Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cazul tehnicul (ne)plătit. Regulament specific. Românesc

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.04.2012

Cazul tehnicului (ne)plătit sau plătit în stil pur românesc vine să confirme că în țara noastră nimic nu se poate face fără să existe bănuieli, interpretări, supoziții.

Mai citiţi şi:

Cazul tehnicul (ne)plătit. Regulament specific. Românesc (II)

În scurta perioadă trecută de la disputarea Meciului 5 al seriei dintre BC Timișoara și CSM București în primul tur al playoff-ul Diviziei A la baschet masculin am avut parte de un duel purtat la distanță de către cele două cluburi angrenate în această serie.

Motivul a fost faultul tehnic cu care au fost sancționați Branko Cuic și Dan Păltinișanu în Meciul 4 al seriei amintite. Unul pe care, bucureștenii susțin, clubul din Timișoara nu l-a plătit.

Potrivit regulamentului în vigoare un jucător nu are drept de a evolua în următoarea partidă a echipei la care este legitimat dacă tehnicul nu a fost plătit. În cazul în care plata nu se face și jucătorul evoluează decizia este clară: victorie la scor de forfait pentru cealaltă echipă. Indiferent ce s-a întâmplat în teren.

Facem abstracție de faptul că CSM București nu a completat câmpul special destinat contestației pe care o echipă trebuie să o facă imediat după încheierea jocului.

În momentul de față știm (sau cel puțin așa credem) că BC Timișoara a plătit tehnicul lui Cuic și Păltinișanu.

Cum a făcut-o e altă discuție și aici ar trebui insistat puțin.

Regulamentul este ferm cu privire la plata tehnicelor și la interdicția respectiv riscul la care se supune o echipă dacă nu îl respectă în cazul tehnicelor. Ce nu prevede regulamentul se referă la modalitatea de plată. Nu se specifică nimic.

Dumneavoastră vi se pare normal ca un club din Divizia A să plătească o sancțiune la arbitri? Și să o facă înaintea unui meci? Cu opt ore sau cu opt minute?

Nu știm exact în ce condiții s-a făcut plata tehnicului, dar permiteți-mi să cred că Liviu Puicu sau un alt reprezentant al lui CSM București nu a fost de față în momentul în care banii au trecut din mâna lui Vermeșan în cea a arbitrului Doru Vinași.

Dacă s-a emis o chitanță, cum susțin timișorenii, există circumstanțe. Dacă nu s-a emis e foarte grav. Dar ideea este cu totul alta, cu sau fără chitanță: cum se poate plăti o sancțiune la un arbitru? Trăim în mileniul 3. În secolul vitezei. Puteți să-i spuneți cum doriți. Cine a mai pomenit așa ceva?

În NBA sau Euroligă cum se plătesc amenzile? Cu banii jos la arbitru? Metta World Peace se va prezenta la următorul meci al lui LA Lakers cu o valiză de bani pentru a achita cotul aplicat lui James Harden? (Asta dacă va fi și amendat, nu doar suspendat).
Sau Panathinaikos se va prezenta la Istanbul, pentru turneul final al Euroligii, cu banii cash pentru a-și plăti amenda dictată împotriva problemelor organizatorice de la Meciul 5 al seriei cu Maccabi Tel-Aviv?

Ce regulament este acela care permite interpretări de genul celor care au bulversat activitatea clubului din Timișoara, a dat speranțe, probabil, deșarte clubului din București și a dat bătăi de cap staff-ului tehnic al lui U Mobitelco care nu mai știa pe cine întâlnește în semifinale?

De ce nu a fost așternută în regulament și o prevedere referitoare la modalitatea de plată? De ce nu s-a făcut o reglementare în acest sens? Mai ales că, am înțeles foarte clar din afirmațiile lui Adrian Vermeșan, aceasta este o practică obișnuită și utilizată de ani de zile.

Federația are principala vină în acest caz. Indiscutabil. Dovedește încă o dată cât este de competentă. 

