Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti s-a impus cu greu în faţa lui CSU Atlassib Sibiu

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
20.03.2015

BCM U Pitesti - csu atlassib sibiu

BCM U Piteşti a trecut, pe teren propriu, de CSU Atlassib Sibiu, după un meci extrem de echilibrat. Piteştenii s-au impus cu scorul de 75-74 (15-16, 21-20, 18-13, 21-25) şi speră la o clasare cât mai bună înaintea play-off-ului.

Meciul a debutat excelent pentru CSU Sibiu, care a părut echipa mult mai concentrată după primele cinci minute, când tabela arăta 8-11 în favoarea sa. Minute în care Sibiul a fost mereu la conducere chiar şi cu patru puncte diferenţă. Calotă şi Lee fiind cei care făceau diferenţa în startul meciului. Dar replica piteştenilor nu a întârziat să apară. Pe fondul unor turn-over-uri ale lui Lee şi Bojovic, Piteştiul a profitat prin Kovac, Ross şi Fraseniuc reuşind să întoarcă scorul în favoarea sa, 15-13, înainte cu două minute de finalul primului act. În ultimele două minute, sibienii se apărau fără cusur, încât îi împingeau pe piteşteni să arunce doar de dincolo de semicerc, iar aruncările lui Kovac şi Orbeanu nu-şi atingeau ţinta. Prilej pentru sibieni ca să revină pe tabelă. Ceskovic cu trei puncte îşi trimitea echipa în avantaj, după primele 10 minute, tabela arătând 15-16. Cu cele 6 puncte, 5 recuperări şi 1 pasă decisivă, Cristopher Lee era omul responsabil pentru avantajul Sibiului din prima repriză.

Piteştenii au început în forţă repriza secundă, într-un minut şi jumătate reuşeau să marcheze 7 puncte, prin Milosevic, Kovac şi Ross, distanţându-se la patru lungimi, 22-18. Sibienii nu se pierdeau cu firea şi le dădeau piteştenilor aceeaşi replică. Calotă, Zyle şi Păun întorceau rapid scorul în favoarea echipei lor, 22-26. Jocul prindea ritm şi începea să alterneze cu ambele echipe la conducere, iar pauza surprindea o egalitate perfectă pe tabela de marcaj, 36-36.

Ieşite de la cabine, cele două combatante se anulau reciproc, iar partida se desfăşura de la un coş la altul, fără ca o echipă să se desprindă. După 6 minute, tabela arăta un scor egal, 46-46. Din acel moment, piteştenii turau motoarele la maximum, iar duolul Milosevic-Fraseniuc îsi trimiteau echipa la 5 lungimi distanţă, înaintea ultimului sfert. 54-49 era scorul după 30 de minute jucate.

În primele 3 minute ale actului decisiv, piteştenii reuşeau să menţină ecartul de 5 puncte şi să nu le dea ocazia sibienilor să se apropie. Din fericire pentru sibieni, Bojovic, cel mai bun marcator al echipei, îşi intra în rol, după trei reprize dezamăgitoare în care a marcat doar trei puncte. Sârbul destabiliza formaţia piteşteană şi o ducea pe Sibiu în avantaj, 71-72, înainte cu 1 minut şi 22 de secunde. Finalul devenea intens, iar CSU Sibiu avea ocazia de a tranşa rezultatul în favoarea sa, însă Ceskovic trata cu nonşalanţă ultimele două atacuri ale sibienilor, pasă greşită spre Lee şi abatere de paşi, iar Piteştiul izbutea să se impună scor 75-74, cu ajutorul lui Ross şi Fraseniuc care au profitat imediat de indecizia croatului.

Cei mai buni piteşteni au fost: Ross (20 de puncte, 4 recuperări şi 5 pase decisive), Fraseniuc (15 puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive), Milosevic (13 puncte, 20 recuperări, 2 pase decisive) şi Kovac (15 puncte şi 5 recuperări). De partea cealaltă, sibienii s-au făcut remarcaţi prin: Lee (19 puncte, 16 recuperări şi 2 pase decisive), Ceskovic (13 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive), Hurd (11 puncte şi 4 recuperări), Calotă (9 puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive) Şi Bojovic (9 puncte, 3 recuperări şi 5 pase decisive).

sursa foto:csusibiu.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Bravo!
    Victorie meritata a echipei noastre! Multa lume vorbeste despre faptul ca la ultima faza nu ar fi fost pasi, dar au fost. Si la televizor au spus! Felicitari!

    cu 9 ani în urmă (20.03.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    fault ???
    Sa fim serioși , nici la Sutalo nu a fost fault în atac. Din cauza acelui fault puteam pierde meciul.

    cu 9 ani în urmă (20.03.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    Meci
    Categoric au fost pasi, in rest un meci cu multe ratari, un meci fara miza. va fi greu in play-off cu Steaua. Sa vedem cum ne descurcam in Cupa. Bafta!

    cu 9 ani în urmă (20.03.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Stai ca nu se stie daca terminam pe 7. Mai jos nu dar mai sus inca mai sunt sanse! In ultimele faze a fost teren la Calota, in rest oricum un meci greu!

      cu 9 ani în urmă (20.03.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    Re
    Sa jucam cu Clujul, Steaua e la fel.

    cu 9 ani în urmă (20.03.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    Re
    Sau poate nu vrea Asesoft-ul sa se deplaseze pana la Oradea si face vreo surpriza cu U Cluj.

    cu 9 ani în urmă (20.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!