Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cine ar putea pleca de la BC Timişoara la finalul sezonului? [SIMULARE]

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
29.05.2012

Încercăm să anticipăm ce se va întâmpla cu lotul timişorenilor

BC Timişoara a încheiat sezonul pe locul secund, cucerind titlul de vicecampioană. Clubul e mulţumit cu performanţa realizată în condiţiile în care la începutul sezonului a adus un antrenor nou şi foarte mulţi jucători. Gurile rele critică însă faptul că alb-violeţii au ratat ambele finale în care au jucat şi că, la un buget de un milion de euro se putea mai mult.

Conducerea clubului a anunţat deja că se gândeşte la sezonul viitor şi are de gând să stabilească lotul până la jumătatea lunii iunie. Asta înseamnă sosiri, dar şi plecări de jucători.

Având în vedere realizările fiecărui jucător în parte în acest sezon, noua regulă impusă de FRB cu 6 străini pe foaie, dar şi faptul că Timişoara va evolua în EuroChallenge, am încercat să preconizăm şansele fiecărui jucător de a continua cu BC Timişoara. Bineînţeles, analiza noastră nu este una perfectă, dar poate fi destul de reală.

Primul cinci:

  ZLATKO JOVANOVIC - 70% şanse să rămână (100%, actualizat)

DA: UPDATE: Clubul i-a prelungit contractul cu 2 ani. / Adus în toamnă, Zlatko s-a impus clar în garnitura de start şi a devenit rapid unul dintre cei mai buni conducători de joc din ţară. Şi-a salvat de multe ori echipa, e un jucător care nu renunţă la luptă, serios şi iubit de fani. A declarat că îşi doreşte să rămână în România, iar prima alegere va fi Timişoara.

NU: -

  BRANKO CUIC - 50% şanse să rămână (0%, actualizat)

DA: Un jucător cu multă experienţă, care ştie bine campionatul nostru şi care îşi ajută echipa prin contribuţia din joc. Este unul dintre jucătorii preferaţi de Predrag Badnjarevic, care l-a pregătit şi atunci când era foarte tânăr. Ar putea să rămână dacă acceptă că sunt şanse ca din sezonul viitor să nu mai fie titular.

NU: UPDATE: Jucătorul a declarat în exclusivitate pentru totalbaschet.ro că munca sa la Timişoara s-a încheiat. / Are deja 34 de ani, iar asta s-a văzut în evoluţia sa din acest sezon. A fost sub ceea ce a jucat anul trecut la Cluj. Preocupat de multe ori de discuţiile cu arbitrii. A avut evoluţii oscilante. Clubul ar putea căuta întăriri pe postul său.

  DOMINIQUE ARCHIE - 60% şanse să rămână (100%, actualizat)

DA: UPDATE: Archie a semnat pentru încă un an! / Americanul a făcut un sezon excelent la primul său an în Europa. A zburat efectiv peste adversari şi a ajutat Timişoara, mai ales în prima parte a sezonului. A fost cel mai utilizat jucător al echipei, fiind de cele mai multe ori câte 40 de minute pe teren. Un adevărat transfer reuşit la care clubul nu vrea să renunţe. În plus, e atipic jucătorilor americani. Se pune în slujba echipei şi nu vânează statistici.

NU: Archie poate deveni o adevărată ţintă pentru alte formaţii mai potente decât Timişoara. În plus, el ar putea opta şi pentru revenirea în SUA sau migrarea spre un campionat mai puternic din Europa. Dacă ne gândim şi că e tânăr, Timişoara va trebui să facă eforturi ca să îl ţină şi din toamnă.

  BOGDAN POPESCU - 80% şanse să rămână (100%, actualizat)

DA: UPDATE: Jucătorul a anunţat că mai rămâne un sezon la Timişoara. / A venit în toamnă şi a intrat direct în primii cinci. A fost românul din teren al Timişoarei şi conform site-ului nostru, a fost MVP-ul sezonului regulat. Un jucător de valoare, dispus să muncească pentru echipă. A căutat să treacă peste conflictul cu ultraşii de pe Bega. A declarat în mai multe rânduri că se simte excelent la Timişoara şi că ar vrea să rămână.

NU: Bogdan rămâne mărul discordiei dintre fosta galerie şi conducerea clubului. Totuşi, staff-ul a ignorat protestele fanilor şi îl apreciază pe jucător. Singura grijă pentru Popescu ar fi pierderea locului garantat românilor, dar cu siguranţă va juca minute bune şi în sezonul viitor.

  ROBERT SAROVIC - 80% şanse să rămână

DA: Un jucător apreciat din start de antrenor. Atunci când nu a fost accidentat, mai ales în toamnă a demonstrat că este o forţă sub panou. Mai mult, are şi şut de la distanţă şi e un jucător cerebral. E cel mai solid jucător al Timişoarei pe postul 5, fiind singurul care a confirmat.

