Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Clubul CSU Sibiu a fost amendat de FRB pentru scandările xenofobe din meciul cu U-BT

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
03.11.2016

Clubul BC CSU Sibiu a primit o amendă în valoare de 500 de euro de la Federația Română de Baschet în urma scandărilor xenofobe ale galeriei din meciul de pe teren propriu cu U BT Cluj-Napoca. 

După ce au aflat că echipa a fost sancționată ca o consecință a scandărilor xeonofobe la adresa etniei maghiare din meciul cu U Cluj, fanii au decis să plătească ei amenda. 

Liderul galeriei a postat un mesaj pe grupul de Facebook al suporterilor, spunând că fanii regretă cele întâmplate și se oferă să plătească amenda primită de club.

„În urma scandărilor de la meciul cu U BT, clubul nostru a fost amendat cu 500€. A fost o răbufnire de moment a unora dintre noi și regretam cele întâmplate. Pentru că un suporter trebuie să fie un sprijin pentru echipă, nu o povară, vin cu propunerea să strângem la meciul de mâine, cu Pitești, o parte sau dacă se poate toată suma pentru amendă. Aștept să doneze în primul rând cei care au scandat alături de mine, dar și  cei care măcar o dată au înjurat la un meci al lui CSU. Se poate dona orice sumă. Lista o deschid eu cu suma de 100 lei.

P.S.: Rog pe cei care doresc să ne țină morală să se abțină de această dată. Multumesc!”, a scris pe Facebook liderul galeriei sibiene, Florin Iacob. 

Imediat după ce postarea a fost publicată, doi suporteri au anunțat că se alătură inițiativei, urmând să doneze 80 respectiv 50 de lei. 

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Trecand peste morala, e foarte OK intentia fanilor, e normala chiar. Cred ca fiecare sala are un mod diferit de a pune presiune pe jucatori. Poate la Sibiu au fost scapari de genul acesta acum, la Oradea ai sanse mai mari sa iti auzi ceva de sfinti si morti sau sa fie o atmosfera mult mai tensionata (vezi meciul cu Saratov), oricum incidente de genul acesta sunt limitate si atmosfera e mult mai ok decat la Fotbal. Noi sa fim sanatosi.

    cu 7 ani în urmă (03.11.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Liderul agitator
    Omule, te-am vazut, in sala esti alta persoana decat cea care a scris acest comunicat. Injurii si scuipaturi cate am vazut la tine in meciurile 1 si 2 din playofful de anul trecut, nu vezi nici la vanzatorii de seminte...Hai sictir. Iarasi in acte vreti sa dati bine si realitate vai si amar.

    cu 7 ani în urmă (03.11.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    5000 trebuia
    FRB a dat o amenda prea mica, au uitat un zero! Clubul CSU Sibiu mai lasa pe acei smecheri sa intre la meciurile echipei in sala Transilvania???

    cu 7 ani în urmă (03.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!