Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campioana en-titre se impune pe terenul vicecampioanei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.10.2014

LNBM

Etapa II

73-90

Arena "Antonio Alexe" - Oradea

1-1 Statistică 2-0

Multipla campioană ai României, CSU Asesoft Ploieşti, are un început perfect de campionat. După ce în prima etapă din noul sezon al LNBM s-a impus pe terenul marii rivale de la U-BT Cluj, în runda secundă aceştia au învins adversara din finala sezonului precedent, CSM-U Oradea

Confruntarea din oraşul de pe malul Crişului Repede a început într-o notă destul de echilibrată, cu un plus din partea amfitrionilor, care la jumătatea actului de debut aveau un avantaj de 6 puncte, scor 14-8. Elevii lui Cristian Achim au continuat în acelaşi ritm al jocului, reuşind ca până la finalul sfertului să păstreze acelaşi ecart de 6 puncte, scor 26-20. Cea de-a doua secvenţă a fost diametral opusă cu prima, mai exact cu oaspeţii la timona jocului. Prahovenii au început ca din puşcă actul secund, izbutind un run de 8-0, care a dus scorul la 28-26 în favoarea acestora. La jumătatea sfertului, roş-albaştri şi alb-albaştri se aflau la egalitate pe tabela de marcaj, 35-35. După cum spuneam, cea de-a 2-a secvenţă le-a aparţinut vizitatorilor, aceştia adjudecându-şi cele 10 minute de joc cu 26-21. Cu toate aceste, amfitrionii au intrat la vestiare cu un avantaj minin, 47-46. 

Pauza mare a fost de bun augur pentru echipa ploieşteană, în timp ce jocul bihorenilor s-a dat cu totul peste cap. Lee cu 4 puncte marcate şi Brown cu 3 în debutul sfertului 3, respectiv Oradea care nu a reuşit să bage mingea în coş decât o dată prin Subotic, au făcut ca Asesoftul să revină în avantaj pe tabelă, scor 53-49 după 2 minute şi jumătate scurse din repriza secundă. După alte exact 3 minute trecute din partidă, scorul dintre cele două combatante a devenit 54-59. Din acel moment a început forcing-ul ofensiv  al trupei lui Dado Arnautovic, care cu un parţial de 23-13 în penultimul act au dus scorul la 69-57 în favoarea lor. Astfel, cu 10 minute înainte de final, CSU Asesoft avea un ecart de 12 puncte. Mai mult de atât, reprezentanta României în EuroCup s-a dezlănţuit în sfertul decisiv, reuşind să se desprindă clar în câştigătoare la 17 puncte diferenţă, scor final 90-73

Din punct de vedere statistic, meciul a fost unul echilibrat în cea mai mare parte a lui, diferenţa făcându-se din punct de vedere individual, aşa cum anticipa mai toată lumea. Totuşi, ca echipă, ploieştenii le-au fost superiori orădenilor la intercepţii având 11 mingi câştigate, faţă de 3 pe care le-au avut gazdele. De asemenea, echipa organizatoare a avut nu mai puţin de 18 mingi pierdute, în timp ce învingătorii au pierdut 9 posesii. 

După cum menţionam mai sus, diferenţa de pe tabelă s-a făcut din punct de vedere individual. Din lotul Asesoftului 5 jucători au reuşit să treacă de borna de 10 puncte marcate, cu contribuţii solide şi din partea celorlaţi, în timp ce de la Oradea 3 baschetbalişti au marcat minim 10 puncte. 

Marcatori:

CSM-U Oradea: A. Krapic 16 (6 recuperări), M. Hatten 13 (4 pase decisive, 4 recuperări), M. Pantic 12 (4 recuperări), R. Markovic 9 (4 recuperări), D. Dillon 8 (7 recuperări, 6 pase decisive), V. Subotic 7, R. Paşca 6, B. Ţibârnă 2.

CSU Asesoft Ploieşti: M. Pelekanos 24 (4 recuperări), G. Lee 19, M. Runkauskas 15, J. Flowers 14 (8 recuperări, 6 pase decisive), D. Brown 11 (11 pase decisive), C. Cooper 6 (6 recuperări), V. Negoiţescu 1. 

După 2 etape jucate, Oradea are un bilanţ de un meci câştigat şi unul pierdut, în timp ce Ploieştiul a bifat 2 victorii. În runda următoare, bihorenii se vor deplasa la Cluj pentru confruntarea cu U-Banca Transilvania, în timp ce prahovenii vor găzdui în propria sală pe CSU Atlassib Sibiu. 

