Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Comunicat de presă CSU Atlassib Sibiu

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.04.2014

În urma partidei de la Tîrgu Mureș și a comunicatului de presă din partea clubului BC Mureș legat de manifestările fanilor sibieni, care au afișat un banner cu mesaj xenofob, conducerea clubului CSU Atlassib Sibiu a eliberat următorul comunicat:

Ne cerem scuze (desi echipa noastra nu a fost implicata in niciun fel) cetatenilor orasului Targu Mures care, suntem convinsi, nu vor confunda actiunea reprobabila a unor tineri teribilisti cu orasul nostru, SIBIU.

In toata istoria ei echipa sibiana a luptat si a sustinut ca sportul trebuie sa fie doar sport, fair-play-ul trebuie sa domneasca atat pe teren cat si in afara lui si nu ne vom abate de la aceste principii niciodata.

Referitor la cele intamplate la Targu Mures vrem sa subliniem ca nu am avut nicio implicare in acele evenimente: suporterii din Sibiu s-au ocupat singuri de deplasarea la Targu Mures, fara ajutorul si implicarea clubului sibian, si-au procurat singuri biletele la partida de baschet si tot ei sunt singurii responsabili pentru cele intamplate in sala din Targu Mures.

CSU Atlassib Sibiu isi exprima speranta ca manifestari de acest gen nu vor mai avea loc in salile de baschet, ca lucrurile se vor opri aici si ca sportul va ramane doar sport. Vom milita permanent pentru un sport curat, fara alte imixtiuni din exterior, in care sa domneasca fair-play-ul pe teren si in tribune.

CSU Atlassib Sibiu

Mai citiți și: 

BC Mureş: "Târgu Mureş a dat dovadă că este un oraş civilizat, nerăspunzând la provocările fanilor sibieni"

*Foto: csufans.ro

27 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Mai bine mai tarziu decat niciodata
    Greu dar macar cineva de acolo a avut bun simt sa faca acesta declaratie.

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    oldboy
    esti penibil

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tumero :

    Greu de crezut
    ...dar cel putin atat. Nu pot sa cred ca fanii sibieni au venit 100% pe cont propriu, si ca clubul parca nici nu ar stii de ei. Cel mai usor, fiecare da cu umarul si totul e rezolvat. As fi asteptat la mai multa responsabilitate de la un club cu o traditie ca a sibiului, cel putin pe fata sa se implice si sa-l excluda din sala Transilvania pe acei "tineri teribilisti" care au facut o pata greu de spalat clubului in Romania dar si peste hotare. In fine sa speram ca organele statului ca intodeauna isi fac datoria.

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    "tineri teribilisti"
    Pot sa-mi inchipui ca clubul CSU Atlassib Sibiu si conducerea acestuia nu au avut nimic in comun cu bannerul afisat de catre "tinerii teribilisti". Chiar daca au fost cumva implicati in transport/bilete pentru acestia, mi-e greu sa cred ca le-ar fi pus la dispozitie bannerul cu pricina. Deci actiunea in sine cred din tot sufletul ca a fost initiata chiar de catre cei care au facut-o. Pentru a spori veridicitatea declaratiei de mai sus, mi s-ar parea corect ca la nivel de club sa se ia masuri impotriva acelor rejectii umane (nu pot sa-i numesc "romani") prin a li se interzice accesul la meciurile de pe teren propriu ale echipei din Sibiu (poze exista, deci nu cred ca identificarea acesora ar fi o problema). Mi s-ar parea un exemplu bun de dat, pentru a da tuturor un mesaj suficient de clar ca sala de sport unde se joaca baschet nu este un loc de eliminare a presiunii acumulate din diverse frustrari

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    corect
    Foarte bine punctat titel. Sincer nu cred ca cei din club, sau cel putin clubul la modul general, are vreun amestec in mizeria asta. De identificat insa pot sa ii identifice foarte usor, in cercurile lor se stie foarte bine cine sunt acesti indivizi, si sa nu li se mai permita accesul la meciurile echipei de pe teren propriu. Daca li se va permite accesul si pe viitor, nu fac altceva decat sa incurajeze astfel de mizerii si iesiri ale unora, care la un moment dat ar putea fi chiar periculos. tumero ce organ de stat si ce datorie ar trebui sa faca dupa parerea ta !?

