Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti va primi vizita celor de la BC Mureş

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
13.03.2013


Liga Naţională

Etapa 27

Sala Sporturilor Trivale


 12-14  Fișa Meciului
19-7

 

BCM U Piteşti va primi vizita celor de la BC Mureş, în cadrul etapei cu numărul 27 a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Întâlnirea se va desfăşura la Sala Sporturilor Trivale  joi, cu începere de la ora 18:00.

Înaintea etapei a 27-a a LNBM, BCM U Piteşti se află pe locul al 10-lea al clasamentului cu un total de 38 de puncte, în timp ce, mureşenii ocupă poziţia secundă în clasament cu 45 de puncte acumulate. Piteştenii au un bilanţ de 12 victorii şi 14 înfrângeri, iar echipa antrenată de Srecko Sekulovic are la activ 19 victorii şi 7 eşecuri.

Va fi cea de-a 16-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind superior echipei de Tudor Costescu, 9-6. În partida din tur disputată în Târgu-Mureş, gazdele partidei s-au impus în faţa piteştenilor cu scorul de 78-65. La acest meci, principalul marcator al echipei mureşene a fost Liviu Dumitru, autor a 15 puncte şi 10 recuperări, în timp ce, pentru argeşeni, Marcel Jones a totalizat 15 puncte şi 5 recuperări.

BCM U Piteşti are o medie de 79.1 puncte marcate pe meci, iar BC Mureş a marcat în medie 80.1 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, gazdele partidei de joi au procentaj de 54.2%, în timp ce mureşenii au procentaj de 53.0%. La aruncările de la distanţă, baschetbaliştii antrenaţi de Tudor Costescu au procentaj de 28.2%, faţă de 35.0% al oaspeţilor.

Partida dintre BCM U Piteşti şi BC Mureş Târgu-Mureş pare echilibrată doar din punct de vedere al numelor echipelor. Analizând cele două formaţii însă, Mureşul lui Srecko Sekulovic are prima şansă în duelul din Sala Sporturilor. Partida de la Piteşti se doreşte a fi însă, una de mare luptă. Gazdele trebuie să se întreacă pentru a nu termina sezonul în genunchi, în timp ce oaspeţii vor "muşca" şi din adversar, dacă va fi nevoie pentru a atinge cea de-a 20 victorie a sezonului.

BCM U Piteşti mai luptă doar pentru a salva orgoliul rănit în acest final de sezon. În ultima partidă, piteştenii s-au "înecat" la malul mării. "De vină" au fost cei de la Farul, formaţia lui Costel Cernat învingând pe BCM U la toate capitolele: puncte, reuşite spectaculoase, ambiţie, dăruire şi echilibru. Scorul spune de altfel totul, 82 - 63 pentru Constanţa. În plus, lucrurile mai puţin bune nu se opresc aici pentru Tudor Costescu&Co. Alexandru Neguţ şi Pancracije Barac erau indisponibili până la finele sezonului, iar pe această listă pare că şi-a trecut acum numele şi Slobodan Popovic, însuşi căpitanul trupei. Deci, BCM U nu traversează cel mai bun moment.

În schimb, la Piteşti, BC Mureş Târgu-Mureş vine în mare formă. La Mureş, antrenorul Srecko Sekulovic a creat o formaţie extrem de greu de învins. Chiar în ultimul meci, mureşenii au făcut instrucţie cu liderul Oradea. A fost, incredibil dar adevărat, 81 - 48. Remarcatul partidei a fost Gediminas Navickas, cel care a reuşit nu mai puţin de 21 de puncte. În plus, BC Mureş are de partea ei şi superioritatea formaţiei mai bine clasată în acest sezon. Pe locul 2 sunt Cuic&Co cu 45 de puncte, la egalitate cu Ploieşti, respectiv Craiova şi în spatele liderului Oradea, echipă ce are 47 de puncte.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Alexandru Olaru, Gabriel Dima şi Valentin Negrea, comisar din partea FR Baschet fiind Mircea Martiş.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!