Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Career-high pentru Vladislav Solopa în deplasarea de la Galați

David Istrate

David Istrate
29.03.2018

vladislav solopa poli iasi

După retragerea lui BC Mureș Târgu-Mureș din campionat, o nouă formație are probleme de ordin financiar. Conducerea Politehnicii Iași i-a anunțat pe jucători că nu va putea să le plătească salariile, prin urmare străinii au decis să nu intre pe teren în duelul cu CS Phoenix Galați. Acest lucru a dus la o victorie categorică a gazdelor cu scorul de 109-72.

În absența baschetbaliștilor experimentați, CS Politehnica Iași a abordat această partidă cu un lot format din sportivii tineri ai clubului. Aceștia au reușit să țină piept adversarilor doar în primul sfert, după care elevii lui Florin Nini s-au instalat confortabil la conducerea jocului.

Liderul echipei moldovene a fost Vlad Solopa care a încheiat partida cu 25 de puncte, 10 recuperări și un capac. Sportivul de 22 de ani a avut 69% la aruncările de două puncte (9/13), 50% la aruncările de trei puncte (1/2) și 67% de la libere (4/6). De asemenea, extrema de 2.02 a obținut 5 faulturi și astfel a terminat cu un indice de +26 la eficiență. În acest sezon, Solopa are medii de 11 puncte și 5 recuperări pe meci.

O linie statistică interesantă a avut și Florin Popa, care a fost aproape de o performanță rară. Baschetbalistul care a mai trecut în cariera sa și pe la BC SCM Timișoara, BC Timba Timișoara și CS Gaz Metan Mediaș a reușit 11 puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive. Însă, Popa a avut și 10 greșeli fiind aproape de ceea ce este numit în baschet „ugly quadruple-double”. Cu alte cuvinte, atunci când un jucător are peste 10 în patru categorii diferite, dintre care una este cea a greșelilor, se spune că a realizat un „ugly triple/quadruple-double”. Câțiva jucători celebri care au atins această linie statistică sunt LeBron James, Russell Westbrook sau James Harden, principalii candidați pentru titlul de MVP în NBA.

În urma acestui joc, CS Politehnica Iași a încasat prima înfrângere din grupa valorica 7-12 și se pare că probleme clubului se adâncesc. Următorul test pentru jucătorii lui Branko Jorovic va avea loc duminică, 1 aprilie, pe terenul lui SCM U Craiova.

*foto: Sorin Pană

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    din grupa 7-12
    nu 1-6

    cu 5 ani în urmă (29.03.2018)
    • Istrate David:

      grupa
      Multumesc, a fost corectat.

      cu 5 ani în urmă (29.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!