Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara - Șase străini pe foaia oficială?

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
06.05.2012

Baschet Club Timișoara a învins pe U Mobitelco Cluj-Napoca, scor 70-65, în Meciul 3 din semifinalele Diviziei A la baschet reușind astfel să obțină calificarea în finala campionatului. A doua în ultimii patru ani de zile.

Încă o dată formația bănățeană ar putea avea probleme imediat după încheierea unei serii de playoff. După ce seria cu CSM București a fost prelungită de scandalul plății tehnicelor lui Branko Cuic și Dan Păltinișanu înaintea Meciului 5 (decisiv).

Concret, statistica play-by-play oferită de către FR Baschet, precum și cea prezentată pe site-ul forului amintit cuprinde șase jucători străini în echipa Timișoarei la Meciul 3 al semifinalei.

Predrag Badnjarevic a jucat cu Zlatko Jovanovic, Branko Cuic, Dominique Archie, Robert Sarovic și Ivan Siriscevic. Însă pe foaie apare și numele lui Nenad Markovic, care nu a fost folosit deloc.

Potrivit regulamentului în vigoare pe foaia oficială a unui joc în Divizia A masculin pe parcursul sezonului competițional 2011/12 pot fi înscriși cel mult cinci jucători străini. După cum se poate vedea și în imaginea alăturată în dreptul Timișoarei au apărut șase nume.

În cazul în care se consemnează o astfel de abatere de la regulament echipa în cauză devine pasibilă de înfrângere prin forfait.

O astfel de greșeală are doi vinovați. În primul rând este o eroare a echipei timișorene. Pe de altă parte nici cei de la masa oficială, incluzându-l pe comisarul Ion Olaru, nu pot fi absolviți din moment ce au permis sau nu au sesizat o astfel de eroare.

Rezultatul, efortul și munca celor de la Timișoara nu pot fi puse la îndoială. La fel cum nici rezultatul și calificarea în finala Diviziei A. Însă există niște reguli. Unele care de această dată (spre deosebire de episodul faulturile tehnice ne-plătite) sunt foarte clare. Ai voie cu cel mult cinci străini pe foaia oficială. Din moment ce ai șase înscriși înaintea unui meci deja ești în culpă. Că nu l-a folosit nici nu mai contează att de mult. Regulamentul specifică clar numărul de jucători înscriși pe foaia oficială.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Dani :

    NESIMTITILOR
    Voi deja va intreceti,deja dati in penibil..mai terminati cu stiri gen prosport sau gsp...SUNTENTI PENIBILI de la o vreme

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • realHQ :

    aiurea!
    Nu stricati finala cu povesti de adormit copiii. Timisoara si Ploiestiul se merita una pe alta anul asta in finala. SI nu vreau sa ratez sub nici o forma duelurile Popescu-Burlacu sub panou. :D Un fel de "medicii stomatologi va recomanda" combinat cu " interzis minorilor fara acordul parintilor".

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cioti :

    am obs si eu pe site-ul frb
    si am fost surprins...dar la sfarsit...cand se bucurau...l-am vazut pe markovic si nu era echipat de joc...deci cred ca este doar o eroare

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!