Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Comisia de Apel a FRB a desființat raționamentul CCLTO prezidată de Viorel Constantinescu

Baschet .ro

Baschet .ro
10.09.2020

Comisia de Apel a FRB a desființat raționamentul CCLTO prezidată de Viorel Constantinescu

În urmă cu trei săptămâni Comisia Centrală de Legitimări, Transferări și Omologări, condusă de președintele Viorel Constantinescu (Cluj-Napoca), vicepreședintele Vlad Ghizdăreanu (București) și membrul  Aurel Oprea (Pitești), a pronunțat o decizie bizară în cazul lui Marcu Badiu, hotărând că sportivul nu poate fi declarat liber de contract dacă IBAN-ul contului său bancar nu este trecut pe notificarea de reziliere, deși sportivul nu fusese plătit de peste șase luni de zile.

Pe un ton arogant, președintele Viorel Constantinescu ne-a declarat că este mulțumit de decizia pronunțată, fără a ne explica pe larg care sunt argumentele juridice care susțineau hotărârea comisiei sale. Constantinescu și-a justificat refuzul fiind de părere că dânsul nu trebuie să ofere sfaturi "Eu nu trebuie să dau decât soluții, nu sfaturi. Nu sunt angajat să dau sfaturi. Orice judecător, dacă o să mergeți într-o instanță civilă, nu are voie să vă dea sfaturi. Are voie să vă dea soluții, nu sfaturi."

Marți, 10 septembrie, Comisia de Apel a Federației Române de Baschet s-a întrunit pentru a analiza soluția pronunțată de Viorel Constantinescu&co. Avocații Petroșel Florin (președinte - foto), Osman Georgia Mălina (membru) și Iacob Sorin Bogdan (membru) au decis cu unanimitate de voturi că motivele care au stat la baza primei decizii sunt nelegale. În decizia nr. 1 din 2020 a Comisiei de Apel, instanța a reținut că nu se putea susține necunoașterea de către Știința București a IBAN-ului și a contului curent bancar al lui Marcu Badiu, din moment ce clubul efectuase deja sufieciente plăți, în sezonul trecut, către sportiv.

Curtea a reținut neexecutarea culpabilă a obligațiilor contractuale de către Știința București din moment ce nu s-a putut dovedi plata sumelor de bani, conform clauzelor contractuale, în ultimele șase luni de zile dinaintea notificării de reziliere. Apărarea formulată de avocatul celor de la Știința București conform căreia sumele de bani datorate cu titlu de remunerație contractuală ar fi fost achitate cu titlu de bursă de studii au fost respinse de către Comisia de Apel care a stabilit că o astfel de interpretare putea fi reținută doar dacă exista un act adițional în acest sens, însă un astfel de document nu a fost produs de către fostul club al sportivului. De asemenea și apărarea privitoare la pandemia COVID-19 a fost înlăturată de comisie din moment ce neplata a survenit înaintea pandemiei COVID-19. 

Pentru toate aceste motive, Comisia a admis apelul formulat împotriva deciziei nr. 37 a CCCLTO, a declarat jucătorul liber de contract și a dispus obligarea în solidar a Științei București și a Dinamo București la plata cheltuielilor de judecată în valoare totală de 4.434 lei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!