Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „A fost un prim meci tipic pentru o finală”

Cristian Achim: „A fost un prim meci tipic pentru o finală”

CSM CSU Oradea s-a impus cu 79 la 73 în deschiderea finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin contra celor de la U-BT Cluj-Napoca duminică, 14 mai, pe teren propriu. Orădenii au încheiat cu 19 posesii pierdute, dar au profitat de cifrele slabe ale alb-negrilor la linia de fault.

Cristian Achim a răspuns întrebărilor venite din partea jurnaliștilor după încheierea partidei inaugurale din finala LNBM, antrenorul „Leilor Roșii” având următoarele de adăugat: 

„A fost un prim meci tipic pentru o finală, în care presiunea în mod normal a fost oarecum pe echipa noastră. Publicul ne-a ajutat foarte mult să depășim aceste momente. Mă bucur foarte mult pentru victorie, dar nu înseamnă absolut nimic. Trebuie să rămânem foarte concentrați, trebuie să reușim să ne refocusăm mental în primul rând pentru meciul doi și să ne recuperăm fizic.”

Tehnicianul lui CSM Oradea a spus și ce aspect a făcut diferența, pe lângă aportul publicului:

„Cred că la un moment dat, în începutul sfertului patru, am început să fim noi mai agresivi decât ei. Ceea ce a fost invers cam de la jumătatea sfertului de debut până la jumătatea sfertului trei. Mă refer atât ofensiv, cât și defensiv. S-a tradus prin câteva recuperări ofensive și câteva contraatacuri, prin câteva backdoor cut-uri. Însă, la un moment dat am reușit să trecem noi peste ca și intensitate. Consider că acolo s-a întors meciul.”

Întrebat dacă și liberele au fost un punct esențial, antrenorul a spus:

„Cu siguranță! Dacă vă uitați pe statistică, Clujul a ratat foarte multe libere. Nu știu când se va mai întâmpla acest lucru. Iar noi am avut 100%. A fost un aspect esențial. Gândiți-vă că Clujul a aruncat 24 de libere, ceea ce este foarte mult. Mi-aș dori să avem și noi 24 de libere la ei acasă. Sigur, să nu aibă Clujul 37. Însă, ei au ratat foarte multe, acesta este adevărul, iar noi am reușit să ne menținem cumpătul și să avem 100%, ceea ce la diferența asta de scor evident că este esențial.”

Meciul doi din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin va avea loc marți, 16 mai, tot în Oradea Arena. Partida o să înceapă la ora 18.00 și va fi în direct pe Digisport 2, Prima Sport 2, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Let's talk about dream...
    ...și atunci Învățătorul H'Akeem îl luă pe după umeri pe The Boss Bostic, discipolul său cel mai nou venit în Dream Teamul 2023 și le zise celor 12 Ucenici care-l urmau de la începerea sezonului pe drumul la capătul căruia îi așteptau Inelele lor de Regi (Rings for the Kings) și le zise astfel:"Și nu va fluiera Ciulin încă de trei ori victoria noastră în finala de anul ăsta, fără ca The Boss să apuce să dea măcar o dată 30 de puncte și să arate tuturor că am avut bulan grozav cînd am decis să-l aduc de la poloneji. ."

    cu 1 an în urmă (15.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!