Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda cu numărul 23

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda cu numărul 23

Etapa a 23-a s-a încheiat într-o manieră aproape perfectă pentru gazde, o singură formație care a jucat în deplasare izbutind să câștige. Meciurile acestea au adus mai multe prestații notabile pentru autohtoni.

Site-ul nostru a ales următorii jucători într-un top al celor mai bune prestații în rândul românilor:

Mirel Dragoste (BC CSU Sibiu)

Dragoste a fost al treilea marcator al echipei în duelul cu CSM Constanța, aproape toate punctele lui venind prin aruncări de la distanță. Căpitanul Sibiului a încheiat cu 14 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, având la final 15 index la eficiență și +10 la +/-. Mirel a stat cu 4/8 din spatele arcului de cerc și 2/2 la libere, fiind într-o serie de șase meciuri în care marchează cel puțin un coș de trei. De când joacă la nivelul Ligii Naționale, Dragoste a avut în alte două cazuri 4 sau mai multe aruncări bune de la distanță.

Andrei Mandache (Dinamo București)

Liderul dinamoviștilor în confruntarea cu Rapid a terminat cu 25 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, totul pentru 27 index la eficiență și +22 la +/-. În privința punctelor marcate, acesta a fost cel mai bun meci în campionat pentru Mandache în ultimii doi ani. Din acțiune a încheiat cu 9/14, iar la libere a stat cu 3/3.

Vlad Moldoveanu (Dinamo București)

Al patrulea meci la rând în double figures i-a adus 12 puncte, 6 recuperări și 5 assist-uri lui Moldoveanu contra Rapidului, partidă pe care a terminat-o cu un indice de 15 unități la eficiență. Vlad și-a asumat opt aruncări de două puncte, patru dintre acestea fiind precise, de la distanță a stat cu 1/3 și la libere a avut 1/2.

Emi Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Cățe s-a remarcat cu un double-double în derby-ul de la Oradea, internaționalul român ajungând la trei meciuri din ultimele patru în care înscrie 16 puncte în Liga Națională. Pe lângă această cifră, pivotul a adăugat 11 recuperări, o intercepție și un capac, totul pentru un index al eficienței de 26 de unități. Din acțiune a avut 6/8 și la linia liberelor a terminat cu 4/4.

Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

Experimentatul jucător al Mureșului a contribuit cu 13 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive și 3 capace la victoria echipei sale în fața Focșaniului. Santa a adunat un index de 28 de unități la eficiență și +13 la +/- în acest meci. Pivotul și-a înscris aproape toate punctele prin încercări din acțiune (6/10), iar la libere a avut 1/2.

Mențiuni speciale pe această listă sunt și:

Vlad Corpodean (CSM Constanța) – 16 puncte, 4/6 de la distanță, 2 recuperări, 15 index la eficiență

Bogdan Popa (CSM Petrolul Ploiești) – 13 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 17 index la eficiență și +19 la +/-

Marius Ciotlăuș (CSM Galați) – 19 puncte, 13 recuperări, 3 intercepții, 25 index la eficiență

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!