Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Branko Cuic: "Nimeni nu vrea mai mult ca mine să câştige împotriva Clujului"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
05.05.2012

Branko dădea tonul în "Horia Demian" în urmă cu un an. Acum, încearcă să îl reducă la tăcere...

A îmbrăcat vreme de 4 ani ani tricoul alb-negru. A jucat finala campionatului pe care a câştigat-o anul trecut, în faţa Asesoftului. A fost unul dintre cei mai iubiţi jucători ai echipei şi a demonstrat că îşi merită locul în istoria clubului. Branko Cuic a lăsat în vară U Mobitelco Cluj pentru a semna cu BC Timişoara. O mişcare pe care puţini au înţeles-o. Să pleci de la campioană la o formaţie care încheiase sezonul pe locul 11 înseamnă pentru mulţi să faci un mare pas înapoi.

Încă de când a ajuns pe Bega, în toamna trecută, Branko a declarat că nu simte regresul şi că are încredere că noua sa echipă va avea parte de un sezon de succes. Şi aşa a fost. Acum, 8 luni mai târziu roata s-a întors. E pus în faţa unei grele încercări sentimentale. Trebuie să îşi elimine fosta echipă din drumul spre o nouă finală.

Sârbul încearcă să devină rece precum un nordic. E singura soluţie să îşi respecte statutul de jucător profesionist. A făcut rabat de la asta în toamna trecută, atunci când s-a întors pentru prima oară în "Horia Demian" ca adversar, iar emoţiile l-au doborât.

Am avut un sentiment puternic în primul meci pe care l-am jucat în acest sezon la Cluj şi asta s-a văzut. Am jucat foarte slab, dar acum am lucrat la psihicul meu şi sigur o să fiu foarte concentrat şi fără emoţii. Am petrecut 4 ani foarte frumoşi acolo, am câştigat în sala aceea campionatul şi asta rămâne în sufletul meu. Dar acum am dorinţa mare, mare să terminăm treaba în primul meci. Îmi pare rău că ar putea fi în faţa fanilor de la Cluj, dar asta e viaţa.

Chiar dacă pe teren sportivii sunt adversari declaraţi, în lumea baschetului ei rămân prieteni în afara parchetului. E şi cazul lui Branko. Dar acum e momentul să treacă peste orice amiciţie şi să fie fără milă pentru foştii săi colegi. Branko spune nu îşi doreşte nimic altceva decât să joace finala cu Timişoara.

Sunt prieten foarte bun cu jucătorii de la Cluj cu care am jucat 4 ani, la fel şi cu antrenorul. Dar asta e viaţa de sportiv profesionist. Acum niciun coleg nu are dorinţa mai mare să câştige împotriva lor cum am eu. Pentru mine contează doar ca echipa mea să ajungă în finală şi după aceea vreau să rămân în relaţii la fel de bune cu foştii mei colegi de la Cluj. 

Ca fost om de bază în trupa ardeleană, ştie foarte bine ce înseamnă pentru "U" eşecul.

Înseamnă mult. Am fost 4 ani acolo şi ştiu cum e atmosfera lângă echipă. Pentru Cluj nicio finală nu contează la fel de mult ca un titlu câştigat. Ei sunt acum sub presiune, dar sigur sunt o echipă la fel de bună. 

Branko Cuic va juca al 5-lea meci împotriva fostei sale echipe şi al doilea în sala în care a devenit campion, astăzi, de la ora 20:00.

foto: sportvest.info

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!