NU: Doar o posibilă ofertă mai bună l-ar putea face să schimbe echipa. Saro a devenit tătic de gemeni în urmă cu o săptămână şi ar putea lua în calcul poate o ofertă mai aproape de casă.

 

Rezerve: 

  IVAN SIRISCEVIC - 70% şanse să plece (100%, actualizat)

DA: Croatul a avut pe alocuri evoluţii bune. A fost preferat ca rezervă pentru Archie şi în unele meciuri a ajutat echipa cu puncte sau cu prestaţii bune în apărare.

NU: UPDATE: Clubul nu a dorit să îi prelungească contractul. / Venit în octombrie, Siriscevic nu a fost constant. A fost deseori certat de antrenor. Pentru ceea ce îşi doreşte Timişoara în sezonul viitor nu poate fi considerat un om de bază.

  DRAGOŞ ANDREI - 100% rămâne

DA: Românul mai are un an de contract cu BC Timişoara, astfel că va fi în lot şi în sezonul viitor. E încă în creştere, dar are nevoie de mai multe minute pentru a-şi arăta calităţile.

 

 

  DAN PĂLTINIŞANU - 60% şanse să rămână

DA: După un început slab de sezon, în retur şi mai ales în playoff a arătat că se poate conta pe el sub panou. A fost prima înlocuire pentru Popescu şi a jucat mai bine decât în sezonul trecut. Are experienţă şi în plus, e timişorean, ceea ce contează şi pentru suporteri. Este unul dintre simbolurile echipei şi ale sportului timişorean. Cu siguranţă, Dan nu îşi doreşte să părăsească Timişoara, mai ales acum când are şi un copil mic. 

NU: Din păcate pentru pivot, regula cu un român pe teren a dispărut. Astfel, nu mai are garantate minute şi cum Timişoara caută un om pentru poziţia 5, ar putea ieşi din schemă. Badnjarevic nu îl apreciază în mod deosebit. Mai mult, Dan e un jucător care îşi negociază la sânge contractul. Dacă vrea să rămână, acum, mai mult ca oricând, va trebui să accepte şi alţi termeni de negociere, impuşi mai mult de club. Totul depinde de discuţiile din această vară.

  NENAD MARKOVIC - sub 50% şanse să mai rămână

DA: Este (atunci când joacă) căpitanul echipei. Unul dintre cei mai iubiţi jucători de la Timişoara şi apreciat de vestiar, Markovic a arătat că încă poate ajuta echipa. A jucat doar puţin peste 10 meciuri în campionat şi alte câteva în Liga Balcanică şi nu a dezamăgit niciodată. Atât cât a evoluat a reuşit să fie pe plus.

NU: Situaţia căpitanului este cea mai delicată. Ignorat de Badnjarevic (pe motiv că nu se antrenează suficient de bine), Shone a ratat majoritatea sezonului, el fiind lăsat cel mai des în afara lotului. O umilinţă pentru un baschetbalist care a făcut istorie cu BCM Elba. Cum Badnjarevic va rămâne şi în sezonului viitor, Markovic ar putea să nu mai accepte situaţia de acum. Singura sa şansă ar fi dacă ar pleca Siriscevic sau ar primi şanse REALE din partea antrenorului.

  SIME SPRALJA - 80% şanse să plece (100%, actualizat)

DA: A venit ca înlocuitor pentru accidentatul Sarovic. A jucat bine în primele meciuri, dar apoi a fost tras pe linie moartă. Un jucător cu CV.

NU: UPDATE: Clubul nu a dorit să îi prelungească contractul. / Nu a impresionat în mod deosebit. Sub Sarovic ca prestaţii, în partea a doua a campionatului nu a mai prins lotul. Foarte mult a contat prestaţia sa din Final-Four-ul Cupei. Badnjarevic a mizat pe el, însă a fost dezamăgit de evoluţia croatului, iar de atunci a primit mult mai puţin credit din partea antrenorului.

  IONEL DODOC - 60% şanse să plece

DA: Extrema care a venit în vara trecută a evoluat destul de rar la BC Timişoara. Un jucător de perspectivă, dar care prinde minute în meciurile cu adversar slabi sau doar în momente ale jocului în care Badnjarevic vrea să protejeze alţi jucători.

NU: Contractul său a expirat. Are deja 27 de ani şi nu intră în categoria juniorilor care vor evolua oligatoriu în primul sfert, peste două sezoane, astfel încât Timişoara să îl păstreze încă un sezon.   

  ALEXANDRU MIHUŢI - 50% va rămâne

Pivotul e de câţiva ani la Timişoara. Contractul său a expirat în această vară. Mihuţi nu s-a impus niciodată ca o soluţie reală, iar Badnjarevic spunea despre el că nu are suficientă răutate în joc. A jucat foarte puţin. În toamnă va împlini 24 de ani. Clubul ar putea să nu mai aibă răbdare cu el, mai ales că l-a folosit pe Toth pentru poziţia 5, deşi e mai tânăr.

