Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cine este Miguel Angel Hoyo, noul principal al lui BC CSU Sibiu

Cine este Miguel Angel Hoyo, noul principal al lui BC CSU Sibiu

În cursul acestei seri (07.12), BC CSU Sibiu a anunțat despărțirea de Dan Fleșeriu, cel care i-a antrenat pe galben-albaștri în ultimii șase ani și jumătate. Conform comunicatului publicat pe pagina oficială de Facebook, Fleșeriu i-a anunțat pe jucători în această dimineață că își dă demisia și apoi a trimis o notificare pe adresa clubului.

În această situație, noul antrenor principal al lui CSU Sibiu este Miguel Angel Hoyo, cel care în această stagiune a ocupat poziția de secund. În vârstă de 48 de ani, tehnicianul născut în Ceuta și-a început cariera de antrenorat în 1999, când a devenit secundul lui Club Basquet Coruna.

Trei ani mai târziu, Hoyo a acceptat primul post de antrenor principal și a pregătit-o pe Deportes Cimas, în Liga EBA din Spania. Apoi, în perioada 2003-2005, spaniolul s-a aflat la cârma lui CB Sarria.

Au urmat șase sezoane în care Miguel Angel Hoyo a fost din nou asistent, la CB Breogan, unde mai târziu a jucat Alexandru Olah, și la CB Granada. În 2011, noul principal al echipei de pe malul Cibinului a acceptat o provocare diferită – aceea de a fi director sportiv la Club Ourense Baloncesto.

După un an, Hoyo a făcut o schimbare dramatică și a plecat în Guineea Ecuatorială, la Malabo Kings. Apoi, a revenit în Europa, la Horsholm 79ers, o echipă din Danemarca, și, după încă un an, s-a întors în Spania, la Club Xuventude Baloncesto.

În 2016, Hoyo a acceptat primul său post la o echipă națională și a devenit secundul selecționatei Angolei. În aceeași perioadă, a revenit în Danemarca, la SISU Copenhaga. Anul următor l-a găsit în țara natală, la CB Menorca, în timp ce ediția 2017-2018 a petrecut-o în Turcia, la Eskisehir Basket Spor Kulubu.

În ultimii trei ani înainte de venirea la Sibiu, Miguel Angel Hoyo a fost antrenorul echipei secunde a lui Saski Baskonia. Legătura cu celebrul club spaniol a dat roade, iar CSU Sibiu a disputat un amical de gală cu Baskonia în presezon.

Așadar, după nici jumătate de sezon petrecut în România, Hoyo devine antrenorul principal al galben-albaștrilor. Echipa nu se află într-o situație foarte bună, având un bilanț de trei victorii și șapte înfrângeri.

Sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 14:15, în direct la Digisport și Look Sport, CSU Sibiu o întâlnește pe Rapid București. Miguel Angel Hoyo va fi ajutat de Cătălin Vulc, din postura de antrenor secund.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    cine este
    un antrenor care nu consuma buget. Asa imi aduc aminte ca se spunea la aducerea lui ca prim sau secund secund al lui Fleseriu.
    Coincidenta sau nu, de cand a venit, calitatea jocului de echipa a crescut.
    In mod normal, ar trebui sa fie un an de reconstructie si probabil momentul schimbarii(daca tot e sa fie) e potrivit, cu conditia extinderii contractului pana in play-off.
    Laitmotivul anului la Sibiu, banca prea scurta, de data aceasta pentru 3 antrenori si unul a cazut, sau a fost impins.

    cu 2 ani în urmă (08.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!