Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Constanța învinge Miercurea Ciuc și se salvează de la retrogradare

Paul Olar

Paul Olar
07.05.2013

82-69
3 Statistica 2

Farul Constanța s-a impus în fața celor de la BC Miercurea Ciuc cu scorul de 82-69 în meciul decisiv pentru rămânerea pe prima scenă a Ligii Naționale. Încleștarea a avut loc la Sala Sporturilor din Constanța, seria de Play-Out fiind adjudecată de trupa lui Costel Cernat cu scorul general de 3-2.

Trei minute a durat echilibrul între cele două formații până când dobrogenii au început să-și arate inițiativa. Nenad Markovic și Tyronn Mitchell înscriu pe rând de la mare distanță, iar "marinarii" se desprind, 14-4. Ciucanii își revin din pumni și se apropie, însă gazdele sunt mai inspirate și încheie actul întâi tot în avantaj. Combatantele au un parcurs asemnătăror, elevii lui Costel Cernat apasând pedala de accelerație spre final. Nenad Markovic scutură plasa de la 6.75, urmat de Angel Santana și Farul intră la cabine în avantaj, 39-27.

Formația pregătită de Laszlofy Botond revine pe parchet mult mai motivată și Ivan Harris limitează ecartul la doar 4 puncte în favoarea sportivilor de la malul Mării Negre. Angel Santana și Dragan Petronic nu sunt de acord cu revenirea oponenților harghiteni, cei doi făcându-și simțită prezența pe faza ofensivă. Miercurea Ciuc aleagă în continuare după egalare, dar Markovic și compania nu fac pași greșiți. Mai mult, Farul își ia adio de la sezonul de revenire pe prima scenă a baschetului românesc în stil de echipă mare, printr-un slam-dunk al lui Jeremi Booth venit din pasa lui Tyronn Mitchell, reușită ce o puteți urmări mai jos.

Un prim aspect ce pare să fi înclinat balanța în favoarea Farului este reprezentat de aportul băncii. Rezervele constănțenilor au combinat pentru 22 de puncte, față de cele trei ale vizitatorilor din centrul țării. Tototdată, "alb-albaștrii" au fost mai buni la punctele marcate din căciulă, procentajele de la aruncări (cu excepția liberelor), recuperare, pase decisive, intercepții sau eficiență.

Cu câte 15 puncte fiecare, Nenad Tomasevic și Tyronn Mitchell au fost cei mai buni marcatori ai amfitrionilor. Angel Santana a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări, pe când Nenad Markovic a totalizat 13 puncte și 7 pase decisive. De partea cealaltă, Franko Filipovic a strâns 19 puncte și 9 recuperări, Ivan Harris făcându-se remarcat cu 15 puncte.

*Foto: Facebook BC Farul

*Video: ultrasfarul

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    frumos
    A fost un meci la inaltime, Ciuc chiar are jucatori buni, Bubalo, Filipovic si Harris care fac fata cu brio la orice echipa din LNBM. Pentru Farul a fost o victorie muncita si prin prisma rezultatelor ce atarnau greu de gatul nostru. Sper sa imbunatatim echipa din toate punctele de vedere si sa nu mai dam vina exclusiv pe jucatori. In Constanta doar Farul conteaza!

    cu 11 ani în urmă (07.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Bravo
    Felcitari Farul.La toamna va asteptam din nou la Oradea pentru niste meciuri la fel de spectaculoase ca si anul asta.

    cu 11 ani în urmă (07.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!