Mă întreb ce fac cluburile? Ele unde se poziționează în această poveste? Nu sunt la fel de vinovate? De ce nu insistă asupra regulamentelor și de ce nu cer ajustări sau modificări în așa fel încât să nu mai existe loc de interpretări?

Eu cred că le convine. Să invoce tot felul de scuze care mai de care mai ieftine și puerile pentru a-și justifica eșecurile. Nu vorbesc la concret, ci la modul general. Vă puteți imagina ca toate cluburile din România să se întâlnească în ședințe comune pentru a pune la punct o listă de cereri cu privire la regulamentul specific al Diviziei A?

Ar fi un lucru normal și sănătos. Să se întâlnească toate cluburile. Să discute și să ceară un regulament în care astfel de breșe sau fisuri să nu existe. Să nu ne mai trezim cu tot felul de întâmplări de acest gen. Dar la noi nu. Acest lucru i-ar împiedica pe unii să caute și să găsească tot felul de scuze ori să facă afirmații de doi bani.

Pentru a cere anularea playout-ului au putut strânge rândurile. Dar pentru a pune la punct un regulament corect nu o mai pot face.

Închei cu o întrebare: Credeți că se va schimba regulamentul și va fi pevăzută modalitatea de plată a tehnicelor după acest caz?

23 comentarii la aceasta stire:
  • man_08 :

    mda
    Perfect adevarat ceea ce scrii, dar sunt sigur ca nu se va intampla nimic. Federatia si Carmen Tocala sunt copia fidela a ceea ce se intampla la club - spaga, intentia de a trisa sportul, smecherii de tot felul -, nu e deloc din alta lume. Cand mergi cu trenul si dai banii "nasului" fara chitanta fara nimic, se bucura si "nasul", la fel si in baschetul romanesc cand un arbitru se trezeste cu o suma de bani de la un conducator pe motiv ca vezi doamne ar fi o amenda de platit. Exista atatea modalitati de plata pe planeta asta incat regulamentul e clar facut la misto si nici unul dintre conducatorii de baschet din Romania nu va vrea niciodata sa schimbe un astfel de regulament, un regulament care ii permite sa triseze, sa pacaleasca baschetul, sa isi bata joc de adversari si pana la urma si de publicul propriu si alte escrocherii. Sunt atat de multe lucruri haioase in regulamentele FRB, total diferite de ceea ce se intampla prin lumea civilizata, incat daca ar vrea sa schimbe aceste regulamente, oamenii de la federatie ar avea de lucru minim 3 ani. Dar nu se va intampla absolut nimic. Traim in Romania, tara lui "lasa bah ca merge si asa"

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • cineva...undeva... :

    Fault tehnic...
    Si Vermesan dar si Puicu umbla cu cioara vopsita de ce se tot acuza? Amandoi sunt in fenomenul numit baschet, nu cred ca Vermean a platit arbitrului si sunt 100% convins ca nu a a avut cum sa-i elibereze chitanta. De obicei cand sunt jocuri miercuri -sambata faulturile tehnice se platesc la observator in ziua jocului pe incredere ulterior primindu-se factura sau chitanta din partea federatiei, este posibil sa achiti si arbitrului principal dar, atentie, observatorul cat si arbitrul principal nu pot elibera chitanta sau factura pentru contravaloarea faulturilor tehnice pentru ca nu au chitantier, facturier sau stampila. Se merge doar pe incredere. Cred ca pontul pentru a putea face contestatie Puicu a fost primit de la observatorul jocului. greseala mare din partea oficialilor timisoarei daca au omis sa plateasca faulturile tehnice avand in vedere ca sunt destui oficiali si nu au alta treaba. decat sa comenteze aiurea in mass-media si pe diferite siteuri despre proprii jucatori mai bine s-ar ocupa de problemele care apar gen faut tehnic. Trebuie putina clementa si pentru timisoara, daca au jucat joi seara si dupa meci au dormit in bucuresti plecand la drum vineri dimineata si avand in vedere ca toti oficialii erau impreuna cu echipe nu aveau cand sa plateasca pentru ca fizic nu aveau cum. Au ajuns vineri seara in timisoara, a doua zi fiind sambata zi nelucratoare iar duminica jocul, cand si cui sa plateasca? Este o situatie interesanta si de urmarit dar parca ar fi mult prea dur sa piarda cu 20-0 sa primeasca batjocura maxima dupa aproape un an de munca pentru 200 de lei cat trebuie sa datoreze federatiei, in cel mai rau caz sa se rejoace meciul

