Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BT Arena și-a început transformarea în spital de campanie

BT Arena și-a început transformarea în spital de campanie

Așa cum a anunțat primarului Clujului, Emil Boc, BT Arena a început transformarea în unitate medicală. 

Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. După ce transformarea va fi completă, arena va fi predată autorităților medicale desemnate de autoritățile publice și va fi operată de către personal medical specializat.

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj – OSM Cluj a publicat, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, primele imagini cu lucrările care se desfășoară în incinta sălii. Alături de imagini s-a postat și un mesaj, mesaj care subliniază aportul pe care îl au stundenții clujeni în lupta împotriva COVID-19:

Astăzi, aprox. 15 voluntari ai Organizaţiei Studenţilor Medicinişti, împreună cu mulţi alţi voluntari de la alte ONG-uri din Cluj (printre care dorim să îi menţionăm pe prietenii noştri de la Caravana cu Medici Cluj) au dat o mână de ajutor autorităţilor şi sponsorului principal al operaţiunii, Auchan, în prima fază a lucrărilor de amenajare a unităţii de suport medical pentru bolnavii COVID-19 în cadrul Sălii Polivalente.

Această unitate îşi propune să poată tria, primi şi trata până la 350 de bolnavi COVID-19 cu simptome uşoare şi medii concomitent, venind astfel în ajutorul sistemului sanitar din Cluj-Napoca.

Voluntarii noştri au montat astăzi separatoare şi dulapuri, urmând ca faza a doua a lucrărilor de amenajare să aibă loc săptămâna viitoare.

Acţiunea aceasta este doar cea mai recentă dintr-un lung şir de iniţiative prin care studenţii de la UMF Cluj îşi oferă timpul şi energia pentru a sprijini eforturile de combatere a pandemiei în România.

*foto: Organizația Studenților Mediciniști din Cluj – OSM Cluj/facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!