Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campioana învinge vicecampioana într-un meci restant din etapa cu numărul 19

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.03.2018

U-BT Cluj-Napoca și-a adjudecat victoria în meciul restant de pe teren propriu disputat în compania celor de la CSM Steaua EximBank București. Băieții lui Mihai Silvășan s-au impus la 16 puncte diferență, scor final 84-68, într-un joc din etapa cu numărul 19 a LNBM, joc care a fost amânat pentru azi din cauza participării clujenilor în optimile FIBA Europe Cup. 

Reeditarea finalei din sezonul precedent, găzduită de Sala Sporturilor „Horia Demian”, a început cu formația gazdă la conducerea jocului, care după doar 2 minute scurse a reușit să marcheze 9 puncte la rând fără nicio replică din partea oaspeților. La jumătatea sfertului inaugural, tabela din arena clujeană indica 16-8 pentru Cluj. Baschetbaliștii pregătiți de Silvășan au continuat forcing-ul ofensiv ducând treptat scoru la 21-10 și 23-12, asta cu mai puțin de 3 minute rămase de jucat din sfert. Din acel moment însă, amfitrionii au intrat în cădere liberă, iar adversarii au profitat din plin de acest aspect, reușind să marcheze 9 puncte consecutive, în timp ce Clujului nu a mai găsit drumul spre coș. Astfel, primele 10 minute s-au încheiat cu un mic avantaj de partea campioanei, scor 23-21. 

Debutul actului secund a fost unul mult mai echilibrat în comparație cu primul cu coșuri marcate din ambele părți. După 2 minute jucate tabela indica tot un ecart de 2 puncte a ardelenilor, 26-24, iar după alte 2 minute jucate scorul devenise 28-27 pentru campioana en-titre. Dragan Zekovic cu o aruncare de la mare distanță a adus-o pe Steaua pentru prima dată în avantaj, 30-28. Treptat, Clujul a egalat prin libere lui Barro și a trecut la conducere prin reușita lui Sakic, 32-30, iar publicul din „Horia Demian” era martor la un joc frumos și crâncen între cele două rivale. U-Banca Transilvania a controlat restul timpului din sfertul secund, act câștigat cu un parțial de 19-14, intrând la vestiare cu un avantaj de 7 puncte, 42-35. 

Odată cu revenire de la vestiare, echipa din Cluj-Napoca arăta aceeași poftă de baschet, iar Kuti a deschis sfertul 3 cu o aruncare din spatele semicercului, 45-35. Campionii au continuat în același ritm, iar odată cu reușitele lui Kromah și din nou Kuti, diferența s-a dus la 14 puncte, 49-35, iar alb-negrii aveau prima șansă la victorie împotriva vicecampionilor. Pe parcursul secvenței cu numărul 3 ardelenii nu au mai cedat inițiativa, iar în urma unui parțial de 23-19 au intrat în decisiv cu un avantaj de 11 puncte. 

Ultima parte a derby-ului care a pus față în față campioana și vicecampioana a început astfel cu +11 de partea clujenilor. Prima jumătate a sfertului decisiv a aparținut în totalitate celor de la Steaua care au sunat revenirea, reușind să vină la doar 5 puncte în spatele clujenilor, 65-70, iar partida era relansată. Odată intrați în a doua jumătate a secvenței, meciul a revenit la nota din primele 3 sferturi, iar odată cu coșul de la mare distanță reușit de Sakic, 73-65, Clujul a preluat din nou controlul partidei. Din acel moment Kuti, Kromah și compania nu le-au mai dat nicio șansă adversarilor veniți de la București, reușind să marcheze până la finalul meciului 11 puncte, timp în care steliștii au replicat doar prin 3. Sfertul 4 s-a încheiat cu un parțial de 19-14, iar U-BT Cluj s-a impus la 16 puncte diferență, scor final 84-68. 

U-BT Cluj și-a adjudecat această victorie în urma unui joc colectiv de excepție în special cu aportul titularilor care au marcat fiecare cel puțin 10 puncte. Astfel, punctele Clujului în acest duel au venit pe mâna lui Nandor Kuti 16, Lasan Kromah 15, Ousmane Barro 13 (9 recuperări), Giordan Watson 12, Zeljko Sakic 10, Adomas Drungilas 6, Franklin Zeigler 6, Rolland Torok 4 și Andrei Calnicenco 2. De cealaltă parte, pentru Steaua au punctat Jonte Flowers 15, Luka Lapornik 12, Dragan Zekovic 12, Cătălin Baciu 10, Pavel Marinov 10, Jason Boone 5 și Marius Runkauskas 4. 

În urma acestui succes, U-BT Cluj a revenit pe locul 2 în clasamentul LNBM cu 17 victorii și 4 înfrângeri, în timp ce Steaua a ajuns la un bilanț de 14 meciuri câștigate și 7 pierdute. În ultima etapă a primei faze din sezonul regulat, atât U-BT, cât și Steaua vor avea programate meciuri tari. Clujul se va duela acasă cu BC SCM Timișoara, în timp ce Steaua va primi vizita celor de la Oradea. 

