Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Țîbîrnă: „De la meci la meci am arătat din ce în ce mai bine”

Bogdan Țîbîrnă: „De la meci la meci am arătat din ce în ce mai bine”

SCM U Craiova primește vizita lui CSM CSU Oradea într-un meci din prima fază a Cupei României. Cu un lot foarte schimbat, oltenii încearcă să facă un joc bun în fața vicecampioanei României.

Noul căpitan al alb-albaștrilor este Bogdan Țîbîrnă, fostul jucător al Oradiei. Acesta a vorbit despre lotul din acest an al Craiovei și despre perioada de pregătire:

Suntem foarte încântați pentru începutul noului sezon. Vreau să le mulțumesc celor din staff pentru încrederea oferită. Mi-au oferit poziția de căpitan al acestei echipe. Cum a zis și domnul Toma de experiența mea la Oradea, cred că toată lumea cunoaște experiența și valoarea lor. De abia așteptăm să jucăm cu ei și să vedem, în primul rând, unde ne situăm. Perioada de pregătire a fost oarecum scurtă, câteva meciuri amicale. E adevărat că am început mai greu, însă era și normal. Când schimbi 90% din echipă e greu să o închegi imediat, oricât de multă experiență și valoare ar avea domnul antrenor. Dar, cred că de la meci la meci am arătat din ce în ce mai bine și am început să ne cunoaștem. Relațiile de joc s-au închegat tot mai bine.

De asemenea, baschetbalistul în vârstă de 30 de ani a prefațat confruntarea cu CSM Oradea.

Am studiat, am avut ședință video, vom avea și în seara aceasta încă una. Cum a zis și domnul antrenor, el și Ciprian lucrează din greu la acest lucru. Însă, fiind început de sezon, echipele știu acest lucru și, oarecum, își ascund meciurile, nu le pun disponibile. În campionat e mai ușor. Le găsești online. Acum e mai greu fiindcă Oradea a schimbat și câțiva jucători, însă nucleul de bază a rămas același. Eu, jucând acolo, știu că ei încep mai greu sezonul, oarecum își doresc să fie mai în formă pe final de sezon. Încep mai greu sezonul, s-a văzut și anul trecut când i-am învins. Au fost alte condiții, noi eram calificați, poate am jucat și noi fără presiune, fără să fim cu teamă că nu ne vom califica. Da, putem specula acest lucru și sperăm să ne calificăm.

Întrebat care este principalul atu al Craiovei în noul sezon, Țîbîrnă a răspuns următoarele:

Cred că, în primul rând, așa cum ne-a spus și domnul antrenor când a venit aici prima oară, apărarea e atu-ul nostru. El pune foarte mare accent pe acest lucru și cred că, de la meci la meci, așa cum am zis, am început să înțelegem mai bine principiile lui și ce-și dorește de la noi. A venit cu mentalitate cred, în primul rând. Încearcă să ne impună și nouă această mentalitate de agresivitate, de a câștiga, de a munci cât mai mult la antrenamente care, să fim sinceri, la noi în România lipsește de multe ori.

La final, liderul lui SCM U Craiova a vorbit despre importanța publicului:

Va conta foarte mult. Mai ales după această perioadă de un an și jumătate sau doi ani. Să joci fără spectatori e trist, pentru mine cel puțin. Îmi place să joc cu sala plină, chiar dacă e în deplasare. Te motivează, ca jucător, acest lucru, când lumea e împotriva ta și mai scandează și anumite lucruri. Pe mine, cel puțin, mă motivează acest lucru. Îi invităm cu această ocazie să vină mâine la sală și să ne susțină.

 

 

Posted by SCM Craiova on Thursday, September 23, 2021

Meciul dintre SCM U Craiova și CSM CSU Oradea începe la ora 20. Returul va avea loc marți, 28 septembrie, tot la ora 20.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!