Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești se impune dramatic la Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
15.10.2016

BCM U Pitești a obținut o victorie mare sâmbătă, pe terenul clujenilor de la U-BT. Argeșenii s-au impus dramatic, scor 73-72, într-un joc disputat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Startul de meci le-a aparținut oaspeților, care au mers la 5-13, după un coș înscris de Tomislav Gabric. Dykes și Barro au readus-o pe U-BT la viață, însă tot Piteștul a încheiat sfertul un avantaj, grație lui Vlad Corpodean, care a punctat pentru 17-21. Sfertul secund a fost deosebit de echilibrat, la BCM U remarcându-se Vincent Hunter și bulgarul Pavel Marinov. În schimb, pentru U-BT a strălucit Vlad Moldoveanu, iar repriza s-a încheiat la distanță de o posesie, scor 33-36.

Revenite de la cabine, combatantele au mers din nou cap la cap. Vlad Moldoveanu a înscris din poziții dificile, în timp ce Piteștiul a ieșit în evidență prin combinații rapide, realizate de fundașul Myck Kabongo. Sportivul cu pașaport canadian a găsit ușor omul liber,  Marinov și Hunter fiind prezenți la finalizare. La rampă a ieșit și Vlad Corpodean, care a înscris câteva aruncări grele și a dus-o pe BCM U la 58-61. U-BT a revenit de mai multe ori pe parcursul actului decisiv, dar elevii lui Șapera s-au ținut tare, iar Hunter a marcat pentru 71-73. Amfitrionii au avut șansa să câștige meciul, însă ratarea inexplicabilă a lui Max Pustozvonov și mingea pierdută de Rasic a pus capac încleștării.

Tomislav Gabric a izbutit 20 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Vincent Hunter a contribuit prin 18 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, pe când Pavel Marinov a totalizat 15 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

De partea cealaltă, Vlad Moldoveanu a strâns 24 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Ousmane Barro a reușit 16 puncte și 8 recuperări, iar Kyndall Dykes a încheiat duelul cu 15 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive.

*Foto: Valentin Todea

13 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    O infrangere grea, dar nu e capat de lume. Suntem la inceput si inca mai este mult de munca..

    Doua lucruri sunt clare:
    1. Pustozvonov nu e in mana deloc, iar asta e nasol ca avem aproape tot timpul o mana moarta in teren.

    2. Rasic nu e omul potrivit sa joace conducator un meci intreg. Pe 2 e excelent.

    In rest sunt convins ca echipa o sa joace din ce in ce mai bine cand isi revin Adamovic si Kuti.

    cu 7 ani în urmă (15.10.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe io mi-s din ardial :

    no
    Da' pin' la urma nu conteaza ca ne bat acasa unii cu buget de 10 ori mai mic, si nici ca am vazut unde ne locul in Europa. Important e ca avem forum unde sa intram noi, cei saraci in duh din ardial, sa ne radem, sa ne simtem bine, ca doar suntem exact la inaltimea echipei cu 4 titluri in 68 de ani. Baschetul romanesc s-o nascut la kluj!

    cu 7 ani în urmă (15.10.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    dramatic?
    Hmm... as zice normal. Clujul a alergat dupa egalare mai tot meciul. Au meritat pitestenii victoria. Am vazut un meci in 7-8 jucatori la ambele echipe. Repet, la cat s-a investit si la posibilitatile de a recruta jucatori dintre juniori, 4 din cei de azi, cu parere de rau pentru ei, ar trebui imediat inlocuiti. Macar sa creasca niste jucatori cu perspectiva. A trebuit iarasi sa joace Rasic si Dikes (uneori) fundasi deoarece titularii nu faceau fata. Mielu' la cat e de gras, nu stiu cand va putea sa joace. Asta e. Musai mai e nevoie acum de un 1 care macar apararea sa o faca bine daca nu le are cu atacul. Daca da, cu atat mai bine. Dincolo, Corpo a facut treaba buna. Nesclipitor si nevazut a scos 12 puncte si ceva assisturi...

    cu 7 ani în urmă (15.10.2016) Raspunde
  • streetball44 :

    Mda
    Stiam din start ca va fi un meci greu. Felicitari Pitestiului, o echipa frumusica, cu dorinta si ambitie mare, cu niste jucatori interesanti si care cred ca va prinde cu siguranta playoff-ul!
    Cat despre UBT, era de asteptat sa vina si o prima infrangere in campionat, in special ca a dat peste BCM, o echipa solida. Prea multe n-ar fi de zis, insa aud din ce in ce mai des numele unor jucatori pronuntate mai des, mai ales dupa aceasta seara: Adamovic, Pustozvonov si Pasalic...Primul musai sa isi revina la capacitate maxima, ca altfel e deranj mare pe pozitia lui, s-a vazut si azi. De la Max inca mai astept lucruri bune si astept sa ajunga la media lui din sezonul trecut, desi din ce in ce mai multa lume il considera "mana moarta" sau ca "nu are ce cauta la echipa".. Iar de Pasalic, ce sa mai zicem, ca e dus.. Ce bine i-ar fi prins Clujului atat azi, cat si in returul cu Usak...

    cu 7 ani în urmă (16.10.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Parerea mea e ca Rasic e cel putin la fel de bun ca Pasalic.. poate peste.

