Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Claudiu Alionescu: „Obiectivul nostru este să ne menținem în LNBM și sezonul viitor”

Claudiu Alionescu: „Obiectivul nostru este să ne menținem în LNBM și sezonul viitor”

CSM Târgu Jiu a cedat confruntarea cu SCM Craiova cu scorul de 80 la 51.

Claudiu Alionescu, antrenorul gorjenilor, a vorbit despre ultima înfrângere, dar și despre perioada mai puțin bună pe care o traversează echipa sa. 

Nu m-a interesat neapărat scorul,  cât m-a interesat evoluția noastră ca echipă. Veneam după un turneu dezastruos la Focșani în care am arătat foarte rău și se pare că am continuat în același ton și astăzi. Nu am reușit decât 54 de puncte, ceea ce este foarte puțin. Dacă până la pauză sau până la jumătatea sfertului al treilea am prestat un joc cât de cât bun după aceea am avut o cădere. Aceasta e situația...pentru noi e o provocare fiecare meci în LNBM, obiectivul nostru este să ne menținem aici și sezonul viitor, obiectiv pe care sper să îl și îndeplinim. 

Alionescu a vorbit și despre meciul cu CS Dinamo, gazda turneului, partidă care va avea loc astăzi, 7 februarie, de la ora 19:00.

Dinamo o echipă foarte atletică, construită pe stilul lui Constantinides. O partidă diferită fața de cea cu Craiova, va conta mult replierea defensivă și modul cum vom face față jocului fizic pe care Dinamo îl împune. Avem ceva mai mult timp de recuperare pentru că vom juca meciul al doilea, însă depinde doar de noi modul cum vom evolua. Dacă vom presta un joc ofensiv mai bun putem spera la un rezultat mai bun, poate chiar la o victorie. 

Alionescu și Antonis Constantinides au colaborat în stagiunea 2014-2015, perioadă în care cipriotul ocupa postul de antrenor principal al lui CS Energia Târgu Jiu, iar Alionescu pe cel de antrenor secund. 

Antonis este mentorul meu, cel care m-a ajutat în primii mei pași în antrenorat. Este un antrenor care pune mare accent pe disciplină și pe partea fizică. În același timp este un antrenor care mânăncă baschetul pe pâine. Pentru mine este o provocare să ne întâlnim în această postură, sper să iasă un meci bun și cel mai bun să câștige!

Cu un meci înaintea finalului turului LNBM, CSM Târgu Jiu ocupă locul 12 în LNBM cu 2-10 la general. În aceste condiții, antrenorul principal al gorjenilor nu este mulțumit de prestația echipei sale la capătul primei faze a campionatului. 

Nu sunt mulțumit. Chiar dacă avem două victorii sunt puțin dezămăgit de ultimul turneu de la Focșani unde speram să obținem măcar o victorie. Trebuie să facem o analiză completă, am făcut una după acel turneu, vom face una și după acesta și apoi vom stabili dacă se impun schimbări. 

*foto: csmtargujiu.ro

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!