Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești obține a 9-a victorie externă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.03.2012

BCM U Pitești a obținut cea de-a 9-a victorie în deplasare pe parcursul acestei ediții de campionat. Formația pregătită de către Tudor Costescu s-a impus la Târgu Jiu, scor 86-81, pentru a se relansa în lupta pentru calificarea în playoff.

Echipa care a câștigat Cupa României la baschet masculin are în acest moment un bilanț de nouă victorii și patru înfrângeri, mândrindu-se cu cea mai bună linie de clasament din campionat în ceea ce privește partidele disputate departe de casă. A fost a 3-a victorie consecutivă în jocurile disputate în deplasare. Adăugând meciurile de la turneul final al Cupei României, echipa lui Costescu are cinci meciuri câștigate consecutiv în alte săli decât cea de la Pitești. În pofida acestui lucru BCM U Pitești este la 13-13 în clasamentul general. Cu așlte cuvinte are 4-9 în jocurile din propriul fief.

Poate o echipă să se califice în playoff cu nouă înfrângeri interne pe parcursul unui sezon regulat ce cuprinde 14 jocuri disputate în fața propriilor susținători? Cert e că nu vor fi mai multe pentru că ultimul adversar care vine în Trivale în sezonul regulat este Politehnica Iași, echipă care nu a învins pe nimeni în acest sezon.

Printre orașele în care Piteștiul s-a impus se numără: Oradea, Sibiu, Timișoara, Cluj și acum Târgu Jiu. Are 5-3 în ecmirule jucate în deplasare în compania echipelor situate pe pozițiile 1-9. A pierdut doar la București, Târgu-Mureș și Brazi.

Interesant este că BCM U și-a revenit imediat după ce a încheiat mizerabil seria de patru meciuri consecutive disputate în propriul fief. A pierdut cu Oradea, Ploiești și Mureș, învingând, cu emoții, Giurgiu.

BCM U Pitești are același bilanț în deplasare precum CSU Asesoft Ploiești. Ambele au o ultimă deplasare infernală ceea ce ar putea îngreuna misiunea de a strânge al 10-lea succes extern în sezonul regulat. Echipa lui Costescu are o deplasare la Mediaș în ultima etapă din sezonul regulat, în vreme ce prahovenii merg săptămâna viitoare la Timișoara.

Există posibilitatea ca o victorie, deși e prea puțin probabilă, a argeșenilor la Mediaș, adică a 10-a în deplasare, să nu fie suficientă lui BCM U Pitești în vederea calificării în playoff.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!