Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Construcția Sălii Polivalente din Cluj-Napoca ar putea fi oprită

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.03.2012

Construcția noii săli polivalente din Cluj-Napoca ar putea fi oprită. Tribunalul a anulat decizia prin care a fost desemnat câștigătorul licitației pentru execuția proiectului, informează www.hotnews.ro.

Joi (22.03), Tribunalul Cluj a anulat această decizie. Procesul a fost intentat de către una dintre firmele care au pierdut licitația. În momentul de față lucrarea este trecută de jumătate, primăria locală estimând că sala va putea fi dată în folosință în luna mai.

Consorțiul de firme CON – A Plan 31, Intersport și Dico & Tiganas a câștigat în toamna anului 2010 pentru suma de 50.926.063,83 lei plus TVA. Societatea ACI, una dintre companiile care au pierdut licitația, a contestat în instanță această decizie. Inițial aceasta a fost respinsă de Tribunalul Cluj, iar Primăria nu a așteptat ca să se judece recursul și a decis să semneze contractul cu câștigătorul licitației.

Primăria Cluj a emis un comunicat de presă în legătura cu situații noii săli polivalente:

"In urma sentintei de fond, in conformitate cu prevederile OUG 34/2006 privind achizitiile publice si ca urmare a unui punct de vedere oficial al ANRMAP privind dreptul autoritatii contractante de a incheia contractul de achizitie publica, municipalitatea a semnat contractul de executie si proiectare cu compania desemnata castigatoare la licitatie, Con A. Ulterior acestui moment, compania ACI a atacat cu recurs seninta Tribunalului Cluj si in cursul anului 2011, ulterior semnarii contractului mai sus mentionat Curtea de Apel a dispus casarea si rejudecarea pe fond a contestatiei. Pe rolul Tribunalului Cluj a fost inregistrata astfel din nou, contestatia initiala a ACI, care a beneficiat de aceasta data de o judecare pe fond. Solutia pronuntata in noul dosar este cea pronuntata pe 22 martie 2012".

Sala polivalenta din Cluj va avea o capacitate de 7.109 locuri, parcare pe două niveluri, precum și spații de alimentație publică. Sala va putea găzdui evenimente sportive de tot felul, precum: baschet, hochei, handbal, gimnastică, box, badminton, arte marțiale și așa mai departe.

Foto: www.hotnews.ro 

2 comentarii la aceasta stire:
  • Dumbo :

    Ce sa-ti spun!?
    Da, trebuia facut ceva ATUNCI !!! Acum lasati oamenii sa-si faca treaba! Sala aceasta era mult mai necesara orasului decat stadionul, iar aceasta intarziere......

    cu 12 ani în urmă (23.03.2012) Raspunde
  • bogdan13 :

    dap
    din nefericire constructia salii a fost deja oprita pana la clarificarea lucruruilor. in orice caz , daca Cons Loc Cluj Napoca nu va castiga recursul va exista o intarziere de minim un an din cauza procedurilor care trebuie reluate.

    cu 12 ani în urmă (24.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!