Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova câștigă la Sibiu și își consolidează locul 4

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
04.04.2016

SCM U Craiova a reușit să se impună în fieful celor de la CSU Atlassib Sibiu, câștigând penultima partidă din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu scorul de 82-78. Grație celor două puncte obținute duminică seara la Sibiu, oltenii rămân pe locul 4, având un avans de trei puncte față de BC Mureș și CSU Sibiu.

Dan Fleșeriu a început partida cu Mijajlovic, Tincu, Paul, Hardy și Lalovic, în vreme ce Vladimir Vuksanovic i-a trimis pe parchet pe Popescu, Hargrove, Djurascovic, Bureau și Johnson, o absență importantă din lotul oltenilor fiind Cătălin Burlacu.

Gazdele au deschis balul, prin Paul, primul sfert stând sub semnul echilibrului. Oaspeții au preluat conducerea în minutul trei, 5-7, însă sibienii au menținut un ritm apropiat, primul sfert terminându-se cu un avantaj de un coș pentru elevii lui Vuksanovic: 24-26.

Deși au început secvența a doua în forță, trecând la conducere, grație reușitelor lui Paul, Gilbert și Calotă, 31-28, galben-albaștrii au lăsat garda jos, oltenii dominând în totalitate cele șase minute rămase până la pauza mare. Johnson a marcat de două ori, pentru 31-32, iar Daniel Popa a mărit ecartul la trei lungimi, înscriind și el din interiorul semicercului. Până la final, sibienii au mai înscris doar 2 libere, oltenii intrând la pauză cu un avantaj de 10 puncte (33-43), după ce au reușit un run de 7-0.

Popescu a înscris în deschiderea sfertului trei, însă Mijajlovic a oferit replica, diferența fiind în continuare de 10 puncte: 35-45. Lalovic a fost precis de dincolo de semicerc, Paul a înscris și el din interior, sibienii apropiindu-se la 5 puncte de Craiova. În continuare, oltenii s-au întrecut în ratări din afara semicercului, iar gazdele au profitat și au redus semnificativ din deficit. După un run de 7-0, sibienii s-au apropiat la doar 2 puncte de oaspeți, 50-52. Cu un minut înainte de decisiv, Bozovic ducea scorul la 56-59, cu un three-point-play, însă determinarea tânărului Cioacătă, care a trimis fără emoții de dincolo de semicerc, făcea ca tabela de marcaj să arate egalitate: 59-59.

Micic a deschis actul decisiv cu o reușită din semicerc, iar Popescu a mărit diferența cu două reușite consecutive: 59-65. Cu 30 de secunde înainte de final, Mijajlovic scutura plasa cu o minge trimisă de la mare distanță și între cele două echipe era o diferență de un coș, 78-80, însă Hargrove a a transformat liberele care au stabilit scorul final: 78-82.

De remarcat că, deși au pierdut confruntarea cu Craiova, sibienii au marcat de 10 ori din afara semicercului, în timp ce oltenii au trimis doar 4 mingi în coș de la mare distanță.

Cel mai bun marcator al oltenilor a fost Bogdan Popescu, care a totalizat 25 de puncte și 7 recuperări. Un singur jucător din lotul lui SCM U Craiova a mai reușit să termine partida în double-digits, fiind vorba de Aaron Johnson, care a marcat 15 puncte.

Pentru gazde, cele mai multe puncte a marcat Will Paul (15), americanul reușind 3/3 din afara semicercului. Banca lui CSU Sibiu a tras o sperietură zdravănă în debutul partidei, la căzătura puternică a pivotului american, motiv pentru care a evoluat numai 10:49 minute. Alți trei elevi ai lui Dan Fleșeriu au izbutit să înscrie peste 10 puncte în partida cu Craiova: Hardy 11, Popa Calotă și Lalovic câte 13. O evoluție bună a avut Cornel Cioacătă, care a avut 2/3 de la trei puncte, marcând 9 puncte în cele 21:32 minute petrecute pe parchet.   

În ultima etapă din faza a doua a campionatului, CSU Sibiu va juca în deplasare la Steaua CSM EximBank, în vreme ce oltenii vor evolua pe parchetul celor de la BC Mureș Târgu Mureș. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova b1 :

    DREAM
    I HAVE A DREAM...

    cu 8 ani în urmă (04.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vincze Feri :

    locul 6
    Nici Sibiul nu vroia pe 5 iar Muresul este clar doreste locul 6
    In rest poate tineti minte cum a pierdut Muresul Finala Cupei de anul trecut cind conducea aproape cu 30 de puncte?

    cu 8 ani în urmă (04.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!