Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cifrele victoriei obținute de U-BT în fața lui Vilpas

Cifrele victoriei obținute de U-BT în fața lui Vilpas

U-BT Cluj-Napoca s-a impus ieri (13 septembrie) în duelul cu Salon Vilpas, după un ultim sfert dominant. Alb-negrii au marcat 36 de puncte, au câștigat cu 106 la 97 și s-au calificat în următorul tur al preliminariilor BCL.

Din anumite puncte de vedere, disputa dintre români și finlandezi a fost echilibrată. Spre exemplu, cele două tabere au avut aceleași procentaje la nivelul aruncărilor de un punct (76%) și la cel al aruncărilor de trei puncte (50%). De asemenea, diferența de capace a fost minimă (4-3) și cea a faulturilor a fost mică (25-27).

Vilpas Vikings a câștigat lupta la nivelul intercepțiilor (6-10), paselor decisive (19-24) și al punctelor marcate de rezerve (31-40). În plus, nordicii au avut doar 10 greșeli, spre deosebire de cele 18 ale ardelenilor. Prin urmare, diferența de puncte înscrise de pe urma turnoverurilor a fost uriașă: 8-21.

De partea cealaltă, U-Banca Transilvania a dominat sub panou, reușind să obțină 38 de recuperări, cu zece mai multe decât adversară. Astfel, elevii lui Mihai Silvășan au dat mai multe puncte pe contraatac (18-11) și din a doua șansă (14-9).

Atât U-BT, cât și Vilpas au avut 50% la nivelul aruncărilor de la distanță, însă finlandezii au marcat 14 coșuri de trei puncte. Aceștia s-au bazat în mare măsură pe șut și mai puțin pe jocul de interior. Prin urmare, alb-negrii au înscris 52 de puncte sub panou, față de cele 24 ale oponenților.

Nu în ultimul rând, Silvășan s-a bazat pe o rotație de șapte oameni, Ștefan Grasu și Luca Colceag jucând, în total, sub opt minute. În schimb, toți cei nouă jucători folosiți de Toiviainen au avut cel puțin zece minute petrecute pe teren.

U-BT Cluj-Napoca a avut șase baschetbaliști cu minim 15 puncte marcate: Patrick Richard (24 de puncte), Stefan Bircevic (17 puncte), Toni Katic (16 puncte), Elijah Stewart (16 puncte), Andrija Stipanovic (15 puncte) și Dustin Hogue (15 puncte).

Am jucat un meci extrem de greu, cu o echipă puternică, destul de atipică, cu foarte mulți shooteri buni. Au avut un joc bazat pe aruncări de la distanță. Apărarea noastră a lăsat dorit, prin urmare am primit 97 de puncte. Din fericire, am avut un joc foarte bun în atac, care ne-a adus victoria. De acum, gândurile noastre se îndreaptă spre meciul cu Peristeri”, a concluzionat Mihai Silvășan, conform u-bt.basketball.

Rămâne de văzut câtă energie le-a mai rămas clujenilor înaintea duelului cu Peristeri. Acesta se va disputa miercuri, 15 septembrie, de la ora 20:30, și va putea fi urmărit, în direct, pe canalul de YouTube al lui U-BT.

*foto: championsleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Out of gas...
    Need you to know: sorry, out of gas!

    cu 2 ani în urmă (14.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!