Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BIBL - Este oficial: CSM București va juca în ediția 2012/13

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.06.2012

Așa cum Totalbaschet anunța în urmă cu câteva zile, România va fi reprezentată pentru prima dată de către CSM București în Liga Balcanică EuroHold. Informația oficială a fost publicată astăzi (luni, 18.06), pe site-ul balkanleague.net.

De notat că formația din capitală se află în fața primei provocări în afara granițelor României. CSM-ul înlocuiește pe BC Timișoara în această competiție. Interesant este că cele două formații s-au confruntat direct în primul tur al playoff-ului, fiind cea mai echilibrată serie din întregul post sezon în Divizia A, bănățenii impunându-se cu scorul general de 3-2, întorcând seria în ultimele două partide.

Citiți și

BIBL - CSM București ar putea reprezenta România în sezonul 2012/13

Alături de echipa pregătită de Hristu Șapera, a fost anunțată și formația croată KK Brod-Svjetlost. Această formație a mai jucat în competiția regională și în sezonul 2010/11.

Campioana în exercițiu a BIBL, Galil Gilboa și-a manifestat interesul de a continua în Liga Balcanică, alături de Hapoel Tel-Aviv.

Cu certitudine Bulgaria va fi reprezentată de Levski Sofia și Rilski Sportist Samokov, două nume obișnuite în această competiție.

Macedonia va fi reprezentată mai mult ca sigur de KK Feni Industries, iar Muntenegru dispune de două participante: Mornar Bar și Teodo Tivat, o debutantă în Liga Balcanică, asemenea CSM-ului.

În fine, Serbia este reprezentată cu certitudine de către OKK Belgrad. A doua reprezentantă a acestei țări urmează să fie anunțată.

Există șanse, destul de mici la ora actuală, ca Lukoil Academic și MZT Skopje, campioanele în exercițiu ale Bulgariei și Macedoniei, să participe în ediția 2012/13 a Ligii Balcanice.

Foto: Mihai Neacșu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!