Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Câte meciuri a avut în acest sezon fiecare echipă din Liga Națională

Câte meciuri a avut în acest sezon fiecare echipă din Liga Națională

Duminică, 28 mai, odată cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca în fața lui CSM CSU Oradea (70-59), s-a încheiat un nou sezon în Liga Națională de Baschet Masculin. Formația lui Mihai Silvășan a obținut toate trofeele puse în joc, pe plan intern: titlul, Cupa României și SuperCupa României.

Stagiunea 2022-2023 a fost una extrem de încărcată, existând cinci grupări care au evoluat în cupele europene și șapte echipe care au avut minim 40 de partide jucate. De altfel, în afara lui CS Dinamo București, niciuna dintre cele 18 trupe din LNBM nu a avut mai puțin de 30 de meciuri.

Pe locul întâi la numărul confruntărilor disputate se află U-BT Cluj-Napoca, formație ce a adunat 63 de meciuri. Alb-negrii au avut un bilanț de 43 de victorii și 20 de înfrângeri (13 dintre ele în EuroCup) și un procentaj al succesului de 68.25%.

Cel mai bun procentaj al victoriilor l-a avut CSM Oradea (80%), care s-a impus în 44 din cele 55 de dueluri. Peste 50 de meciuri a avut și SCM U Craiova, trupă ce a evoluat în premieră în FIBA Europe Cup: 52 de jocuri (23-29: 44.23%).

Celelalte patru echipe cu minim 40 de partide sunt CSO Voluntari (45 de meciuri: 25-20), SCM Timișoara (45 de meciuri: 22-23), CS Rapid București (41 de meciuri: 26-15) și BC CSU Sibiu (41 de meciuri: 22-19).

Iată cum arată statistica integrală a partidelor disputate de fiecare formație din Liga Națională:

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!