Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda a doua din LNBM

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda a doua din LNBM

Baschetbaliștii români care au adunat în trecut meciuri la națională sau fac parte în prezent din planurile selecționatei au terminat cu cifre bune în cadrul etapei a doua din Liga Națională de Baschet Masculin.

Site-ul nostru i-a ales în echipa autohtonilor pe:

Andrei Mandache (CS Dinamo București)

Experimentatul fundaș are parte de un început excelent de sezon în LNBM, în ambele meciuri de până acum reușind să marcheze măcar 20 de puncte. În confruntarea de la Galați, Mandache a adunat 21 de puncte, 7 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive în 39 de minute petrecute pe parchet. În acea perioadă, liderul lui Dinamo a stat cu +23 index la eficiență.

Procentajul din spatele arcului de cerc a fost mai bun pentru Mandache (4/7), după ce la două puncte a stat cu 3/8. În plus, el a adunat 3/4 la linia de fault.

Dragoș Diculescu (CSM Constanța)

De când a revenit în Liga Națională, Diculescu a prins cel mai bun meci la Ploiești, unde CSM Constanța a obținut a doua victorie în campionat. În 31 de minute pe parchet, Dragoș a strâns 18 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări, iar la eficiență a avut un index de +22.

Procentajele din interiorul arcului de cerc și de afară au fost aproape identice pentru Diculescu, cu 4/6 la două puncte și 3/5 de la trei. Singura încercare de la linia de fault pe care a avut-o s-a dovedit a fi precisă.

Edward Petrescu (SCM Timișoara)

Petrescu are meciuri consecutive în LNBM în double digits. În victoria din fieful Lagunei Sharks a contribuit cu 13 puncte, 6 recuperări și o intercepți pentru SCM Timișoara, iar astfel a stat la final cu +14 la eficiență.

În 28 de minute pe parchet, Edi Petrescu a contribuit cu 3/7 din acțiune și 6/6 de la linia aruncărilor libere, fiind al doilea marcator al bănățenilor.

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Pivotul a început în forță noul sezon din Liga Națională și a contribuit cu 19 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, respectiv 2 intercepții pentru U-BT Cluj în partida cu Rapid București. Cățe a stat cu +22 index la eficiență și +27 la +/-, pe lângă faptul că a fost principalul marcator al campioanei României.

Procentajul perfect de la linia liberelor (7/7) a fost secondat cu 6/10 din acțiune, un capitol la care U-BT a stat foarte bine în primul meci din campionat.

Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

Primul double-double pentru Uță în noua ediție de campionat a venit la Oradea, într-un succes cu 79-66 pentru CSU Sibiu. Pivotul a adunat 12 puncte, 12 recuperări și 2 capace în fieful vicecampioanei, cifre suficiente pentru +23 la eficiență.

Pe lângă cele 8 recuperări ofensive, Uță a repetat procentajul din prima rundă la nivelul aruncărilor din acțiune, după ce a stat cu 6/9 în Oradea Arena.

*foto: Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!