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Nu exista nici o lege care sa permita unui club aplicarea unei astfel de restrictii, unicii care o poat face sunt jandarmii.... rice tentativa de genu din partea unui club se poate sanctiona extrem de grav! Totusi perioada inchizitiei a trecut, suntem in mileniul 3, multi suntem adulti.....

      cu 10 ani în urmă (03.04.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @danb61
    Mai nou esti cuc sau ma insel eu? :)

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      !!
      Dragi compatrioti,va anunt ca Tg.Mures s-a transformat intr-o insula de moralitate si puritate,cu niste ingeri care ne dau lectii de comportament,de civilizatie ,de bune maniere,de drept,etc.Asa ca noi cei din Cluj,Sibiu,Targoviste,etc. ar trbui sa mergem in pelerinaj la Ms.Chestia e ca trebuie sa ne organizam si sa cerem voie la parinti.Cu semnatura.

      cu 10 ani în urmă (03.04.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    :)
    Alo, Danutu' coboara de pe lampa ca nimeni nu te-a uns reprezentantul celor 3 orase, vezi ca ai tras pe nas mai mult decat de obicei si ti se apleaca, Doamne fereste! :) Cred ca din cauza asta ai scris gresit numele orasului in comentariul tau si in loc de Sibiu ai scris Tg.Mures nu de alta dar nu noi am mers prin vecini sa facem pe nebunii sau "teribilistii" cum va alinta clubul CSU SIBIU. PS Vezi ca am auzit ca locul de statuie din centrul Sibiului a fost dat si te agiti degeaba ca nu au unde sa iti puna statuia de erou martir. Poate la anu'

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu journey :

    rasisti ?
    stiti cum ajunge incet incet Romania ? ca atunci cand negrii profita de chestia asta si aveau anumite avantaje pentru ca vezi tu .. sunt negrii si vai doamne sa nu le faci ceva ca esti rasist.Am ajuns sa fim huliti cand strigam Romania sau purtam tricouri cu Romania la noi in tara ,pentru ca incitam ?poi suntem pe pamant romanesc..

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu journey :

    sanctiuni ?
    si asa cum am mai zis o data.. de obicei cand se afiseaza niste bannere neconforme regulamentului ghici cine plateste? echipa organizatoare..firma de paza.. :)) daca e vorba de sanctiuni doar echipa din mures ar trebui sa le primeasca (CSU Sibiu-clubul sibian nu are nicio legatura cu aceea brigada si actiunile ei)

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu totio :

    fapte, clarificari,consecinte
    fapte: o mana de baieti merg la un meci si sub o scuza tembela arboreaza un banner cu un mesaj provocator si ceva injuraturi. dupa cateva zile onor presedinte de club organizator se plictiseste si da un mesaj la oha, sa-i mai creasca expunerea pe media. imediat incepe macelul pe site-uri, care mai de care cocos, care mai destept, care mai moralist. clubul vizitator da si el un comunicat(parere personala: mare greseala! cat nu esti implicat nu-i raspunzi la tolomac). baietii provocatori dau si ei un comunicat, incearca sa-si justifice tampenia....si uite asa iasa un cir de toata fruusetea
    clarificari: a fost un caz tipic de bravada de stadion, menita sa provoace, menita sa "se laude intre ei", menita sa-i faca pe ceilalti "sa turbeze". a fost un caz clar de incompetenta a clubului organizator care nu a stiut ce are de facut(scosi imediat afara din sala). a fost un caz clar de incompetenta a jandarmeriei care nu si-a facut treaba(trebuia sa verifice bannereul). a fost un caz clar de manipulare din partea unui presedinte "prea odihnit la mansarda". dar mai ales avem dovada ca daca un nebun arunca piatra in lac, 100 de "intelepti" se chinuie s-o scoata! consecinte: toata avalnsa asta de mesaje "inteligente" o sa aiba ca rezultat o noua "reglare de conturi" cu prima ocazie. asta ati dorit? observ cu tristete ca un meci a ajuns de fapt locul de intalnire a mitingistilor de toate felurile. in ultima perioada in loc sa se auda "hai avantul prabusirea" se aud tot felul de sloganuri mai mult sau mai putin tembele, fara nicio legatura cu meciul de pe parchet.
    iar concluzia finala este: toti sunteti vinovati! de la cei care au provocat, au injurat, au trimis comunicate, nu si-au indeplinit obligatiile, au raspuns provocarii prin mesaje pe siteuri si-au continuat scandalul

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu journey :

    comunicat?
    nu au incercat cei din brigada aia sa isi justifice nimic ci au vrut doar sa clarifice ca intradevar clubul nu a avut nicio legatura cu acel mesaj .ei sunt singurii responsabili..si punct .acesta a fost singura intentie al comunicatului lor.

