Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Claudiu Alionescu, despre bugetul lui CSM Târgu Jiu: „Suntem penultimii, dacă nu ultimii”

Claudiu Alionescu, despre bugetul lui CSM Târgu Jiu: „Suntem penultimii, dacă nu ultimii”

CSM Târgu Jiu a fost printre formațiile foarte active în această vară pe piața transferurilor, în lotul alb-albastru fiind șase noutăți față de ediția precedentă de campionat. Gorjenii au avut șapte achiziții, dar un jucător și-a reziliat contractul după ce a suferit o accidentare.

Claudiu Alionescu a vorbit pentru gorjeanul.ro despre bugetul echipei al cărei director tehnic este, pe lângă acest aspect fiind adus în discuție și obiectivul pentru stagiunea 2023/2024.

„Este clar că obiectivul nu poate fi decât salvarea de la retrogradare. Dacă anul trecut aveam oarecare dubii în ceea ce privește poziția noastră, ca buget, în clasamentul Ligii Naționale, anul acesta cunosc în detaliu toate aceste aspecte. Suntem penultimii, dacă nu ultimii la acest capitol. Asta nu ne sperie, se întâmplă de ceva timp să nu avem un buget consistent comparativ cu alte echipe. Noi vom fi aceiași oameni umili și ne vom vedea de drumul nostru. Dacă vom reuși, după prima fază, să ajungem în TOP 10, automat obiectivul va fi îndeplinit de la jumătatea sezonului. Dacă nu, în faza a doua și faza a treia, va trebui să ne focusăm și să realizăm, cel puțin ceea ce am relizat și anul trecut, adică să răsturnăm calculele hârtiei.”

El a făcut referire și la numărul de străini pe care echipa gorjeană îl va avea, după ce Ar’mond Davis urmează să fie înlocuit ca urmare a unei accidentări:

„Jucătorii străini vor fi în număr de 5. Regula cu doi români în teren, practic te obligă să folosești doar 5 jucători, iar al șaselea ar fi folosit prea puțin, nu are rost să plătim un astfel de salariu. Au fost introduse taxe enorme de către Federația Română de Baschet. Până acum, se plătea 1.500 de euro pentru fiecare jucător străin, taxă de legitimare. Anul acesta, pentru primi 4 se plătesc 2.000 de euro, iar, după aceea, pentru un alt jucător străin 4.000 de euro. Vrem să mai aducem un pivot, un cinci clasic, și acolo suntem aproape de a finaliza negocierile.”

Alionescu a confirmat și păstrarea lui Alexandru Berca, cel care va fi ultimul autohton din lot. Baschetbalistul a evoluat exclusiv la Târgu Jiu la nivel de seniori și în precedentul sezon a avut medii de 0.7 puncte, 0.4 intercepții, 0.2 recuperări și 0.2 pase decisive în 9 partide de campionat.

CSM Târgu Jiu i-a adus în această vară pe Octavian Popa Calotă, Dimitrius Underwood, Jason Hubbard, Dani Mâinea, Adrian Vaida și Arsenije Vuckovic, iar din lotul de anul trecut au rămas, pe lângă Berca, și Noam Weinberg, Camil Berculescu, respectiv Andrei Bărăgan.

*foto: csmtargujiu.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Asa
    printre rinduri, se poate trage concluzia ca putin ii doare undeva pe cei din ferebeu de "dezvoltarea"/protejarea jucatorului roman. De fapt regula cu 2 romani OBLIGATORIU in teren este un pretext pentru a introduce taxarea jucatorilor straini. 2000 euro ( primii 4 ) si 4000 euro ( de la 5 in sus) venit la bugetul de chiolhanuri si pensii al ferebistilor.

    cu 9 luni în urmă (20.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!