Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Aveam relațiile de joc foarte bine legate, însă trebuie să ne protejăm”

Paul Olar

Paul Olar
05.03.2016

CSM CSU Oradea continuă să domine Liga Națională, după ce a obțint vineri seara a-13-a victorie consecutivă. Gruparea din județul Bihor a trecut de BC Mureș Târgu Mureș, scor 92-80.

Cristian Achim a vorbit despre ultimul succes al echipei sale, lăudând totodată nivelul de combativitate al mureșenilor.

“Am obținut o victorie importantă și care ne bucură. Este un rezultat care ne menține în prima poziție pe baza clasamentului provizoriu. Doresc să felicit echipa din Târgu-Mureș pentru faptul că a jucat mult mai bine decât în partida precedentă, când a evoluat în compania Sibiului. Mă așteptam ca acest lucru să se întâmple și mi s-a confirmat”, a spus Achim, potrivit csmoradea.ro.

Actul inaugural l-a nemulțumit pe tehnician. Totuși, CSM și-a revenit pe parcurs grație aruncărilor de la mare distanță ce au înclinat practic balanța.

“Ne-a lipsit atitudinea în primul sfert, acesta fiind aspectul negativ al faptului că nu pierzi. Pe parcurs am jucat din ce în ce mai bine, ne-am intrat în ritmul nostru obișnuit. Este adevărat, în acest meci am marcat foarte bine de trei puncte. Să avem 15 reușite de acest gen cu procentaj de 60% nu se întâmplă prea des. De data asta ne-a ieșit și mă bucură, dar e normal ca în alte meciuri să nu se mai întâmple.”

Achim a vorbit și despre debutul lui Martin Zeno, sportiv ce a totalizat 13 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

“De asemenea, la echipa noastră a debutat un nou jucător în acest meci. Nu este deloc ușor să facem acest lucru deoarece a fost nevoie să ne adaptăm, să ne ajustăm, să schimbăm pozițiile și atribuțiunile unor jucători. Este evident și este firesc că lucrurile au scârțâit din această cauză. Este greu de introdus un jucător nou într-un angrenaj precum al nostru. Pe de altă parte mă declar mulțumit de jocul lui Zeno în acest meci. Îl cunosc foarte bine, îi cunosc calitățile și defectele, știu ce poate și ce nu poate să facă. Noi aveam nevoie de un jucător care să ne protejeze în eventualitatea unor accidentări. Aveam relațiile de joc foarte bine legate, însă trebuie să ne protejăm deoarece după 28 februarie nu se mai pot face modificări și am dorit să prevenim o situație care să ne strice aspirațiile din cauza unei eventuale nedorite accidentări”, a precizat antrenorul, conform csmoradea.ro.

Foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!