Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Concordia și Știința, calificate matematic la Turneul semifinal al L1M

Costin Marinescu

Costin Marinescu
30.03.2013

Știința București nu mai poate pierde calificarea la Turneul semifinal. Echipa din Capitală este a doua formație calificată matematic în semifinalele Ligii 1 masculin, dupa Concordia Chiajna.

Ambele formații au câte 10 puncte. Concordia este pe primul loc al seriei, cu 5 victorii și nicio înfrângere, iar Știința este pe doi, cu 4 victorii și 2 înfrângeri. Pe locul 3 este Politehnica Iași, cu 8 puncte din 5 meciuri, iar pe 4 și 5 sunt Rapid București și Phoenix Corona Brașov, cu câte 7 puncte din 6 partide.

Concordia mai are de disputat 3 meciuri în actuala fază a competiției. Știința mai are de jucat două, la fel și Rapid și Phoenix Corona. Concordia va întâlni Știința în etapa a IX-a.

Dacă Rapidul și Phoenix Corona vor câștiga ultimele două partide pe care le au de jucat vor acumula câte 11 puncte fiecare. Rapidul va avea avantajul meciului direct grație victoriei categorice din etapa a VII-a.

Dacă echipa din Chiajna va pierde toate cele 3 meciuri, va acumula 13 puncte. Dacă Știința va pierde ambele meciuri pe care le mai are de disputat, va termina cu 12 puncte. Deci niciuna dintre ocupantele din acest moment ale locurilor 4 și 5 nu le mai pot ajunge și lua locul la Turneul semifinal. Chiajna și Știința nu pot termina, totuși, ambele, numai cu înfrângeri deoarece au meci direct.

Lupta se va da pentru a treia poziție în serie, Iașiul având nevoie de o victorie în următoarele 3 meciuri pentru a se califica.

În Seria I lucrurile sunt puțin mai complicate, singura certitudine fiind faptul că CSU Cuadripol Brașov, singura echipă fără victorie din această fază a competiției, nu mai are nicio șansă de a accede în semifinale.

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!