Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Când au loc cele mai spectaculoase dueluri din Top 10 LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.01.2023

Când au loc cele mai spectaculoase dueluri din Top 10 LNBM

Faza a doua a Ligii Naționale urmează să debuteze în aproximativ o săptămână. Cele 10 echipe care vor lupta pentru locurile de play-off au fost stabilite chiar în ultima etapă a Conferințelor A și B și deja cunoaștem programul celor 10 etape.

U-BT Cluj și CSM CSU Oradea vor porni din postura de lideri în Top 10, cu un bilanț de 7-1. Rapid București le urmează cu un record de 6-2. CSO Voluntari și Dinamo București se află la egalitate, cu un record de 4-4 și sunt urmate de SCM U Craiova și SCM Timișoara, aflate la 3-5. FC Argeș, BC CSU Sibiu și CSM Constanța închid clasamentul cu un record de 2-6.

Reamintim astfel că echipele calificate aici vor juca 10 meciuri, pe sistem tur-retur, împotriva echipelor ce au evoluat în cealaltă conferință. Primele opt echipe la finalul acestor jocuri vor intra în play-off, unde sferturile de finală și semifinala se vor juca pe sistemul „Best of 5”, iar finala pe sistemul „Best of 7”.

Datorită acestei împerecheri, vom avea parte de câteva dueluri extrem de interesante de care nu am avut încă ocazia să ne bucurăm în această stagiune. Unul dintre ele este derby-ul dintre U-BT Cluj și CSM Oradea, pentru care va trebui să așteptăm până în etapa a 5-a (17-19 martie), când cele două echipe vor da piept în Oradea Arena. Duelul din etapa a 10-a (6-8 aprilie) va fi cu atât mai interesant cu cât va reprezenta revenirea lui Donatas Tarolis în BTarena, din postura de adversar.

O altă revenire mult așteptată în BTarena va fi cea a lui Vlad Moldoveanu. Veteranul de 34 de ani care îmbracă tricoul lui Dinamo la acest moment va juca la Cluj în etapa cu numărul 6 (21-23 martie), când Dinamo dă piept cu campioana României. Pentru Vlad ar putea reprezenta ultimul meci al carierei în BTarena. Cele două echipe se confruntă și în prima etapă (3-5 februarie).

Un alt derby de tradiție pentru Dinamo va fi cel împotriva rivalei locale, Rapid București. Pentru prima oară după foarte mulți ani, ambele echipe se află la un nivel înalt. Câinii Roșii au cel mai puternic nucleu de români din campionat și vor lua startul cu un bilanț echilibrat în Top 10, pe când giuleștenii le urmează pe U-BT Cluj și CSM Oradea în clasament. Cele două echipe vor da piept în etapele 5 (17-19 martie) și 10 (6-8 aprilie).

Feroviarii vor mai avea parte de un test dificil și în confruntarea cu CSM Oradea. Cele două formații s-au întâlnit în stagiunea precedentă pentru prima oară după o pauză de 12 ani și și-au împărțit victoriile. Rapid este într-o poziție mult mai bună decât în stagiunea precedentă și este una dintre echipele ce le pot pune bihorenilor bețe în roate în lupta pentru titlu din LNBM. Meciurile directe vor avea loc în etapele 2 (7-9 februarie) și 7 (24-26 martie).

Nu doar cei de la U-BT Cluj vor avea parte de reuniuni cu fețe familiare, ci și Leii Roșii. Deși FC Argeș și CSM Oradea s-au duelat deja în acest sezon, în primul tur al Cupei României, și urmează să dea din nou piept în sferturile de finală ale aceleiași competiții, meciul direct din etapa a șasea (24-26 martie) va fi primul în care Milan Mitrovic va veni ca adversar în orașul în care a cunoscut cele mai importante performanțe ale carierei, din postura de secund.

De asemenea, va fi interesat de urmărit și evoluția lui Rareș Uță în confruntările dintre Dinamo București, echipa la care și-a început sezonul, și BC CSU Sibiu, gruparea alături de care evoluează acum. Încleștările au loc în etapele 4 (10-12 martie) și 9 (31 martie-2 aprilie). În același timp, ardelenii se vor afla într-o situație aproape similară în duelurile cu CSO Voluntari din rundele 3 (3-5 martie) și 7 (24-26 martie), când Lucas Tohătan va fi adversarul formației de pe malul Cibinului.

O altă rivalitate importantă a Ligii Naționale va avea parte de două episoade în acest Top 10. După aproape un an de la ultima confruntare, CSM Oradea și BC CSU Sibiu se reîntâlnesc în unul dintre derby-urile de tradiție ale Ligii Naționale, în etapele 3 (3-5 martie) și 8 (28-30 martie).

Nu în ultimul rând, două dintre cele mai așteptate confruntări vor fi cele dintre U-BT Cluj și CSO Voluntari, care vor reprezenta reeditarea finalei Ligii Naționale de anul trecut. Cele două rivale vor da piept în etapele 3 (3-5 martie) și 8 (28-30 martie).

Programul complet al meciurilor din Top 10 poate fi consultat AICI.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!