Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Carmen Tocală: "BCM U Piteşti este obligată să se înscrie, sezonul viitor, în FIBA EuroChallenge"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.02.2012

Echipa cotată cu şansa a 4-a, BCM U Piteşti, a cucerit sâmbătă seară Cupa României la baschet masculin. Argeşenii au învins pe rând, CSM Bucureşti şi BC Timişoara pentru aş trece în cont prima Cupă a României din palmares.

La începutul sezonulu, mai exact pe 13 septembrie 2011, la sediul FRB a avut loc ședința anuală a președinților cluburilor primdivizionare de baschet masculin. În această şedinţă s-a decis ca din anul 2012, primele trei clasate în Divizia A să se înscrie obligatoriu în cupele europene. Astfel, campioana va fi înscrisă de către FR Baschet în EuroCup, unde va juca foarte probabil tur preliminar. Vicecampioana va fi înscrisă în FIBA EuroChallenge, iar locul 3 în Liga Balcanică EuroHold.

Nu s-a specificat nimic de deţinătoarea Cupei României, însă se pare că această echipă va fi obligată să evolueze în FIBA Euro Challange. Într-o declaraţie acordată site-ului nostru Carmen Tocală ne-a confirmat acest aspect. În cazul în care grupările nu vor dori să evolueze în Cupele Europene acestea riscă sancţiuni.

Fiecare echipă a fost anunţată, înaintea începerii Final Four-ului, că gruparea care va cucerii Cupa României va fi obligată să se înscrie în FIBA EuroChallenge. Dacă nu o va face se vor lua măsuri, însă nu cred că va fi cazul. Astfel piteştenii vor evolua, sezonul viitor, în FIBA EuroChallenge.

Cel mai probabil în cazul în care gruparea argeşeană va încheia playoff-ul pe primele 3 locuri atunci formaţia clasată pe locul 4 va fi cea care se va înscrie în Liga Balcanică.

1 comentariu la aceasta stire:
  • secu :

    obligatoriu?
    in 2011 clujul s-a inscris de rusine ....si ....1 victorie....echipele noastre se bat aici in interior n-au ambitii internationale,ptr. ca stiu ce le asteapta....si banii se duc,se duc,mai bine se cearta in campionat nu stie nimeni de noi si traim cu impresia ca suntem buni

    cu 12 ani în urmă (20.02.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!