*Foto: Bogdan Dănescu

21 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Sfertul 3 este momentul fatidic in jocurile cu Ploiestiul? Vad ca si Oradea tot atunci s-a prabusit......

    cu 9 ani în urmă (10.10.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    !!!
    Oradea a tinut pasul atat tim cat a rezistat fizic si a putut contracara jucatorii exceptionali ai ploiestiului. Dar cu un Pantic lent si nepregatit fizic, Tibarna s-a accidentat la genunchi desi intrase bine in meci, Gutoaia pe banca, Vuja la jumatate etc. Ploiestiul are o echipa de 5 stele pt campionatul nostru dar si un arbitraj de 7 stele. Fara a fi factorul decisiv in victoria Asesoftului cei re crai Grigorasn Stoica si habor s-au facut din nou e ras in sfertul 3 (cel decisiv) ci decizii penibile proAsesoft. Un mare plus a fost ca Iacobescu si Burlacu nu au fost in sala si echipa din Ploieti a fost aplaudata la final.

    cu 9 ani în urmă (10.10.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    prea buni
    Se pare ca anul acesta Ploiestiul si-a făcut o echipa foarte tare, lărgind prăpastia dintre ei și restul echipelor. Nu văd ce echipa ar putea sa îi încurce, Oradea, Mureș, Cluj , Sibiu , Pitești, Steaua, prea slabi sa li se impotriveasca

    cu 9 ani în urmă (10.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Da de gandit ...
    ... daca in campionatul Romaniei intr-un meci din 90 puncte un singur amarat de punct este marcat de jucator roman. Si acest lucru chiar se intampla in cazul echipei campioane.

    cu 9 ani în urmă (10.10.2014) Raspunde
  • CSM Târgoviște kama :

    Jucatori romani
    Icsabex pariez ca jucatorii romani de la Asesoft au media de puncte marcate (sezonul trecut) mai mare decat romanii de la Bc Mures

    cu 9 ani în urmă (10.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      dreptate
      Poate ai dreptate. Dar noi nu suntem echipa campioana a Romaniei La baschet. Si apoi eu nu am tras paralele între echipe, am constatat cu uimire si dezamăgire un fapt care chiar da de gândit. Si atât.

      cu 9 ani în urmă (11.10.2014)
    Raspunde
  • CSM Târgoviște kama :

    Jucatori romani
    Icsabex pariez ca jucatorii romani de la Asesoft au media de puncte marcate (sezonul trecut) mai mare decat romanii de la Bc Mures

    cu 9 ani în urmă (10.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      Nu-i asa?
      In postul meu nu am facut analiza statistică a sezonului trecut. Acest lucru a fost făcut de altii pe acest site. Asa ca mai las-o moale cu aceste replici ironice. 😉

      cu 9 ani în urmă (11.10.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Durere
    lex CSU nota acum trei zile ca reacţie la o opinie pertinentă a lui Bobo Pintea: "Ma doare undeva de "valoarea" lor, asta inseamna competitie, adversari tari, sa produci surprize, sa nu se stie invingatoarea dinainte, atunci e frumos sportul, abia astept sa dam de cu ei de pamant!". Mi-e teamă că acum, după ce-ai văzut cum stau lucrurile, te doare în mai multe locuri...

    cu 9 ani în urmă (10.10.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Ah, da, chiar au lipsit cuvintele grele ale unui Ploiestean, nu am mai primit exemple de bun simt a la Ploiesti de multa vreme!

      cu 9 ani în urmă (11.10.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    @Don Ramon
    Durere ? glumesti ? Cat pot de sincer iti spun, am aceiasi parere (defapt e o atitudine mai mult), va merge jocul, bravo voua, ma bucur ca sunt meciuri grele si jucatori valorosi in campionat( preferam sa o faceti la fel si in trecut, fara alte mijloace si totul era frumos), dar noi oricum nu avem nimic de pierdut, doar visam si ne ramane sa visam la un nou titlu intr-o buna zi.
    Asa ca daca ai impresia ca sunt profund "miscat, impresionat, dat pe spate, infricat etc" de jocul vostru, e problema ta, iti spun ca nici anii trecuti cand eram pe locurile 10-11 (playout) nu aveam nici un stres cu voi, cateodata baschetul e frumos si fara bani ....
    Pot sa va apreciez jocul, sa ma bucur la eventuale victorii in Europa, dar de uitat nu uit/uitam, trebuie sa treaca ani buni de normalitate sa recastigati respectul (nu o lua personal, nu am nimic cu tine)
    Indiferent de context, la fel ca in fiecare an, venim la Ploiesti, (etapa viitoare), sunt curios cum vad daca ati mai invatat sa va apreciati echipa si valoriile.

