Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Constanța vs. Brașov, duelul care trage cortina peste sezonul regulat din LNBM

Constanța vs. Brașov, duelul care trage cortina peste sezonul regulat din LNBM

Ultimul loc rămas disponibil pentru postsezon va fi decis în urma jocurilor de sâmbătă, 6 aprilie, din Liga Națională de Baschet Masculin. Una dintre echipele implicate în această luptă, CSM Corona Brașov, va juca pe terenul celor de la CSM Constanța.

Formația de la malul Mării Negre este sigură de prezența în playoff, necunoscuta fiind reprezentată de locul de pe care va intra în postsezon. Jucătorii pregătiți de Dan Fleșeriu abordează ultima rundă din Top 10 de pe poziția a șaptea, cu un bilanț de 6-11, și cu un rezultat favorabil și-ar asigura această clasare indiferent de ce se întâmplă în partidele în care sunt implicate Dinamo București și CSM Târgu Mureș.

Brașovul (5-12) are multiple variante, dar cea mai sigură este victoria la Constanța pentru o calificare în playoff la primul sezon petrecut în LNBM. Galben-albaștrii s-ar menține în Top 8 și cu o înfrângere, condiția fiind ca atât Dinamo, cât și Târgu Mureș să cedeze în cadrul acestei runde. În cazul egalităților în 3 sau 4, CSM Corona este avantajată, iar clasarea în faza secundă ar depinde de diferența cu care s-ar încheia partida de la malul Mării Negre.

În ceea ce privește meciul tur, CSM Constanța a putut să revină de la -17 și s-a impus sub Tâmpa cu 96 la 93. Jorden Duffy (25 de puncte) și Ousmane Barro (26 de puncte) au fost principalii realizatori ai întâlnirii. Anterior, cele două formații s-au întâlnit doar în presezon.

Aceste cluburi au arătat foarte bine în plan ofensiv pe parcursul confruntărilor din Top 10 și sunt despărțite de doar cinci puncte înaintea ultimei runde. Constanța a pus pe tabelă 768 de puncte, iar Brașovul un total de 763. Diferența mică se repetă și în cazul recuperărilor, iar la assist-uri dobrogenii stau ceva mai bine (19.1 - 14.7).

Cedric Henderson (20.4 puncte) și Jorden Duffy (15.6 puncte) s-au evidențiat din lotul Constanței pe parcursul fazei secunde, iar liderul Brașovului a fost veteranul Ouzsy Barro, pivotul nefiind departe de double-double (13.1 puncte, 8.6 recuperări, +21.4 eficiență). Cei doi sportivi amintiți din echipa gazdă au avut contribuții importante și la linia liberelor, cu procentaje de 94% (Duffy), respectiv 86% (Henderson).

În brigada delegată pentru jocul de la Constanța se regăsesc Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti și Vlad Cotrobaș.

CSM Constanța și CSM Corona Brașov se vor duela în cursul serii de sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 18.00 în direct pe FRB TV.

*foto: Dan Potor / sportsmedia.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Clasament
    Calculele s-au simplificat după înfrângerea (previzibilă) a Mureșului:
    1. Daca Constanta câștigă, locul 8 e luat de Dinamo
    2. Daca câștigă Brașov, Dinamo e pe 9, locul 7 se decide la baraj.
    Da, Dinamo poate sa și piardă (puțin probabil)

    cu 1 lună în urmă (05.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!