Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cazul tehnicul (ne)plătit. Regulament specific. Românesc (II)

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.04.2012

În ultimele ore am studiat cât se poate de atent regulamentul specific al Diviziei A masculine de baschet, dar şi regulamentul general de organizare al competitiilor de baschet, ambele publicate de FRB.

Mai citiţi şi:

Cazul tehnicul (ne)plătit. Regulament specific. Românesc

Doresc, în acest articol, să adaug încă câteva aspecte pe lângă cele menţionate de către colegul meu, Adrian Micinic. Printre multe altele am descoperit procedura pe care un club, care este sancţionat financiar, trebuie să o urmeze pentru a plăti către FRB taxele respective. Conform punctului 13.2 al regulamentului general, plata se efectuează prin mai multe metode la sediul FRB. Nu este menţionat nicăieri că plata se poate face la un arbitru! Iar dacă toate cluburile ar acţiona la fel atunci s-ar putea crea un precedent periculos deoarece este foarte interpretabil ce bani îi dai arbitrului respectiv.

Plata acestor taxe, la termenele fixate de către FRB, este obligatorie pentru toate cluburile sportive afiliate şi se efectuează prin virament, transfer bancar, cec, mandat poştal, sau direct în numerar la sediul FRB. Ele sunt prezentate in anexa nr 1. / Menţionăm faptul că în anexa nr.1 nu se menţionează plata pentru FAULTUL TEHNIC !

Adrian Vermeşan a mai spus, într-o declaraţie acordată site-ului nostru, că memoriul înaintat de CSM a fost ilegal pentru că nu s-a completat "rubica protest" de către căpitanul bucureştenilor. Însă conform regulamentului, în cazul în care se contestă dreptul de joc al unui jucător nu este nevoie să se parcurgă această acţiune.

O echipă poate depune o contestaţie/protest privind dreptul de joc al jucătorilor echipei adverse inainte de inceperea jocului, in timpul jocului sau imediat la terminarea jocului. Pentru aceasta vor fi informati comisarul jocului, arbitrul principal si echipa adversa.

Site-ul nostru a încercat să ia legătura, în cursul zilei de azi, cu arbitrul Doru Vinaşi respectiv cu Carmen Tocală însă cei doi nu au putut fi contactaţi. În orce caz o decizie concretă din partea FRB se va da, cu siguranţă, în cursul zilei de mâine.

În loc de concluzie vin cu o întrebare extrem de interesantă: ce se întâmplă dacă o echipă nu achită la timp tehnicul la bancă ?

--------------------

Notă: Articolul este o interpretare a regulamentului

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    parere
    parerea mea este ca plata la comisar nu este realizata intr-un mod controlat (adica ea nu detine dovezi scrise clare si atributul de impartialitate care sa convinga partile ca a fost facuta intr-un mod corect). este realizata de la om la om in consecinta subiectiv si efectuata oricand ea poate fi ante sau post datata. cine verifica data si ora platii in acest caz? comisarul este si el om... poate fi influentat cumva... exista modalitati electronice simple de plata care emit chitanta imediat ce banii sunt trimisi din contul sursa la destinatie. de ce nu sunt utilizate?

    cu 12 ani în urmă (24.04.2012) Raspunde
  • dorutim :

    Regula imposibil de respectat!
    In playoff se disputa meciuri sambata si duminica, care sunt atat zile nebancare cat si zile fara program la federatie. In ce modalitate sa se achite amenzile dictate sambata, pana meciul urmator de duminica? Regulamentul prevede doar modalitatea de plata bancara sau directa. Nu se specifica ce inseamna plata directa sau cum se efectueaza. Asa cum am aratat se poate foarte usor abuza de acest amanunt, fiind favorizati cei din Bucuresti, pentru restul tarii fiind necesara deplasarea unei persoane, cu cheltuieli mult superioare sumei de plata. Nu este corect regulamentul, trebuie schimbat.

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • dorutim :

    despre protest
    Da si protestul trebuia consemnat pe foaia de joc. Daca nu se consemneaza, nu se pot face reveniri ulterioare.

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • zapacitu79 :

    na
    propun sa se organizeze o licitatie, atat de draga tocanei din fruntea frb, si cine da mai mult sa joace in semifinale

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    degeaba
    In primul rand nu inteleg titlul. Nu mi se pare nimic romanesc, ci ceva mai degraba amatoristic si cam atat: reguli facute sa creeze confuzii si indoieli. In al doilea rand nu ma surprinde nimic la acest playoff: Timisoara joaca fara sa plateasca un tehnic (mi se pare ca era cam treaba comisarilor sa le atraga atentia, nu invers), la Asesoft se descopera "pe surse" ca un jucator are in sange compusi de canabis (ca sa ne miram de ce la unele jocuri era total absent fata de cum juca in sezoanele trecute) si ca are asta de dinainte cu mult de playoff (adica federatia trebuia sa-si faca treaba de acum vreo 2 luni si sa-l amendez cu cat trebuia, mai ales ca nu era recidivist, nu sa tina la sertar lucrul, ca sa-l scoata cand ii doare pe Ploiesti mai rau) si bineinteles o groaza de alte mici scandaluri locale la fiecare meci (vezi Cluj-Mures, primul meci). Mi se cam pare ca federatia e degeaba (pe langa problemele din playoff, alt exemplu pe care il pot da, fiind suporter al Ploiestiului, ar fi meciul pierdut prin forfait de Medias cu Asesoft: da, Teleaba e slab si a gresit jucand cu 5 jucatori straini, dar observatorii puteau sa-si faca treaba si sa nu-l lase sa introduca jucatorul pe teren - lucru pe care ar fi de bun simt sa-l faca cu orice echipa), ca sa nu zic ca e plina de cartitze care incurajeaza zvonistica nefondata (as baga mana in foc ca "sursele" totalbaschet "sunt" domnul Lecca care este si comentator si ziarist si angajat in comisia de disciplina a federatiei si care mai da si din casa tot ce se poate) si tin un personal mult prea mare pentru cat de slaba e organizare in general a competitiilor. Inca astept ca cluburile importante din Romania sa-si faca acea liga profesionista in care ele sa decida ce si cum in locul unei federatii pline de trantori "emeriti in ale baschetului" (si in care cred ca exista o singura echipa reprezentata: Clujul domnului Cristescu, prin dansul insusi :D).

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Quetz :

    Si totusi
    Cand se reuneste onorata comisie? , nu de alta dar am vrea si noi sa ne facem niste planuri de week-end. Si poate poate aflam pana sambata cu ce echipa joaca Clujul, sau poate se va juca in studio la Surprize Surprize si ne aflam adversarul doar la fata locului...

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • zapacitu79 :

    @suporteru lu peste
    eu sper sa se schimbe regulamentul si atunci cand un jucator e prins cu substante interzise echipa sa piarda meciul. legat de o singura echipa reprezentata ai ramas cu sechele din periaoda iacobescu? apropo cand o sa cereti o ancheta serioasa la asesoft avand in cedere stenogramele lui nea ghita?

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • zapacitu79 :

    @suporteru lu peste
    http://www.frbaschet.ro/federatie/biroul-federal
    poate recunosti si pe altii pe acolo

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    @zapacitu
    Nu am nicio sechela :). As vrea chiar ca toate echipele sa fie reprezentate direct si cine mai e pe acolo prin biroul federal acum sa nu mai aiba nicio treaba cu conducerea baschetului. Iar de recunoscut, in afara de Cristescu nu prea recunosc pe acolo :D (tot acolo m-am uitat si eu).

    cu 12 ani în urmă (25.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!