Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Chris Cooper va bifa al 4-lea sezon în echipamentul lui BC CSU Sibiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.06.2019

Chris Cooper va bifa al 4-lea sezon în echipamentul lui BC CSU Sibiu

BC CSU Sibiu mai păstrează și pentru stagiunea viitoare un jucător străin din formația cu care câștiga Cupa României în sezonul 2018/2019. Chris Cooper și-a prelungit înțelegerea cu formația antrenată de Dan Fleșeriu și este al treilea jucător străin confirmat de sibieni, după Randal Falker și Isaiah Philmore.

Născut pe 17 ianuarie 1990 în Dumfries, Virginia, Statele Unite, Chris Cooper măsoară 2.06 metri și este un centru clasic. Coop este unul dintre cei mai longevivi străini din țara noastră. El a ajuns în România în sezonul 2014/2015 și de atunci nu a mai plecat. În stagiunea 2015/2016 a evoluat pentru Steaua CSM EximBank, după care a ajuns la Sibiu.

În total, Chris Cooper a jucat 176 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin și are medii statistice de 8.2 puncte, 7.0 recuperări, 1.2 pase decisive, 1.0 capace și 11.9 la eficiență. În aceste partide pivotul american a jucat în medie 23 de minute pe meci și a avut procentaje de 55.2% de la 2 puncte, 25.9% de la 3 puncte și 47.6% de la linia de libere.

În sezonul recent încheiat, Coop a totalizat 7.6 puncte, 6.1 recuperări și 1.0 pase decisive cu 10.2 la eficiență în 36 de meciuri jucate în uniforma lui BC CSU Sibiu.

Chris Cooper are în palmares un titlu al României câștigat în sezonul 2014/2015 alături de CSU Asesoft Ploiești și o Cupă a României cucerită în stagiunea precedentă cu BC CSU Sibiu.

Prin prelungirea contractului lui Chirs Cooper, BC CSU Sibiu și-a reîntregit și pentru campania viitoare frontcourt-ul cu care a dominat jocul sub panou din Liga Națională de Baschet Masculin și din care mai fac parte Randal Falker și Isaiah Philmore.

foto: Sebastian Marcovici

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    daca se permite o opinie
    referitoare la alta echipa :)

    miscari foarte bune in low post cu pastrarea lui Falker, Coop chiar Philmore. Insa problema ramane cea a unui coordonator pur sange care a lipsit SB-ului sezonul anterior si a mai mult de un shooter, asta daca ramane Tamulis. Sa fie optiuni acolo la 3pct.

    cu 4 ani în urmă (27.06.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea moise:

      moise
      Da, e bine ca se pastreaza din lotul vechi (mai ales Falker), dar eu cred ca cei mai valorosi inca nu au semnat prelungirea (pratt, hardy si tamulis au fost mai buni, parerea mea). Daca semneaza si ei, inseamna ca nu se schimba nimic, cei 6, alaturi de tohatan, gavriloaia si dragoste fiind rotatia. Problema e ca Oradea si Cluj probabil se vor intari, Sibiu nu cred ca va obtine in aceste conditii nici macar finala, ca anul asta. Oricum, mult succes (poate il luati pe Torok si atunci discutati altfel)

      cu 4 ani în urmă (27.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    În opinia mea Sibiul a păstrat ce a avut mai bun, bravo lor ca au reușit. Anul trecut nu au avut adversar în spațiul de 3 sec, insa atenție, în condițiile în care și Pratt și Hardy își aduceau contribuția. Dacă nu mai semnează niciunul din jucătorii "mici", rămâne de văzut ce tip de jucători vor apare acolo și ce roman cu greutate va veni.

    cu 4 ani în urmă (27.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Corect
      Eu cred că la backcourt vom aduce niște jucători cu un profil diferit de Hardy și Pratt, așa că felul în care vom aborda ofensiva se va schimba. Dar ai dreptate, jucătorii noi or trebui să aibă cifre cel puțin la fel de bune ca cei doi, lucrul nu tocmai ușor ținând cont de contribuțiile substanțiale de sezonul trecut ale celor 2. Dar vedem în curând ce jucători vom aduce și mai povestim...

      cu 4 ani în urmă (27.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      deci...
      sigur Hardy si Pratt sunt out??? tot tu spunea-i ca Tamulis este ofertat de Oradea...????

      cu 4 ani în urmă (27.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Ai înțeles greșit
      Nu sunt pa, doar că din câte știu eu au respins variantele de prelungire propuse de club, cel mai probabil cu unii din ei se mai discută, dar cu siguranță se discută și cu alți jucători, deci toate opțiunile sunt pe masă...

      cu 4 ani în urmă (27.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      am inteles..
      veti aduce jucatori cu profil diferit fata de ei...doar daca nu vor semna ei..aha..dar tot mai exista posibilitatea sa revina...

      cu 4 ani în urmă (27.06.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      nu neaparat
      Si daca semneaza, asta nu exclude posibilitatea jucatorilor de alt profil. Daca jucam in cupele europene vom avea nevoie de un lot mai cuprinzator, deci loc este.

      cu 4 ani în urmă (27.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      suna bine..
      sa aveti 7-8 straini, asta inseamna buget ceea e imbucurator.

      cu 4 ani în urmă (27.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!