Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cât a plătit CSM Constanța pentru a organiza Final 8-ul Cupei României

Cât a plătit CSM Constanța pentru a organiza Final 8-ul Cupei României

Astăzi, 14 ianuarie, la Sibiu a avut loc licitația pentru dreptul de organizare al turneului final al Cupei României, iar câștigătoarea a fost un oraș surpriză: Constanța. De asemenea, tot astăzi a avut loc și tragerea la sorți a duelurilor din sferturile de finală și din finală.

Așadar, CSM Oradea se duelează cu FC Argeș Basketball, U-BT Cluj-Napoca joacă împotriva lui SCM Timișoara, CSM Constanța o întâlnește pe CS Rapid București, iar CSO Voluntari o înfruntă pe SCM U Craiova.

Final 8-ul Cupei României va fi organizat la Constanța, în perioada 11-15 februarie, iar formația gazdă a plătit 20.000 de euro pentru a-și asigura organizarea turneului.

Conform informațiilor noastre, CSM Oradea era văzută drept una dintre favoritele la organizarea Final 8-ului însă, până la urmă, nu a mai licitat. Trupa bihoreană și-a motivat decizia de a ieși din cursă explicând că suma de pornire a fost uriașă.

„Conducerea CSM Oradea a luat decizia de a se retrage din cursa pentru găzduirea evenimentului după ce în cadrul ședinței de Consiliu Director de vineri (13.01) s-a stabilit că suma de la care va începe licitația a crescut la 20.000 euro. Asta în condițiile în care pe parcursul anilor trecuți licitația a început de la suma de 10.000 lei (aproximativ 2.000 euro). Menționăm că suma licitată și desemnată câștigătoare se transformă pur și simplu în taxă de organizare, adică ajunge în conturile Federației Române de Baschet și nu poate fi utilizată pentru organizarea propriu zisă a turneului”, este mesajul transmis de roș-albaștri pe site-ul oficial al clubului.

Așadar, în acest an s-a luat decizia ca suma de pornire să fie de zece ori mai mare decât în sezoanele precedente. Nici fanilor nu le-a picat prea bine această mișcare a Federației, întrucât majoritatea pare că ar fi preferat un turneu final organizat la Oradea sau la Pitești.

Au fost invocate mai multe probleme precum sala neîncăpătoare a dobrogenilor, distanța foarte mare de parcurs pentru echipe și suporteri, dar și un posibil interes scăzut pentru eveniment în cazul eliminării premature a formației gazdă.

În continuarea acestui subiect, urmează să revenim cu un răspuns exclusiv din partea președintelui Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Final 8
    Daca nu reușește FRB să aducă destui suporteri cat sa fie sold-out la Constanța, ar putea încerca să organizeze la anul in sala Steaua.

    cu 1 an în urmă (14.01.2023) Raspunde
  • CSM Constanța Dobrila Sorin :

    Constanta
    De banii astia mai bine isi aduceau un jucator pentru restul sezonului.

    cu 1 an în urmă (14.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!