Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 12-a

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 12-a

Runda a 12-a din Liga Națională de Baschet Masculin s-a desfășurat în perioada 17-19 decembrie, în șase cazuri formațiile ce jucau pe teren propriu impunându-se la final. CSO Voluntari și CSM CSU Oradea au ajuns la 10 victorii în campionat, U-BT Cluj-Napoca și-a păstrat bilanțul perfect în competiția internă, iar CSM Galați a câștigat pentru a doua oară la rând.

Etapa a consemnat mai multe prestații foarte bune ale jucătorilor români, după cum urmează:

1. Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu)

Conducătorul de joc are un sezon excelent, împotriva celor de la CSM Miercurea Ciuc trecându-și în cont pentru a noua oară un joc încheiat în double figures. Cu cele 19 puncte marcate, Tohătan a ajuns la cinci meciuri la rând cu 10+ puncte în campionat.

În acțiune a terminat cu 8/12, cu o singură ratare din spatele arcului de cerc (3/4), a adunat 4 recuperări și a oferit 5 pase decisive.

2. Marius Ciotlăuș (CSM Galați)

Double-double pentru Ciotlăuș în a doua victorie stagională a Galațiului, 89-62 cu CS Rapid București. Românul a adunat 10 puncte și 11 recuperări în aproape 25 de minute petrecute pe parchet.

Sportivul în vârstă de 25 de ani și-a depășit recordul de recuperări într-un meci din LNBM cu această ocazie, precedentul career high fiind în sezonul 2017-2018, înregistrat într-un meci BCM U Pitești – Phoenix Galați (103-73).

3. Bogdan Țîbîrnă (SCM U Craiova)

Pivotul Craiovei a încheiat cu 100% procentaj din acțiune (5/5), singura lui ratare din tot meciul cu SCM OHMA Timișoara venind de la linia de fault (4/5).

Cele 16 puncte reprezintă un season high pentru Țîbîrnă, care și-a trecut în cont și 5 recuperări respectiv 2 pase decisive, pentru un indice al eficienței de 21 de unități la final.

4. Cătălin Baciu (CSM CSU Oradea)

Experimentatul jucător al Oradiei a terminat cu 6/6 din acțiune în victoria formației sale împotriva Stelei. Baciu a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări și 23 de unități la eficiență.

În privința punctelor înscrise, a fost pentru a patra oară în campionat când pivotul termină în double figures, acest meci cu CSA Steaua reprezentând a doua cea mai bună performanță stagională.

5. Alexandru Olah (SCM OHMA Timișoara)

Internaționalul român are prestații solide în luna decembrie, până acum reușind în fiecare meci să termine cu 10+ puncte marcate.

Olah a contribuit cu 15 puncte (7/9 din acțiune și 1 / 2 la libere) respectiv 9 recuperări pentru Timișoara în duelul pierdut cu Craiova (82-76), totul pentru un indice al eficienței de 19 unități. Majoritatea punctelor le-a strâns în ultimul sfert, când a avut 4/5 la nivelul aruncărilor.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!