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • man_08 :

    erata
    Federatia si Carmen Tocala sunt copia a ceea ce se intampla la cluburile din Romania

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • pistonocalm :

    @cineva...
    Timișoara a călătorit cu avionul. Meciul 4, disputat joi, a fost transmis decalat cu 30 minute pe DigiSport pentru că cei de la Timișoara aveau avion la ora 21. În cursul serii de joi cei de la Timișoara erau acasă. Aveau ziua de vineri la dispoziție să plătească dar pentru asta ar fi trebuit ca cineva de la club să fi înnoptat în București și a doua zi să se prezinte la federație. Era o cheltuială mai mare decât cei 200 de lei pentru cele două tehnice. Oricum...asta e o prostie cu forfait că nu ai plătit. Se riscă o echipă cu un milion de euro buget și care a pus preț pe condiții pentru jucători să rateze sezonul din cauză că nu a plătit un tehnic. Sau două. E ridicol. Pe mine m-ar interesa arbitrajul de la Meciul 5. Ăla se numește arbitraj corect ce a fost acolo?

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • man_08 :

    @cineva...
    Poate as fi de acord cu tine cu faptul ca s-a intamplat joi seara si vezi doamne vineri nu putea ramane cineva din cadrul clubului sa mearga pana la federatie sa plateasca o amarata de amenda si dupa aceea sa plece cu un alt avion sau cu orice alt mijloc de transport(pana la urma un oficial nu are antrenamente dimineata ca sa fie neaparat nevoie de el vineri seara sau sambata la Timisoara). Ai auzit cumva de banci si de transfer bancar online(si sunt multe alte modalitati de plata, nu trebuie neaparat sa te duci la ghiseu) ???? Si de unde pana unde un arbitru sa aibe voie sa primeasca o suma drept amenda ???? Din cate stiu eu, un arbitru e cu fluierul dupa el, nu cu chitantierul si facturierul...e absolut penibil ceea ce s-a intamplat in baschetul romanesc si demn de cascadorii rasului...aceste regulamente dupa care se joaca competitiile din Romania sunt regulamente ale frb care incurajeaza spaga, trisarile si tot felul de escrocherii....

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • cineva...undeva... :

    Fault tehnic...
    Nici meciul 4 nu a stralucit din punct de vedere al arbitrajului.Decat sa faca contestatie Puicu pentru nimic mai bine facea pentru arbitraj, regulamentul este atat de...inapoiat sa nu spun altceva incat nu prevede nicaieri ca un meci sa se rejoace si arbitrii care au gresit intentionat favorizand una din echipe sa stea pe margine de la 6 luni in sus. Lumea evolueaza nu ar trebui sa evolueze si regulamentele? Se investesc bani multi si te trezesti ca pierzi meciul cu 20-0 pentru 200 de lei. RUSINE MAXIMA, NEPUTINTA si...nu mai trebuie altceva, oare de cat timp nu s-a mai adaugat/taiat ceva la regulament?

