Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova – CSM Oradea, cel mai interesant duel al Cupei României

SCM U Craiova – CSM Oradea, cel mai interesant duel al Cupei României

Vineri, 24 septembrie, au loc primele cinci partide din turul I al Cupei României. Cel mai echilibrat duel al serii este găzduit de Sala Polivalentă din Craiova, acolo unde echipa din localitate primește vizita vicecampioanei CSM CSU Oradea.

Trupa antrenată de Cristian Achim este una din cele mai importante din ultimii ani în baschetul românesc, reușind să obțină trei titluri de campioană, o SuperCupă și o medalie de bronz în FIBA Europe Cup. Ca de fiecare dată, CSM Oradea va lupta și în acest an pentru câștigarea trofeelor însă, cu un lot ușor schimbat față de cel din stagiunea precedentă.

Ramone Moore, Aaron Broussard, Arturas Valeika, Dragan Zekovic și Luca Năstruț au plecat de la roș-albaștri, împreună cu antrenorul secund, Milan Mitrovic, care ocupă, în prezent, aceeași poziție la Zielona Gora. În locul acestora au fost aduși: Kris Richard, Alexandre Gavrilovic, Dovis Bickauskis și Martynas Paliukenas.

De partea cealaltă, SCM U Craiova s-a despărțit de antrenorul Aleksandar Todorov, care a plecat în Olanda, pe poziția de manager general al lui Landstede Hammers, și de Dragoș Diculescu, cel mai bun tânăr jucător român al Ligii Naționale. De asemenea, toți străinii alb-albaștrilor au plecat: Mate Vucic, Payton Henson, Goran Filipovic, Dino Cinac, Monyea Pratt și Jonathan Person.

Todorov a fost înlocuit cu Michalis Kakiouzis, un tehnician grec, care și-a construit următorul lot: Josh Hawley, Troy Franklin, Nondas Papantoniou, Titus Robinson, Michael Qualls, Peter Olisemeka, Aurelian Gavriloaia, George Blaj-Voinescu, Sabin Bagairea, Radu Vîrnă, Alin Andrieș, Robert Licurici și Bogdan Țîbîrnă.

Oltenii și-au prezentat noul lot într-un amical câștigat cu scorul de 68 la 59 în fața lui Balkan Botevgrad. Pe lângă duelul cu bulgarii, SCM U Craiova a mai avut șase jocuri de pregătire, dar unul dintre ele, cel cu Steaua, a fost întrerupt din cauza unui conflict. Craiovenii au obținut următoarele rezultate: cinci victorii (72-57 vs. Miercurea Ciuc, 85-75 vs. CSM Târgu Jiu, 72-61 vs. ABC Athletic Constanța, 69-60 vs. BC Shumen, 68-59 vs. Balkan Botevgrad) și o înfrângere (70-77 vs. SCM Timișoara).

În schimb, CSM Oradea a adunat patru victorii (79-71 vs. DEAC Debrecen, 102-90 vs. London Lions, 70-69 vs. Rilski Sportist, 67-62 vs. FC Argeș Basketball) și o înfrângere (50-74 vs. Steaua Roșie Belgrad). Succesele obținute de bihoreni împotriva lui Rilski Sportist și FC Argeș au dus la câștigarea Memorialului „Antonio Alexe”, organizat de către CSM Oradea la finalul săptămânii trecute.

Duelul din tur va începe la ora 20. Returul va fi peste patru zile, în 28 septembrie, tot de la ora 20, și va putea fi urmărit, în direct, pe Digisport și Look Sport.

*foto: Facebook - CSM CSU Oradea

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!