Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ce sume de bani primesc echipele din LNBM din drepturile TV

Ce sume de bani primesc echipele din LNBM din drepturile TV

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet , convocat în data de 8 iulie 2022, a stabilit sumele de bani pe care fiecare echipă din Liga Națională de Baschet Masculin le primește din drepturie TV pentru sezonul 2021/2022, după cum urmează:

„1. Aproba cu unanimitate de voturi tabelul de impartire a sumelor cuvenite echipelor din LNBM in urma contractului de cesionare a drepturilor TV cu partenerul RCS&RDS, in baza unor criteriilor aplicate si prezentate. Suma aferenta sezonului 2021-2022 din contractul de cesionare a drepturilor TV este impartita in baza unor criterii aplicate si in sezoanele precedente, in functie de numarul de meciuri transmise, dar si de performantele obtinute de fiecare echipa in LNBM si CRBM, sezonul 2021-2022.”

Din informațiile noastre cea mai mică sumă primită de o echipă din LNBM este de 6.000 euro, în timp ce cea mai bine plătită echipă se alege cu 13.000 de euro.

Contractul pentru drepturile TV între Federația Română de Baschet și RCS&RDS se ridică la suma de 150.000 de euro. Din această sumă, FRB reține un procent de 10% pentru investiții în sectorul juvenil, iar restul de 135.000 de euro sunt împărțiți de echipele din LNBM, conform criteriilor prezentate mai sus.

Tot din informațiile noastre, banii din drepturile TV sunt distribuiți mult mai repede către echipele din LNBM. De obicei plata se făcea în luna noiembrie, când deja sezonul următor era început. Plata mai rapid ar fi putut determinată de faptul că anumite echipe au datorii față de Federația Română de Baschet încă din sezonul trecut.

La finalul sezonului 2021/2022 am prezentat o anchetă a celor de la BasketNews, în care erau prezentate sumele de bani cu care se aleg echipele din principalele campionate ale Europei. Spre exemplu, întreg contractul pentru drepturile TV din România se ridică la nivelul sumei pe care a primește o singură echipă din Lega A, primul eșalon al Italiei.

Aici puteți consulta câți bani câștigă echipele din principalele campionate ale Europei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!