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • cat-walk :

    asa merita....
    Timisoara si celelalte cluburi ......parerea mea ar fi bine sa se dea meciul 20-0 asta sa le fie invatare de minte la cluburi ...in primul rind ei gresesc enorm la ceea ce se intimpla la federatie....au incurajat spaga,trisarile si tot felul de escrocherii....si bineinteles facut cu ajutorul "HOTILOR" din federatie un regulament interpretabil si cine da mai multa spaga au cistig de cauza.......ma bufneste risul cand observ ca interlocutorii de mai sus le gasesc scuze celor de la timisoara ca nu au avut timp de platit tehnicile.:))) oare dupa terminarea meciului 4 nu puteau plati la observatorul meciului tehnicile si sa le specifice la observatii pe foaia de joc? sau inaintea jocului 5 sa faca la fel?...eu vad mai normal sa se faca aceasta plata la observatorul meciului si sa specifice in foaia de joc ......decit sa se plateasca la arbitrii......DAR normal pentru gandirea romaneasca...lasa ca platim la artistii principali ai meciului domnii "ARBITRI" ca doar ei taie ,spinzura si fac clasamentul final al campionatului ...bineinteles cu ORDINELE marii conduceri ai federatiei....asa ca as fii foarte bucuroasa sa vad meciul pierdut cu 20-0 si un mare SCANDAL...ca cine stie poate incet ,incet mai ies la iveala marile nereguli facute de FEDERATIE.;)))

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    plata in sec. XXI
    Ne spunem aici pareri cu privire la plata tehnicelor. Ca nu avea cum cineva de la Timisoara sa mearga la FRB sa plateasca amenda. Dar oameni buni suntem in sec. XXI. Exista deja si plata prin banca. Nu trebuie sa te deplasezi decat maxim la o banca si sa achiti in contul beneficiarului.

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • doru :

    de ras
    Se discuta pe o tema care are un final asteptat! Timisoara va juca cu Cluj! Se indoieste cineva de asta? Pai, acum spre final vrem sa lamurim ce un an de zile ne- a scos peri albi? Ma gandesc la prietenul Ciulin, arbitrul de casa al Ploiestiului( indiferent de competitie si nivel): arata degetul spectatorilor dupa care revine in aceeasi sala, cu nonsalanta si nesimtire, prin grija aceleiasi nonsalante si vai, grijulii federatii? Ce asteptam atunci de la o chichita de regulament fantoma care se schimba de pe o zi pe alta dupa cum vor ei, fanfaronii distrugatori de mituri! Care mit? Ca baschetul este un sport deosebit, spectaculos, antrenant, sanatos si cel mai important respectat si civilizat!

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    povesti
    multe sunt de povestit. institutia in vizor in acest moment (frb) ar arata in ochii nostri cu atat mai competenta si organizata cu cat regulamentele pe care le emite, ea le respecta intocmai si mai ales le aplica acelora pe care ii coordoneaza. multi din cei de mai sus au explicat cate modalitati de a dovedi o plata aveau la dispozitie cei invocati asa ca nu mai insist. parerea mea este ca aceste amenzi daca au fost hotarate de frb pentru a fi platite, nu trebuiau lasate la mana cluburilor sa le plateasca dupa cum vor ele. trebuiau cei de la frb sa stabileasca modul de plata. clar si transparent. daca exista asa ceva noi nu am fi avut ce sa discutam aici. dar daca in domeniul respectiv e haos ma intreb cum este in alte domenii din onorata institutie despre care vorbim... dupa mine, un arbitru nu e perceptor cu mansete negre care taie chitante, baga bani in buzunar si pune stampile. el trebuie sa arbitreze bine, iar casierul trebuie sa taie chitante si sa manevreze banii...

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș TrafficJam :

    :)
    haideti sa va povestesc celor care se plang ca sarmanii timisoreni (sa fie clar, tin cu BC Mures si pentru mine nu conteaza daca merge mai departe Timisoara sau CSM) nu au avut timp pentru a plati technicul, cam cum fac in cazul unei plati de orice fel: scot smartphoneul din buzunar (nu pot sa cred ca Vermesan nu are un astfel de telefon) din buzunar, accesez siteul bancii mele si virez banii pe loc. eu sincer cred ca acest caz este tipic romanesc si reprezinta totul ceea ce reprezinta tara noastra iubita.

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    amintiri... :))
    Nu stiu altii cum sint, dar eu cind aud de 'FRB' si 'organizare' imi aduc aminte de seara memorabila a Galei Baschetului Romanesc si de haosul care domnea acolo, emblematic, pare-se, pentru tot ce e legat de aceasta institutie... Vorbim noi aici, dar cred ca ramine cum am stabilit...