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @totio
    problema nu este doqr fqptul ca mana aia de baieti a facut un gest reprobabil ci faptul ca unii din asa zisii suporteri CSU Sibiu ii aproba si ii sustin iar clubul CSU le tolereaza actiunile care nu au nimic de-a face cu sustinerea unei echipe de baschet. Oricum stai chill ca nu va fi nici o reglare de conturi ca noi nu ne coboram la nivelul asta. In cel mai rau caz galeria CSU SIBIU (cu sau fara brigada de sunet si lumini :)) nu o sa mai aiba ce cauta la meciurile CSU Sibiu disputate la Tg Mures si basta.Oricum nu o sa le duca nimeni dorul, case closed. PS Bannerul ala o sa arate mai bine in sala Transilvania.

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tumero :

    oldboy are dreptate
    Galeria Sibiului nu o sa mai intre la meciurile jucate la Tg. Mures si am rezolvat problema. Nu cumva federatia sa ne pedepseasca la urma pe noi ca pe Clujeni, ca nu putem tine ordine in sala. Fanii oficiali - neoficiali ai Sibiului vor fi exclusi din Sala Sporturilor din Targu Mures, in rest spun cu mana pe inima ca noi, ne putem comporta la meciurile noastre, niciodata nu am avut probleme. Nu cred ca dupa cele intamplate clubul BC MURES mai are nevoie sa-si asume un asemenea risc.

    cu 10 ani în urmă (04.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu totio :

    QED
    @oldboy,@tumero: ceea ce-am scris mai sus ramane valabil. prin bravade infantile de genul "nu mai intrati" promovati voluntar sau involuntar, constienti sau inconstienti, un soi de extremism, exact ceea ce ceilalti asteapta de la voi ca sa-si poata "motiva" actiunile lor. ce mai conteaza ca "nu mai intrati" e doar o vorba aruncata pe maidanul de joaca, imposibil de pus in practica? principalul e ca s-a creat "motivul"! concluzia lor si concluzia voastra se rezuma doar la un argument(si-o sa folosesc un termen soft, ca sa nu fiu banat de admini)cocalaresc: "de ca n-ai basca ba?"

    cu 10 ani în urmă (04.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Adevaratii fanii ai Sibiului
    http://www.csufans.ro/stiri.php?id=1309&skey=diviziaa&lang=ro

    cu 10 ani în urmă (04.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @totio
    in primul rand nu cred ca eu sau tumero vom decide ce se va intampla cu "galeria CSU SIBIU" (care se pare ca este a tuturor si a nimanui :)) Sibiul va mai juca in Jungla. Dar in locul tau nici eu nu as brava cu atata lejeritate deoarece organizatorii care de altfel raspund de buna desfasurare a activitatii pot sa decida (tinand cont de antecedente) cine intra si cine nu (daca si-a luat bilet o sa primeasca banii inapoi :)) si nimeni nici federatia nu va putea spune nimic deoarece responsabilitatea este a organizatorilor si ei decid cum se va desfasura evenimentul pentru organizarea caruia raspund. Tinand cont ca esti soft in toate privintele :) nu cred ca trebuie sa iti fie frica de admini :) Adevarul este ca la voi notiunea de sala de baschet a devenit un maidan de joaca pentru niste specimene ca cei de la ULTRASOUND. In loc sa iti fie rusine pentru ce s-a intamplat, ca niste con-oraseni sau mai bine zis niste colegi suporteri ai CSU SIBIU (chiar ei declara ca fac parte din galerie)s-au comportat ca ultimii oameni manjindu-te si pe tine indirect ca sibian tu comentezi ce masuri se vor lua ca asa ceva sa nu se mai repete? Nu ti se pare ca ai cam prea mult tupeu (ca sa ma exprim mai soft)? Cred ca nu realizezi cu ce publicitate negativa v-ati procopsit in mediul sportiv.