    cu 9 ani în urmă (11.10.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    asesoft
    E clar ca au o echipa foarte puternica. Dar eu tot zic ca pot fi batuti. Sunt primele meciuri, ei sunt odihniti, fara probleme medicale(nu se pune Burlacu) iar Clujul si Oradea erau decimate de accidentari. Spun ca e important pt ca atat Oradea cat si Clujul nu au banca asa lunga sa-si permita sa treaca usor peste 2-3 probleme de efectiv. Sa vedem Ploiestiul si dupa o luna cand au inceput si meciurile din Europa. Eu zic ca vor pierde destule meciuri. Asta nu inseamna ca nu raman favoriti la titlu.

    cu 9 ani în urmă (11.10.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Gresit, foarte gresit, noi avem o banca extrem de lunga..... Daca il luam in calcul si pe Kuti avem 11 jucatori in mod normal(Barnette accidentat pe moment, dar o sa treaca si asta).

      cu 9 ani în urmă (11.10.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @arm
      Nu ma refeream la ne de jucatori ci la banca cu jucatori pe care te poti baza 20-30 minute pe meci. Voi veneati dupa meciul cu Timisoara si in afara de Barnette mau aveati 2 jucatori importanti cu probleme medicale.

      cu 9 ani în urmă (11.10.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Am inteles eu de la inceput, sa sti!

      cu 9 ani în urmă (11.10.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    !
    Pe mine nu ma impresionat Asesoftul Oradea a jucat bine in prima repriza dar foarte slab dupa pauza, apararea a fost ca si inexistenta, multe posesii pierdute, greseli de incepator Nu inteleg de ce cauta toti scuze L-am vazut si pe Achim dupa meci spunind ca oradenii au cazut fizic, ca nu au avut timpul necesar sa se pregateasca fizic samd GRESIT!! A avut exact acelasi timp sa se pregateasca ca si Asesoftul si ca si celelalte echipe. Asesoftul de ce nu a cazut fizic?

    cu 9 ani în urmă (11.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Profet în campionatul lui
    În primul rând aş vrea să-i răspund lui Lex. În aceeaşi măsură în care tu nu te laşi copleşit de înfrângere, nici eu nu mă entuziasmez de victorie. Ceea ce am vrut să-ţi spun era legat de „abia aştept să dăm cu ei de pământ…”. Era un îndemn la moderaţie, mai ales că(asta îmi temperează entuziasmul) atât U Cluj cât şi Oradea sunt măcinate de indisponibilităţi, deci nu prea aveau cum să dea de pământ cu noi. Cu prudenţă şi consideraţie faţă de eforturile celorlalte cluburi, nu cred că Asesoft va fi scutită de dificultăţi, mai ales că Sibiul, Tg Mureş, Steaua şi Piteşti par destul de în vână. Cred că impactul celor două victorii ale Asesoftului este potenţat şi de faptul că victimele sunt finalista, supusă unor plecări în bloc şi semifinalista din sezonul trecut. Mulţi ar fi fost tentaţi „să dea de pământ” cu U de anul trecut din primele etape. Până la urmă s-a dovedit că n-a reuşit nimeni. Concluzia mea e că nimeni nu-i profet în ţara (campionatul) lui. Cel puţin nu în privinţa datului de pământ…

    cu 9 ani în urmă (11.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    jucatori romani
    Nu putem vorbi de romanii din echipa campioana sau orice alta echipa din Romania.Vad ca antrenorii sarbi , deci si Dado, ii folosesc foarte putin pe romani.Ce sa faci in 24 de secunde ( ieri Movileanu si Dogaru la Asesoft), nu poti inscrie 10 puncte, mai ales cand echipa conduce si jucatorul cu mingea face dribling pana se termina meciul.Sincer? Mie, ca antrenor, mi-ar fi JENA sa introduc un jucator pentru cateva secunde.Cum motivezi gestul tau in fata acelui sportiv? Abia astept meciurile de la anul cand va trebui romanul obligatoriu pe teren. Toate echipele au avut probleme anul acesta in cupa cu angrenarea romanului in echipele de joc. La anul va fi foarte interesant- asta daca ,iarasi, ultimul cuvant nu il vor avea din nou presedintii de cluburi.

    cu 9 ani în urmă (11.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      romanii
      Cam ai dreptate. Şi mie mi-au plăcut cele două meciuri din CR. Jucând şi jucători autohtoni am simţit mai mult că echipa este şi a noastră. Iar ce au făcut Corpodean, Lázár Laci şi în special Polyák chiar mi-a făcut plăcere.

      cu 9 ani în urmă (11.10.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    2014/2015
    anul acesta, spulberam tot... sa vina titlul cu nr. 11
    A SE SOFT
    A SE SOFT
    A SE SOFT

    cu 9 ani în urmă (11.10.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      tu te-ai imbolnavit sau ti s-a stricat tractorul?

      cu 9 ani în urmă (12.10.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!