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • petrache :

    FRB
    Toate acţiunile pe care le întreprinde FRB par a fi atinse de ridicol. D-na Carmen, în opinia mea, are o pălărie mult prea mare pe cap. Însă de aici pînă la autodenigrarea asta ce a ajuns sport naţional, mai ales pe la haznalele propagandisticomediatice, e cale lungă. Toate relele posibile se întîmplă "numai" în România. Totul în jur e de rahat, dar "eu" sunt bun...... Cînd se denigrează România şi românii, se vorbeşte despre fiecare dintre noi, nici unul n-avem scutire medicală. De accea, dragă Adi, cînd ai pus titlul acestui articol, ai făcut chiar şi tu ceea ce denunţi a fi o treabă, "tipic românească".

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • BC CSU Sibiu totio :

    regulamente
    1. tm trebuia sa plateasca tehnicul pana la ora de incepere a jocului. indiferent cum: online, op, numerar
    2. plata in numerar putea fi facuta unui oficial frb(interpretarea ca arbitrul e oficial frb nu tine!) care era obligat sa emita un document justificativ
    3. tm nu a platit-a uitat(oricat incearca sa dreaga busuiocul) si se agata de o situatie pur romaneasca: observatorul nu avea chitantier la el!
    4. csm-ul a primit pontul si logic ca s-a agatat de el
    si acum intrebarile:
    a. este corect ca tm sa castige un meci si implicit o calificare avand in teren un jucator care nu avea drept de joc? parerea mea este ca nu.
    b. daca acceptam ca tm ar fi platit amenda(dar nu au platit-o :D ) dar nu are dovada scrisa, frb cum justifica banii incasati? un buticar care ar incasa fara bon ar trece la evaziune fiscala. frb pateste ceva?
    c. in cazul in care frb decide in favoarea tm sau csm, decizia o sa fie justa? nu! sunt atatea interpretari incat orice decizie ar fi injusta!
    d. mai este credibil acest playoff? raspundeti voi la asta

    si ultima intrebare :D au curajul oficialii tm sa jure cu mana pe cruce? si nu sa jure ca au platit :D sa jure ca luni dimineata nu s-au certat si nu s-au injurat ca la usa cortului ei intre ei :D
    daca jura, ii cred :D dar le recomand sa nu iasa din case cand trazneste afara :D

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • dorutim :

    legalitatea platii
    Cei care sustin ca era simplu sa se faca o plata electronica sa se gandeasca la faptul ca legislatia contabil-fiscala nu permite astfel de plati. Nu vorbim aici de persoane fizice, ci de organizatii non profit. Mai mult, BC Timisoara fiind finantata de CJT este controlata la sange in ceea ce priveste banii si legalitatea cheltuirii lor. Tipic romaneac este sistemul legislativ si modul in care se aplica, de la varf pana la ultimul cetatean.

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • BC CSU Sibiu totio :

    @dorutim
    nu inteleg ce vrei sa spui. oricine, pf, pj, institutie de stat, ong, profit ori nonprofit, are un cont bancar obligatoriu, altfel nu poate functiona. acelasi cont bancar permite plati electronice. deci tm nu are scuza

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @dorutim
    Explica-ne cum (daca legislatia nu le permite sa faca plati fara doc justificativ si sunt contrilati la sange) cum au facut plata cash? Ce este mai grav: sa platesti cash fara document justificativ, sau sa faci un transfer bancar urmand ca in acelasi timp sa soliciti in scris (e-mail, fax, teelx, porumbei calatori) sa-ti trimita documetele justificatiev ptr plata efectuata?
    Cum justifica acum : plata cash? confuzia si probleme create?
    Daca a platit din buzunarul lui banii totul poate fi interpretat ca si mita daca nu are o chitanta macar. Putea sa-si acopere fundu' daca vroia si facea un proces verbal, o minuta, un protocol cu reprezentantul federatiei prin care sa mentioaneze ca a facut plata taehnicului in cash
    Ori e prost, ori e smecher, ori e un smecher prost Vermesan
    Cat despre FRB: incapabili buni de dat la graoapa de la Glina