      Sunt deacord ca ieri a gresit si a fost cam pe langa tot jocul, dar mi se pare un jucator inteligent in teren.

      cu 7 ani în urmă (16.10.2016)
    • streetball44:

      Da
      De acord. Asa cred si eu, cel putin la triple sta parca mai bine. Eu, cat si altii, ne imaginam doar cam cum ar fi fost cu Pasalic in continuare in lotul nostru. Atat ieri sau in returul cu Usak, cat si in general, atunci cand Adamovic nu ii in forma buna sau e obosit. Se putea face o rocada intre anumiti jucatori si menajat un strain pentru meciul urmator.

      cu 7 ani în urmă (16.10.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      deacord cu tine. poate pe partea asta Pasalic era o idee mai bun.. oricum in sezonul trecut, daca nu ma insel, Adamovic a lipsit un singur meci iar Pasalic si-a facut bine treaba.

      Rasic e o optiune buna ca si conducator in momentele in care, in timpul meciului, Adamovic trebuie odihnit. Si mi se pare ca face o treaba buna.

      Mai mult decat la pastrarea lui Pasalic, in momentele cand il vad pe Pustozvonov ma gandesc la Kalnicenko. Profilul de jucator e acelasi. Kalnicenko mi s-a parut un pic mai eficient parca(juca chiar si pe 4 destul de bine cand era necesar). E clar ca inca mai sunt meciuri si ramane de vazut cum o sa evolueze jocul lui Max.

      cu 7 ani în urmă (17.10.2016)
    • streetball44:

      Da
      Kalnicenko era un jucator decent si se misca binisor pe teren.Ba chiar pe final,in playoff, cred ca si-a atins nivelul maxim de joc in sezonul trecut, meciuri bune facute cu Sibiu si Oradea.El nu a ramas pentru ca nu a putut sa isi obtina cetatenia, el fiind din Republica Moldova. Deci era considerat strain, iar cu noua regula...Cred ca asta a fost toata situatia si de aia n-a ramas, si el ar fi fost util in acest sezon.

      cu 7 ani în urmă (17.10.2016)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    N-a jucat Adamovic, am primit si cele doua pomeni din final ale lui Baro si Max(doi fost jucatori de la Pitesti-ciudat nu? ) Kabongo nu s-a mai aruncat pe cos si sa nu uitam de oboseala Clujului. Va dam revansa in Playoff(eventual finala)

    cu 7 ani în urmă (16.10.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    bca
    Felicitari!!!ne.ati facut fericiti!!!acest meci se putea castiga doar prin vointa jucatorilor si inspiratia antrenorului si asa a fost.avem 8 jucatori chiar buni.sper sa mai apara macar 1-2 din lot care sa poata sa joace la acest nivel.pt noi victoria inseamna mult.pt cluj cred ca mai putin infrangerea.parerea mea e ca ubt poate castiga campionatul si daca termina sezonul regulat pe 3.Nu am vazut meciul dar din statistica pare un joc mai ordonat al lui kabongo.corpodean a marcat cateva cosuri exact cand trebuia..merit mare il are sapera nu neaparat pt acest meci ci pt faptul ca a gestionat bine situatia dupa eliminarea din cupa.

    cu 7 ani în urmă (16.10.2016)
    • gica96:

      Sa nu zicem hop.
      Nu pana demult, eram si eu convins ca UBT se poate descurca in campionat fara mari probleme. Iata ca m-am inselat. Exista echipe puternice, totusi, si asta in ciuda noii reguli introduse in acest sezon.
      Mai e mult pana departe, iar daca U joaca cum a facut-o ieri, nu vor fi deloc intr-o situatie placuta. Si sa nu uitam ca dupa prima faza a campionatului, urmeaza faza cu top 6...Unde deja clujenii vor fi jucat meciuri si din EuroCup si cine stie ce le rezerva viitorul in vederea accidentarilor.. Sa speram ca niciuna, sigur. Le tin pumnii, insa, cum ziceam, mai e mult pana la capatul tunelului :)

      cu 7 ani în urmă (16.10.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Andrew :

    Felicitari!
    Victorie mare. Asta pot spune. Vazand meciul live text, am observat ca am condus in marea majoritatea a timpului. Bravo. Hai BCM U!

    cu 7 ani în urmă (16.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!