Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cine rămâne și cine pleacă? - Gaz Metan Mediaș [SIMULARE]

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.05.2012


Foto: Lupii Negri

Gaz Metan Mediaș a ocupat locul 3 la încheierea sezonului competițional 2011/12. A fost prima ediție de campionat în care ardelenii au câștigat sezonul regulat. A fost singura satisfacție importantă într-un sezon marcat de probleme, fie că vorbim despre lotul de jucători (accidentări, nemulțumiri, fără o mână forte care să conducă echipa) fie că vorbim despre rezultate (forfait, eliminarea prematură din cupă sau ratarea calificării în finala campionatului).

Mai citiţi şi:

Cine rămâne și pleacă din echipa lui CSU Asesoft Ploiești? [SIMULARE]

Cine ar putea pleca de la BC Timişoara la finalul sezonului? [SIMULARE]

În aceste condiții va fi extrem de interesant să urmărim în ce măsură lotul de jucători va fi remaniat. Cert este că patru jucători au contract semnat pentru sezonul 2012/13. Astfel, vom încerca să preconizăm, în procente, cine rămâne și cine are șanse de a părăsi echipa din Mediaș înaintea startului sezonului următor.

Primii Cinci

IVAN TOMELJAK - 70% pleacă

DA: Jucător cu experiență, un fundaș clasic capabil să controleze și să impună ritmul jocului.

NU: Incapabil să se impună de la venirea la Mediaș în calitate de înlocuitor al lui Jarrett Howell. Nu are aruncare.

DEVEN MITCHELL - 100% rămâne

DA: Calități atletice de excepție care îi permit să se deplaseze în mare viteză și se poate folosi de ele pentru a se apăra. Capabil să înscrie foarte mult, jucător de finalizare. Are contract semnat.

NU: Nu poate juca într-un sistem ofensiv elaborat. Mari probleme în a distribui mingea, atras de coșul advers.

TUDOR JUCAN - 70% rămâne

DA: Jocul său este caracterizat de ambiție și dăruire. Capabil să ajute în ambele faze ale jocului. Înțelege importanța fazei defensive.

NU: Nu reprezintă un pericol pentru defensiva adversă, una care se poate concentra la alți jucători. O posibilă victimă a eliminării regulii jucătorului român.

IVAN IVANOVIC - 100% rămâne

DA: Unul dintre cei mai adevărați baschetbaliști din Divizia A. Extrem de inteligent. Profilul jucătorului (poziția 4) modern. Foarte bun pe ambele faze ale jocului. Constant în evoluții indiferent de adversar. Are contract semnat cu Gaz Metan Mediaș.

NU: -

IVAN ZIGERANOVIC - 50% rămâne/pleacă

DA: Un pivot de ambele faze ale terenului. Capabil să marcheze, dispune de un arsenal bogat pe finalizare. Capabil să atragă faultul și să facă vizite la linia de pedeapsă.

NU: Nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și la prestațiile din prima parte a sezonului 2011/12, petrecută în prima ligă din Serbia. Concentrat prea mult asupra arbitrajului în detrimentul sarcinilor sale.

Rezerve:

CRAIG MOORE - 60% pleacă

DA: Jucător inteligent. Calitate deosebită de a marca de la distanță. Deși joacă cu precădere poziția 2 poate bifa minute și pe poziția 1.

NU: Probleme de comunicare cu unii dintre colegi. Inconstant în primul sezon din Divizia A, posibil în directă legătură cu problemele de comunicare.

TUDOR DUMITRESCU - 80% rămâne

DA: Unul dintre cei mai experimentați jucători din Divizia A. Țintaș de excepție. Util pe ambele faze.

NU: Probleme medicale frecvente și istoricul accidentărilor. Vârsta.

TITUS NICOARĂ - 100% continuă

DA: Cel mai bun tânăr jucător român (sub 25 ani) al campionatului. Statistică foarte solidă.

NU: În playoff a prestat mult sub potențialul său și statistic a fost în coborâre evidentă față de sezonul regulat.

IONUȚ DRĂGUȘIN - 70% rămâne

DA: Jucător foarte înalt, simpla prezență pe teren având un impact important asupra jocului. Are 2.21 metri și este jucător de mână stângă.

NU: Inconstant. Nu reușește să-și ridice nivelul jocului. Multe greșeli (inclusiv faulturi inutile). Incapabil de a se concentra la propriul joc. Mai mereu predispus să protesteze la adresa arbitrilor.

PATRICK MARCU - 100% continuă

DA: Jucător tânăr. Are contract semnat.

NU: Nu a primit prea multe șanse de la sosirea la Mediaș.

MIHAI RACOVIȚAN - 50% rămâne/pleacă

DA: -

NU: Nu a primit prea multe șanse nici cu regula românului obligatoriu pe teren. O posibilă victimă a eliminării acestei reguli (deși Mediaș a avut în rotație și în sezonul recent încheiat cel puțin patru jucători autohtoni înaintea lui Racovițan).


Rămâne de văzut cine va fi numit antrenor la echipa din Mediaș. În funcție de această decizie se va lua o hotărâre și cu privire la semnarea contractelor unora dintre jucătorii care au evoluat și în ultimul sezon la Gaz Metan. În condițiile problemelor de comunicare/conviețuire e foarte probabil ca cel puțin doi dintre jucătorii străini să părăsească echipa de pe Târnava Mare.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu totio :

    schimbare :D
    e cazul sa refaceti simularea. vezi turnulsfatului.ro de azi

    cu 11 ani în urmă (30.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!