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • dorutim :

    incerc sa inteleg
    Nici eu nu inteleg modul de lucru stabilit prin acel regulament. Ce se intelege prin plata directa, care este reglementata prin litera regulamentului? Daca a platit din buzunar, cum se descarca clubul? Face nota de incasare... De ce nu spune nimeni nimic despre Paltinisanu, ca au avut amandoi tehnice... Numai la Cuic nu s-a platit? Nimeni nu spune nimic clar si concludent, cu dovezi pe fata...
    Chiar daca sunt suporter timisorean sunt gata sa recunosc greseala, daca ea exista. Daca acelasi regulament prevede ca nici o contestatie nu poate fi promovata daca pe foaia de arbitraj nu a fost consemnata obiectiunea. De unde stie CSM ca BCT nu a respectat regulementul?

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • BC CSU Sibiu totio :

    @dorutim
    conteaza de unde stia csm-ul? n-are rost sa ne ascundem dupa deget. sunt convins ca azi frb o sa o califice pe tm. o sa existe o explicatie si-o interpretare mirobolanta a regulamentului pentru justificarea deciziei. dar tm a gresit si merita pedepsita. adevarul nu o sa iasa niciodata la iveala.
    ps: luni dimineata nu mai aveau mult si se si bateau oficialii tm intre ei :D

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Rusine csm bUCURESTI
    Nu va e rusine bucurestenilor sa aveti pretentia sa va calificati cu japca!!! Interpretati tendentios si rauvoitor un regulament cu lipsuri si incercati sa intrati pe usa din dos in randul echipelor care si-au castigat cinstit dreptul de a merge mai departe.
    Ca jucator ar cadea cerul pe mine de rusine sa ma prezint la un astfel de meci.
    Din partea lui Puicu nu e de mirare, e genul de actiune care il caracterizeaza, sta cu mana intinsa la mila federatiei. Cersetorule......

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • dorutim :

    Enervant
    Nimeni nu spune nimic clar si indubitabil. Faptul ca oficialii federatiei discuta de azidimineata pana acum denota ca nu e prea clar nimic. Fum fara foc nu prea iese. Nu sunt de acord sa plateasca jucatorii si antrenorii, chiar si suporterii o (eventuala) greseala a birocratilor! Meciurile adevarate se castiga pe parchet, nu la masa verde din birourile unora. Totusi, revin: au fost 2 tehnice, de ce nu vorbim decat de unul? De ce nu se poate contesta sanctiunea, ca asa prevede regulamentul. Asta inseamna sa renunti din start la dreptul la aparare si sa te supui unor decizii arbitrare. TOTIO, stii ceva despre situatie? Eu am incercat sa aflu daca au facut vreun demers juridic in aparare si nu am obtinut nici o informatie.

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • BC CSU Sibiu totio :

    @dorutim
    intradevar meciurile se castiga pe parchet. corect, nu cu jucatori suspendati. clubul e un tot: staff, jucatori, suporteri, sponsori, proprietari. la victorii sarbatoresc impreuna, la infrangeri sufera impreuna, la greseli sufera impreuna. chestia cu "nu trebuie sa plateasca x" e un bullshit. asta e un joc de echipa nu individual. cat despre cele doua tehnice, banuiesc urmatoarele: pontul le-a fost dat csm-ului cu ambele tehnice. scandalul in care apare cuic e legat probabil de faptul ca a avut 10p si 7 ass(daca nu ma insel) care au contat. dar asa cum iti spuneam, e doar o banuiala. certitudine? :D sedinta tm de luni dimineata :D cu tunete si fulgere :D .

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • dorutim :

    o zi de lucru
    Asa de mari sunt problemele acolo de se discuta "zi de vara pana'n seara"? Ce o fi atat de mult de discutat? Mai degraba sunt jocuri de culise si de interese...

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!