Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova primește vizita lui Dinamo pentru prima dată după seria care a trimis formația alb-roșie în Divizia B

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.11.2011

SCM Universitatea Craiova primește vizita echipei Dinamo București într-un meci programat a se desfășura duminică (13.11), la Sala Sporturilor din Craiova. Confruntarea va fi oferită în transmisiune directă prin intermediul postului TVR 3, cu începere de la orele 18:00.

Va fi prima confruntare oficială între cele două echipe după seria decisivă din turneul playout al ediției de campionat 2009/10. În urma acelei încleștări Dinamo a retrogradat în premieră din primul eșalon al baschetului românesc.

După ce s-a impus în primele două meciuri, disputate în capitală, scor 75-65 respectiv 79-78, Dinamo nu s-a regăsit în finalul unor jocuri echilibrate și a pierdut următoarele două partide, desfășurate la Craiova și încheiate cu scorul de 67-64, respectiv 65-64. Astfel, la scorul general de 2-2, seria a revenit la București pentru meciul decisiv, unul care avea să stabilească numele echipei care retrograda.

Craiova a furnizat surpriza impunându-se cu scorul de 73-70, câștigând pentru a 3-a oară consecutiv și totodată a pus capăt seriei cu scorul general de 3-2.

Bilanțul general al tuturor confruntărilor directe este favorabil alb-roșiilor cu 5-4.

Craiova a câștigat prima confruntare oficială din istorie cu Dinamo, consemnată în noiembrie 2008 și încheiată cu scorul de 76-72. În rest, toate partidele directe dintre aceste echipe consemnate în sezonul regulat al Diviziei A, trei la număr, au fost adjudecate de către Dinamo: 69-59 (2008/09) respectiv 78-68 și 60-58 (2009/10).

De această dată, la începutul unei confruntări SCM U vs Dinamo favorită pornește echipa pregătită de către Andjelko Mandic. Oltenii ținesc a 5-a victorie stagională, iar bucureștenii se prezintă la acest joc cu gândul la a 3-a victorie stagională și a 2-a consecutivă precum și prima în deplasare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!