Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim despre Tudor Fometescu: „Vreau să îmi arate personalitate în joc”

Cristian Achim despre Tudor Fometescu: „Vreau să îmi arate personalitate în joc”

De-a lungul ultimilor ani, cel mai important român U23 din lotul lui Cristian Achim a fost Bobe Nicolescu. Însă, odată cu accidentarea acestuia, Tudor Fometescu a prins tot mai multe minute și a reușit să îi impresioneze atât pe antrenorul său, cât și pe fanii Leilor-Roșii.

După meciul cu U-BT Cluj-Napoca, în care Fometescu nu a aruncat nici măcar o dată la coș, Achim a declarat la conferința de presă că este nemulțumit de reținerea arătată de elevul său. Tehnicianul campioanei susține că a avut o mulțime de discuții cu tânărul jucător și speră ca acest reproș public să îl convingă de încrederea pe care o are față de el.

Eu sunt foarte mulțumit și de Tudor Fometescu. Astăzi am să îi fac un reproș pe care îl fac și public pentru că i l-am făcut și lui de vreo 30 de ori. A fost un pic prea reținut. Sincer, a fost un pic prea reținut. Eu am alte așteptări de la el. Consider că este un jucător de foarte mare perspectivă, care și-a îmbunătățit atitudinea și abordarea muncii pe care o face. Astăzi a fost prea reținut, iar eu nu îmi doresc asta. Rolul pe care eu i-l dau nu este acesta, ca el să paseze. Eu vreau de la el mult mai multe. V-o spun și public, să vadă și el și în presă și peste tot. Poate îi intră în cap, deși am avut nenumărate discuții pe această temă. Eu vreau să îi dau și îi acord atenție maximă indiferent că va greși sau nu va greși câteva mingi. Dar vreau să îmi arate personalitate pentru că posibilități are foarte mari. Părerea mea, din valul acesta, nu știu dacă este cel mai bun dar e foarte bun. Eu vreau să îmi arate personalitate în joc. Eu nu vreau să fie un jucător care doar să paseze și să nu se uite la coș. Lucrăm foarte mult la antrenamente acest aspect. Arată la antrenamente, dar din păcate în joc nu. Astăzi sunt nemulțumit. Să ai zero aruncări mi se pare absolut inadmisibil pentru el.”

În această stagiune, Tudor Fometescu are medii de 3.8 puncte, 2.4 recuperări și 1.2 pase decisive, pentru un indice al eficienței de +4.5.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!