    cu 10 ani în urmă (04.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @journey
    Brigadierii aia au iesit la interval pentru ca oricum nu aveau de ce sa se ascunda si pentru ca clubul CSU SIBIU le-a impus sa faca asta ca sa iasa basma curata intrucat nimeni nu credea ca o sa iasa asa un scandal mediatic. A fost foarte interesant sa vad cum brusc deodata, dupa cateva zile de vacarm pe on line toata lumea a inceput sa dea comunicate: ULTRASOUND ca doar ei si numai ei sunt de vina, clubul CSU SIBIU ca ei nu stiu nimic da nimic nimic si ca Sfantul Petru a sunat la BC MURES sa cera locuri pentru galerie iar cei de la al 6-lea jucator realizeaza ca nimeni de la ei nu a fost la meci desi ei isi iubesc echipa la nebunie (cam suspect ca nimeni de la ei nu a mers la un meci asa de important sa isi sustina echipa?!! parca au "simtit" ca nu-i sanatos sa fie acolo de data asta) Oricum pe masura ce trece timpul lucrurile incep sa devina interesante iar concluziile surprinzatoare.

    cu 10 ani în urmă (04.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu journey :

    @oldboy
    te asigur ca stiu mai multe decat tine care e firul intamplarilor :) si ca sa te asigur .. clubul nu a sunat pe nimeni ci cei din brigada s-au simtit si si-au asumat tot ceea ce s-a intamplat,in rest nimeni fiind responsabil pentru acel banner.(1.comunicat d-l Lungu, 2.comunicat Csu Sibiu, 3.comunicat Ultra Sound-asumarea responsabilitatii)Da , clubul stia ca o sa fie deplasata o galerie la Mures dar nu a contribuit cu nimic(transport sau bani ..) ci toate s-au facut din buzunarul propriu .Asa cum nimeni nu stia de mesajul care o sa fie desfasurat.

    cu 10 ani în urmă (05.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu alexander :

    hilar
    nu v-ati saturat de instigarile cel putin la fel de grave ale acestui individ? Lasati-l pe om in pace ca nu are viata personala.. Revenind la subiect, cea mai buna solutie este sanctionarea drastica a organizatorilor ce permit asemenea desfasurari de evenimente.. restul e palavrageala inutila.

    cu 10 ani în urmă (05.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova florianc :

    play off of of
    Singurul leac pentru ambele baricade era sa jucati cele 5 meciuri cu decisiv cu tot in prima faza din play off.

    cu 10 ani în urmă (05.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @journey
    Si eu iti pot spune ca SIGUR cineva de la clubul CSU Sibiu a sunat la BC MURES pentru rezervarea lucului de galerie. Cine a sunat nu se stie, ca asociatia nu stia absolut nimic ca cineva din Sibiu vine si ii reprezinta ca galerie, probabil, ca nu stia ce vor face ipochimenii de la US este SIGUR.

    cu 10 ani în urmă (06.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @alexander
    "instigari la fel de grave", "sanctionarea organizatorilor"?

    Poate si o medalie pentru cei de la US? Da'mult te duce capul :)

    Ai tras pe nas prea mult pana la ora asta, du-te si te culca ca rade lumea de tine.

    cu 10 ani în urmă (06.04.2014)
    • BC CSU Sibiu journey:

      @oldboy
      pe tine nu te duce capu deloc bai . deja ai inceput cu jigniri si singurul de care se rade pe aici esti tu pentru ca singurul tau scop e sa pui tot intr-o lumina proasta.ai citit raspunsul de pe site-ul FRB ? ai inteles ceva din el ? daca nu iti explic eu: singura echipa care poate sa fie sanctionata in cazul asta este cea organizatoare pentru ca s-a permis introducerea bannerului.

      cu 10 ani în urmă (07.04.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @florinc
    Ce-i mai trist este ca ambele echipe (jucatori si antrenori)si-au facut treaba, au luptat, au oferit un spectacol baschetbalistic superb si din pacate unii dezaxati au umbrit toata munca lor.

    cu 10 ani în urmă (06.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    lungul nasului
    se poate inchide acest subiect?
    vad ca lungul nasului nu e destul.
    cine seamana se aduna. la asa conducator, asa catari...

    cu 10 ani în urmă (07.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!