 

  GEORGE TOTH - 100% va rămâne

E sub contract cu Timişoara, iar echipa îl pregăteşte pentru sezonul 2013-2014 când va avea nevoie de un junior pe teren.

 

  ZORAN MILENCOVICI - 100% va rămâne

E în aceeaşi situaţie cu Toth.

 

 

  LEO FILIP - 80% şanse să rămână (100%, actualizat)

UPDATE. Leo va continua şi în sezonul viitor. / La fel ca Toth şi Milencovici, are contract cu clubul. Doar un singur motiv l-ar determina să plece. Leo a terminat acum liceu şi, fiind prieten bun cu Alexandru Olah, ar putea alege să urmeze studiile în America.

 

Să nu uităm că Timişoara l-ar putea rechema şi pe Cătălin Petrişor, care a fost împrumutat la SCM Craiova în actualul sezon.

Foarte multe depind însă de ce îşi doreşte clubul. Mulţi jucători vor alege să plece sau să rămână şi în funcţie de noile transferuri de la club. Cert e că clubul de pe Bega a anunţat că vrea să ţină în lot cât mai mulţi jucători actuali şi să îl completeze cu câteva transferuri importante. Mai mult, echipa ar putea schimba chiar şi preşedintele clubului. Foarte multe depind de alegerile locale din iunie. 

Un lucru e clar: bănăţenii au nevoie de întăriri pe postul 2 şi 5, de o rezervă straşnică la Jovanovic şi Archie şi de o bancă mai lungă, mai ales că vor avea din nou un sezon foarte lung.

În final, să nu excludem o altă ipoteză. În cazul în care BC Timba va promova în prima ligă, "urşii" ar putea fi o destinaţie pentru unii jucători de la BCT. Să nu uităm în primul rând de Petru Czmor, care a ales Timba în toamnă. Cele două formaţii se află în relaţii bune şi nu ar fi exclus ca unii jucători care îşi doresc în primul rând să rămână în Timişoara să aleagă, în cazul unei oferte, BC Timba.

PREDICŢIE. În cazul în care îşi păstrează mare parte din jucătorii de bază, BC Timişoara nu va aduce mai mult de 4 jucători noi: 2 titulari şi 2 rezerve.

sursa foto 1: zf.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • dante :

    Parerea mea
    Markovic,Siriscevic,Spralja,Cuic si Paltinisanu out!!!
    Cuic nu e privit bine in vestiar si e slab de tot,aruncare 0+batran,Paltinisanu e varza s-a vazut in finala in ultimul meci,Siriscevic e labil psihic iar Shone desi e un baiat extraordinar numai poate.La capitolul veniri o sa fie multe...din cate stiu Dykes si un pivot american vor veni...asa se vehiculeaza.

    cu 11 ani în urmă (26.05.2012) Raspunde
  • s3rbanika :

    ????
    Dykes la timisoara ? nu am mai auzit , orice e posibil :-?? , oricum interesant articol sper sa faceti si cu celelalte echipe macar primele 4 ...

    cu 11 ani în urmă (26.05.2012) Raspunde
  • dante :

    da...
    Vor veni mai multi jucatori straini si minim un roman bun.Se zvoneste de un pivot american si dykes...mai cautati si voi.

    cu 11 ani în urmă (26.05.2012) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    Bogan Popescu
    Nu inteleg ce are galeria Timisoarei cu el. Da, este un jucator greu de simpatizat (dupa mine, la fel ca Burlacu), dar vointa unui astfel de om poate castiga titluri. Dar cred ca "contestatarii" lui intra la aceeasi categorie a spectatorilor carcotasi romani care cand vad niste jucatori romani caracterizati printr-o ambitie imensa si mai putin prin scamatorii si milogeala de Public Relations se intorc impotriva lor.

    cu 11 ani în urmă (27.05.2012) Raspunde
  • dorutim :

    Bogdan Popescu
    El este un mare castig pentru Timisoara. Nu numai in teren, cat si pe banca. Se simte bine aici pentru ca spiritul Timisoarei se muleaza pe caracterul lui. E mult peste Burlacu la moral si caracter. Indiferent cine vine, el va avea loc sa joace. Dykes e bun, dar nu stiu daca se integreaza aici. Daca ar ramane Archie, nu prea il vad aici, ar intra in conflict cu antrenorul...

    cu 11 ani în urmă (27.05.2012) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    la Timisoara e casa lui ShoneShone
    Pope chiar are un caracter diferit fata de Burlacu.Iar galeria lui Poli si-a mai potolit ura fata de el.Totusi,se vede de la o posta ca Archie are nevoie de un american care sa-l ajute.Cat despre Shone,niciodata nu s-a pus problema sa plece sau sa nu fie dorit la Timisoara.

    cu 11 ani în urmă (01.06.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!