Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Calculele calificării lui U-BT Cluj-Napoca în faza următoare a FIBA Europe Cup

Calculele calificării lui U-BT Cluj-Napoca în faza următoare a FIBA Europe Cup

Miercuri, 13 noiembrie, CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca au obținut câte o victorie în FIBA Europe Cup. Dacă trupa bihoreană și-a asigurat calificarea în etapa următoare a competiției europene, în schimb echipa coordonată de Dusko Vujosevic mai are nevoie de un pas.

În acest moment, U-Banca Transilvania ocupă locul al doilea în grupa G, având un bilanț de trei victorii și o înfrângere, la fel ca Enisey Krasnoyarsk. Celelalte două formații din grupă, Balkan Botevgrad și Sodertalje Kings, au fiecare câte o victorie și trei înfrângeri.

Așadar, există două scenarii prin care echipa clujeană se poate califica în Top 16:

1. U-BT Cluj-Napoca obține cel puțin o victorie în următoarele două etape

Dacă Planinic & Co. mai câștigă un singur joc atunci U-BT trece mai departe. Alb-negrii ar avea minim patru victorii și nu ar mai putea fi ajunși din spate de Balkan Botevgrad sau de Sodertalje Kings

2. U-BT Cluj-Napoca pierde următoarele două meciuri, dar diferența din duelul cu Balkan Botevgrad este de maxim 11 puncte

În cazul în care elevii lui Silvășan pierd atât cu bulgarii cât și cu rușii, pe teren propriu, iar Balkan Botevgrad o învinge și pe Sodertalje Kings, cele două echipe din țări vecine vor fi la egalitate de puncte. În tur, U-BT Cluj-Napoca s-a impus la o diferență de 12 puncte, scor 92-80, astfel că, pentru a se califica, ardelenii sunt nevoiți să piardă la maxim 11 puncte.

În faza următoare, cele 16 echipe calificate vor forma patru grupe a câte patru echipe. Există posibilitatea ca U-BT Cluj-Napoca să o întâlnească pe CSM CSU Oradea în Top 16. Acest scenariu ar deveni realitate în cazul în care cele două rivale termină pe poziții diferite în grupele lor. Așadar, fie că bihorenii încheie prima fază pe 1 și clujenii pe 2 sau invers, U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea s-ar duela în următoarea fază a FIBA Europe Cup.

În schimb, dacă ambele formații termină pe același loc (1 sau 2), atunci trupa clujeană ar nimeri într-o grupă cu Bascesehir College, în timp ce CSM CSU Oradea s-ar confrunta, cel mai probabil, cu Enisey Krasnoyarsk.

Următoarele două etape au loc în 20 și 27 noiembrie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!