Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CLASAMENT. U Mobitelco rămâne pe primul loc. Gaz Metan urcă pe poziția a 2-a

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.02.2012

Campioana în exercițiu a României, U Mobitelco Cluj-Napoca, și-a consolidat prima poziție în clasamentul la zi al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Echipa pregătită de către Marcel Țenter a dispus de CSȘ Giurgiu, în deplasare, scor 88-77.

Acesta este al 15-lea succes stagional pentru ardeleni și cea de-a 3-a consecutivă. Interesant este că U Cluj a jucat toate cele trei meciuri în deplasare. Echipa campioană are un bilanț de 6-3 în partidele jucate departe de casă în actuala ediție de campionat.

U Mobitelco revine acasă pentru a susține meciul cu recent câștigătoarea Cupei României, BCM U Pitești. Meciul va avea loc luni (27.02), la Sala Horia Demian și va fi televizat.

Poziția a 2-a în clasament aparține lui Gaz Metan Mediaș. Echipa pregătită de către Ovidiu Teleabă a depășit pe CSU Atlassib Sibiu, scor 102-94 pentru a obține a 16-a victorie stagională. Interesant este că deși are cele mai multe victorii obținute, formația de pe Târnava Mare deține același număr de puncte cu U Mobitelco. Acest lucru se explică prin faptul că Mediașul are o înfrângere prin forfait. Cu alte cuvinte nu se acordă niciun punct în clasament la un astfel de eșec.

În momentul de față BC Timișoara retrogradează pe poziția a 3-a, având un bilanț general de 15-3. Bănățenii au două jocuri mai puțin disputate decât echipele care o preced în clasament dar și în comparație cu BC Mureș și CSM București, formații clasate pe locurile 4 și 5, dar care au același număr de puncte, 33.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!