Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale jucătorilor români în etapa a 22-a

Cele mai bune prestații ale jucătorilor români în etapa a 22-a

Runda a 22-a în Liga Națională de Baschet Masculin a adus câteva prestații foarte bune pentru jucătorii autohtoni atât în Top 10, cât și în grupa 11-18.

Site-ul nostru a ales de data aceasta șase nume pe lista sportivilor români cu prestații importante:

Octavian Popa Calotă (CSM Petrolul Ploiești)

Kevin a fost al doilea marcator al prahovenilor în succesul de la Galați, el totalizând 15 puncte și 3 pase decisive în puțin peste 26 de minute, perioadă pe care a încheiat-o cu 17 index la eficiență. Experimentatul fundaș român a avut 4/5 la două puncte, 2/2 de la distanță și 1/1 la linia de fault. De cinci ori în ultimele șase partide a fost în double figures Popa Calotă în campionat.

David Vida (CSO Voluntari)

Jucătorul lui CSO Voluntari a avut o prestație excelentă din acțiune contra lui FC Argeș, terminând cu 6/6 și 15 puncte la final, cifră plusată cu 5 recuperări și 2 pase decisive, totul pentru 22 index la eficiență. Vida a stabilit astfel un nou record personal în acest sezon în privința punctelor, el având anterior un meci cu 10 puncte în prima fază a Ligii Naționale.

Radu Paliciuc (Laguna Sharks București)

Paliciuc a fost la un punct distanță de double-double în partida de la Târgu Jiu, jucătorul nou-promovatei Laguna Sharks totalizând 9 puncte, 10 recuperări, 6 assist-uri și 3 intercepții în peste 34 de minute, cifre suficiente pentru 20 index la eficiență. El a încheiat cu 4/7 de două puncte și 1/2 la libere, în timp ce de la distanță și-a ratat toate cele patru aruncări.

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Internaționalul român s-a evidențiat cu 16 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive la Constanța, acolo unde U-BT a avut alți cinci jucători în double figures. Cățe a terminat cu 8/11 din acțiune acest joc și a stat cu 24 index la eficiență, fiind la a treia partidă consecutivă în double figures de când a început Top 10.

Alex Olah (Rapid București)

Pivotul Rapidului a terminat cu 19 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și un capac în 26 de minute pe parchet, stabilind un record personal în această stagiune la eficiență, unde a avut 29 index. El a totalizat 6/8 la două puncte, 1/1 din spatele arcului de cerc și 4/5 la linia liberelor.

Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

Aproape de double-double a fost și jucătorul lui CSM Târgu Mureș în duelul cu Steaua. Santa a terminat partida cu 20 de puncte, 8 recuperări, 2 capace și o intercepție în 32 de minute, totul pentru 26 index la eficiență și +15 la +/-.

Pivotul a avut 9/13 din acțiune și 2/2 la libere, consemnându-se al treilea joc consecutiv în double figures pentru el de când a început faza a doua a Ligii Naționale.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!