Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cluburile din LNBM, solidare cu persoanele afectate de războiul din Ucraina

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.03.2022

Cluburile din LNBM, solidare cu persoanele afectate de războiul din Ucraina

În contextul crizei din Ucraina, România a fost una dintre țările care au dat o mână de ajutor refugiaților. La granițele dintre cele două țări, cetățenii au dat dovadă de solidaritate și au ajutat cum au putut persoanele afectate de război.

Nici cluburile din Liga Națională de Baschet Masculin nu au stat cu mâinile în sân și au pornit diferite inițiative prin care să îi susțină pe refugiați.

U-BT Cluj-Napoca a scos la vânzare 10 pachete pentru disputa cu Unicaja Malaga. Acestea conțin locuri la baza terenului, un loc de parcare asigurat în BTarena, acces prioritar la intrarea în sală, un fan kit (o eșarfă, un fanion și un portcard din piele), poze cu cumpărătorul din timpul meciului, autografe și poze cu trei jucători de la echipa gazdă și servicii de catering. Banii strânși vor fi donați pentru refugiații ucraineni.

BC CSU Sibiu a scos la licitație maiourile de joc din pre-sezon ale componenților echipei de seniori. Licitația se derulează pe pagina de Facebook, prin intermediul comentariilor la fotografia cu maioul favorit. Licitația începe de la suma de 200 de lei și se va desfășura până joi, 10 martie.

 

BC CSU Sibiu se alătură inițiativei de strângerea de donații pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina și scoate la...

Posted by BC CSU Sibiu on Saturday, March 5, 2022

Athletic Constanța a câștigat duelul cu CSM Ploiești din etapa cu numărul 22, disputat sâmbătă. Înaintea confruntării, Gladiatorii din Tomis au contribuit la campania de ajutorare inițiată de Primăria Constanța și au primit donații din partea suporterilor, precum produse de igienă pentru mame și copii sau alimente neperisabile.

 

Revenim pe teren propriu și ne pregătim pentru meciul cu CSM Petrolul Ploiești, meci la care dorim să contribuim la...

Posted by Baschet Club Athletic Constanta on Thursday, March 3, 2022

La meciul din deplasare disputat de CSO Voluntari împotriva celor de la CSM Galați, jucătorii ilfoveni au purtat pe maiouri o emblemă cu steagul Ucrainei și mesajul „No War”. De asemenea, Sala Gabriela Szabo, casa câștigătoarei Cupei României, a fost pusă la dispoziție ca centru de donare.

 

Adevăratele lupte nu se dau în teren în această perioadă❗️ Suntem recunoscători că avem șansa de a face în continuare...

Posted by CSO Voluntari - Baschet on Wednesday, March 2, 2022

Și cei de la SCM Timișoara și-au pus la dispoziție sala de joc pentru a facilita donațiile. Bănățenii au sugerat voluntarilor să doneze obiecte necesare pentru organizarea locului de odihnă, încălzitoare, mâncare pregătită instant, produse de igienă și toaletă pentru copii, mâncare de bebeluși, medicamente și produse de igienă personală pentru femei.

 

Ajutați-ne să ajutăm! Ne exprimăm solidaritatea cu poporul ucrainean, extrem de greu încercat în aceste zile. Vă...

Posted by Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timişoara on Monday, February 28, 2022

CSM Galați a pus la dispoziție Baza Sportivă Siderururgistul pentru cazarea refugiaților, iar Baza Sportivă Stadion Dunărea a devenit gazda unei tabere mobile pentru persoanele care au fugit din fața invaziei.

 

# CSM Galați- Împreună vom învinge-🙏🇺🇦✌️💪🤙🇺🇦👍 COMUNICAT Ținând cont de situația din Ucraina si...

Posted by CSM Galați on Saturday, March 5, 2022

Directorul lui CSM Târgu Jiu, Roberto Bălăeț a anunțat public că, prin intermediul sponsorilor echipei gorjene, vor primi și caza refugiați. El a declarat responsabilitatea clubului de a ajuta în aceste vremuri, gândindu-se și la familiile handbalistelor Ira Zinatullina și Ana Ivanenko, care la momentul comunicatului erau blocate în Kiev.

 

Stop războiului! Suntem alături de sportivele noastre din Ucraina, Ira Zinatullina și Anna Ivanenko, de familiile lor...

Posted by Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu on Friday, February 25, 2022

Nu în ultimul rând, înaintea mai multor meciuri din Liga Națională, au fost ținute proteste împotriva războiului, sportivii din campionatul României susținându-i pe vecinii noștri. Imagini din acele momente vor fi atașate în galeria foto a acestui articol.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!