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo U !!!
    Victorie importanta, cu mai multe plusuri decat minusuri, in sfertul al 4-lea cand Steaua s-a apropiat la doar 5 puncte de noi, am crezut sincer ca vom pierde meciul . Ne-a salvat Sakic, care nu numai ca a marit ecartul la 8, dar a si dat incredere intregii echipe, care efectiv a galopat pana la finalul partidei . PS . Pt razv-an . Nu am reusit sa gasesc " profilul meu ", te rog sa ma ajuti cu precizari suplimentare, iti multumesc anticipat .

    cu 6 ani în urmă (20.03.2018)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      multi vad, putini pricep!
      Bietul Sakic nici nu stie el ce "meci mare" a facut azi! Mie nu mi s-a parut nici cand a condus Steaua ca "U" a scapat meciul din mana...

      cu 6 ani în urmă (20.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      profil
      Salut

      Daca te uiti - chiar si pe aceasta pagina - in partea de sus ai o bara de meniuri : Liga nationala | Liga 1| Cupa Romaniei | Juniori | Nationala | International | NBA | Streetball | si un omulet. Acolo, pe acea pictograma trebuie sa intri. Sau roaga-i pe admin site-ului sa-ti puna sigla "U" la echipa favorita
      :)

      cu 6 ani în urmă (21.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      sigla
      Si ar trebui sa actualizeze si sigla ca e de mult expirata

      cu 6 ani în urmă (21.03.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Sa fim fair
    si sa recunoastem, ca la Steaua s-a simtit vizibil lipsa lui Taylor, Falker si Fraseniuc, dar asta nu scade din meritul echipei . Atata doar, ca odata cu reintrarea celor 3, va trebui sa jucam mai bine pt a-i invinge !

    cu 6 ani în urmă (20.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca threepointer :

    Da...
    Asa mai merge,dar facand analogie cu vremea de afara,cu o floare nu se face primavara,iar avand in vedere ca vin meciurile din top6,noi vrem primavara!!


    Acest meci a derulat cateva imagini asemanatoare cu jocul si atitudinea de anul trecut.In sfarsit am aratat un joc prin care am castigat convingator si am aratat ca nu putem pierde.


    Dpdv tactic,parca mult mai fluenta circulatia mingii,mai numeroase aparitiile backdoor ale jucatorilor si angajarile inspirate la pivot.Un efort colectiv bun spre foarte bun si un joc placut.Echipa clar are potential si asta vrem sa vedem meci de meci si sa progresam in sensul acesta.


    Steaua insa,in absenta lui Taylor si cu un roman in minus in rotatie este o echipa mai scurta si prea putin solida.De dragul spectacolului si spiritului competitiei speram ca pana la playoff sa fie toate echipele cu echipa completa.Cluj Sibiu Oradea Steaua chiar si Timisoara si Pitesti pot oferi niste dueluri chiar spectaculoase si ar fi pacat sa scada spectacolul din cauza accidentarilor.

    cu 6 ani în urmă (20.03.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Apropo de accidentari : Zeno a primit acceptul medicilor sa se antreneze cu echipa. Ii vor mai trebui minim 3 saptamani de pregatire dupa care poate juca. Asa ca in play-off sunt sanse foarte mari sa-l avem pe teren.

      cu 6 ani în urmă (21.03.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Tricky...
      ... Treaba asta cu accidentații, eu unul nu îmi fac mari speranțe. Și la noi ar trebui să revină Capers la sfârșit de Top 6, dar în ce măsură va fi cu adevărat pregătit de playoff e un mare semn de întrebare. Plus un mare risc, deoarece trebuie lăsat pe dinafară un alt străin, care teoretic e într-o formă bună. Mai vedem...

      cu 6 ani în urmă (21.03.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Nu ma pronunt la Capers pt ca l-am vazut prea putin, in schimb in Zeno imi pun mari sperante. Si in decembrie cand a revenit dupa peste 2 luni de absenta s-a vazut imediat ca are impact asupra jocului. Daca prinde si ultimele jocuri din faza a 2-a, sa capete mai multa incredere in el, atunci chiar va fi un atu important pt Oradea.

      cu 6 ani în urmă (21.03.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un meci solid
    in compania unei echipe periculoase dar lipsita de 3 oameni de baza, cum spune si vass bela.
    Au fost cateva momente de cadere in joc dar atacul s-a miscat mai bine, am fost mai mobili, am stat cu privirea sus si am incercat si altceva decat nesfarsitele blocuri sus.
    Pe de alta parte Rasic a prins un meci mai slab pe atac iar Lapornik nu joaca. Deci nici noi nu am atins potentialul maxim.
    Sper si eu la echipe cu loturi complete, pentru a vedea un spectacol frumos in 1-6.
    In playoff e razboi, nu conteaza jocul, conteaza rezultatul :)

    cu 6 ani în urmă (21.03.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Un meci incomparabil mai bun față de cele din ultima perioadă. Să vedem dacă puteți lega mai multe în aceeași notă.
      Sper să bateți Timișoara, iar dacă și Steaua bate Oradea, Top 6 începe cu un mare avantaj pentru noi și voi.

      cu 6 ani în urmă (21.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!