Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Țîbîrnă: „Cheia revenirii pe drumul cel bun stă în mentalitatea noastră”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.03.2022

Bogdan Țîbîrnă: „Cheia revenirii pe drumul cel bun stă în mentalitatea noastră”

SCM U Craiova primește vizita celor de la CSA Steaua București în etapa cu numărul 26 a Ligii Naționale. Meciul va avea loc duminică, 27 martie, de la ora 19:00.

Înaintea confruntării, Bogdan Țîbîrnă a oferit un interviu în exclusivitate despre confruntarea cu roș-albaștrii.

„Ne așteaptă un meci dificil, cu o formație care nu este în cea mai bună formă, dar care va da totul pentru victorie și pentru a mai spera la un loc de play-off. Trebuie să fim concentrați pe tot parcursul meciului și să luptăm pentru fiecare minge.”

Oltenii nu se află în cea mai bună formă în ultimele etape, adunând patru eșecuri în ultimele șapte etape.

„Nu suntem în cel mai bun moment al nostru. Pentru orice echipă este greu să mențină același ritm un sezon întreg. Cheia revenirii pe drumul cel bun cred că stă în mentalitatea noastră. Trebuie să redevenim acea echipă agresivă, din turul campionatului, mai ales în apărare.”

Alb-albaștrii au un program dificil în aceste ultime etape. Leii din Bănie vor da piept în trei etape consecutive cu SCM Timișoara, CSM Oradea și CSO Voluntari.

„Avem un program dificil, însă cred că tot sezonul a fost așa. Nu cred că a fost vreun meci în care să ne credem câștigători de dinaintea startului. Au fost mult surprize și asta arată cât de puternic este acest campionat. Obiectivul pentru aceste ultime meciuri este să lucrăm la mentalitate, la aspectele tactice care nu au funcționat în ultima perioadă și de la meci la meci să avem un joc cât mai consistent pentru a fi pregătiți de play-off.”

Michalis Kakiouzis a fost demis după eșecul cu CSM Petrolul Ploiești, iar în locul său pe banca tehnică a venit Vitaly Stepanovski, secundul naționalei Ucrainei.

„Noi trebuie să muncim la fiecare antrenament, la fiecare meci, indiferent de antrenor. Sunt optimist. Cred că noi, jucătorii, am reacționat bine la această schimbare și pe fiecare etapă ce trece vom arăta mai bine, chiar dacă timpul este scurt până la play-off. Am avut doar două antrenamente cu el (n.r. Vitaly Stepanovski). La prima impresie, e un antrenor ce pune accent pe disciplină și detalii tactice. Sigur voi avea de învățat așa cum am avut de la fiecare antrenor cu care am lucrat până acum în cariera mea.”

Meciul dintre SCM Universitatea Craiova și Steaua București va putea fi urmărit pe transmisiunea live de pe FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!