Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Îmi exprim regretul pentru cele întâmplate"

Călin Florea

Călin Florea
23.02.2015

Foto: Răzvan Păsărică

CSMU Oradea a cedat în deplasarea de la Târgu Jiu, scor 74-89, într-un duel în care bihorenii au contat doar în prima repriză. Partida a făcut parte din etapa cu numărul 20 a Ligii Naţionale de Baschet masculin, iar scorul pe sferturi a fost 22-16, 18-17, 15-31, 19-25. În urma acestui rezultat gazdele înregistrează a 9 victorie în timp ce orădenii au la activ 11 victorii şi 8 înfrângeri.

Cristian Achim a participat la conferinţa de presă ce a avut loc la finele confruntării, vorbind despre prestaţia elevilor săi, dar şi despre cele petrecute la finalul sfertului patru.

În primul rând vreau să felicit echipa din Târgu-Jiu pentru performanța atinsă în EuroChallenge. L-am felicitat pe domnul antrenor Constantinides personal în dimineața meciului. Eu consider că această performanță face un serviciu deosebit întregului baschet românesc. Mă bucur foarte tare că o echipă din România a ajuns să joace între primele opt în EuroChallenge.

Despre meciul nostru de la Târgu-Jiu, doresc să-mi exprim regretul pentru cele întâmplate. Nu pot să vorbesc la cald despre acest lucru întrucât nu am văzut ce s-a întâmplat exact. Este regretabil și nu este un lucru normal de nicio parte și din orice punct de vedere am privi.

În ceea ce privește jocul în sine este clar că am pierdut în totalitate lupta la recuperare. Probabil noi am fost dezavantajați de absența lui Ante Krapic, care ar fi putut să ne ajute la acest capitol. Ne-am propus să jucăm cu el, dar nu s-a simțit bine și nu a putut să joace în această partidă.

Felicit încă o dată echipa din Târgu-Jiu. Transmit mult succes Energiei în campionat și cupele europene.

Referitor la conflict, nu cunosc să fi existat niște orgolii sau niște probleme în trecut între jucătorii celor două echipe. Eu am o relație foarte bună cu oamenii de la Târgu-Jiu. Vin aici de vreo 30 de ani, în calitate de jucător ori antrenor și nu mi s-a întâmplat niciodată ceva similar.

Video-ul încăierării din finalul jocului poate fi accesat aici
11 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    parte din vina
    Oficialii oradeni poarta o parte din vina,prin atitudinea lor aroganta. Inca de la inceput si-au aratat adevarata fata,criticand tabela,echipamentul lui Watson,poate si altele, uitand ca in respectiva sala s-a scris istorie, iar ei,cand au reprezentat Romania au inregistrat un (ne)merituos 0-6. Trecand peste reactiile lui Subotic, Vlahovic si Pasca (cu care grecul ar fi "maturat" pe jos daca era in picioare si daca mai aveau curajul sa sara la el),trebuie "remarcata" marsavia lui Krapic care vine,da cu piciorul si se retrage sperand ca nu il vede nimeni (la el e mai grav pentru ca avea doar calitatea de spectator la acest meci). Andreas,care nu e "usa de biserica" (dar oare ceilalti pivoti sunt?),nu avea de ce sa mai simuleze o lovitura in acel moment al meciului. Din pacate,cand a fost impins,Pantic s-a impiedicat si a cazut pe spate, altfel nu se ajungea la asta.Totul a degenerat datorita frustrarii jucatorilor oradeni, gesturile lui Vlahovic care se "descarca",pentru ca nu putem spune ca "loveste",fiind relevante in acest sens. Asa se intampla cand conducerea iti da "fumuri" (pentru ca are de unde) si indivizi precum Pasca nu-si mai vad lungul nasului si se considera mari jucatori. Este neplacut ca victoria frumoasa,clara si binemeritata a fost umbrita de aceste evenimente,si mai neplacut ca Glyniadakis va fi probabil suspendat,cand urmeaza meciuri de foc pentru noi.

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    alin67
    Du-te la pascut ca acolo ti-e locul!

    Multumesc!

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    • YMCA alin67:

      q.e.d.
      Daca scriai altceva puteam crede ca m-am inselat,dar asa...

      cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    jos palaria, Cristian Achim!
    Acest antrenor merita numai cuvinte de lauda pt cum se comporta, iata ca si de data asta isi cere scuze, mare lucru in ziua de azi!!! E posibil ca cei din oficialii oradeni sa fi fost aroganti asa cum zice alin 67, eu nu am vazut, dar, repet, dl Achim mi s-a parut ok de fiecare data de cate ori a venit aici, iar faptul ca si-a cerut scuze, arata ca e un antrenor si un om de calitate! Referitor la suporterii oradeni se poate spune ca din toate galeriile care au venit la Tg Jiu de-a lungul perioadei, de cand Energia a intrat in prima liga, acestia reprezinta cea mai frumoasa si mai fair-play galerie care s-a vazut la Tg.Jiu! Respect pt oradeni!!!

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    • YMCA alin67:

      galerie si scuze
      Dupa ce aproape toata banca a sarit cu pumnii si mai ales picioarele asupra unui jucator cazut la pamant,e firesc sa-ti ceri scuze. Ceea ce am scris referitor la tabela si echipamentul lui Watson,care pana la urma s-a dovedit a fi regulamentar, de la el au pornit (asa,ca sa puna putina presiune,de parca nu era suficienta). Am fost in majoritatea salilor din tara si galeria oradeana este,din punctul meu de vedere,pe locul 2 (dupa Mures), dar asta nu are nimic de-a face cu atitudinea elevilor lui Achim (de care el raspunde,in primul rand).

      cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    dislike-uri
    Daca va uniti toti cei din "familia" oradeana, puteti ascunde toate comentariile care nu va convin,din fericire nu puteti sterge imaginile.Spor la dat dislike-uri.

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    alin67
    http://www.csmoradea.ro/comunicat-csm-u-oradea-in-legatura-cu-evenimentele-consemnate-la-targu-jiu/

    Ia de aici si mananca pe paine ca nu ai acasa!Sper ca nu esti din Oradea ca e mai tragic dupa...

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    • YMCA alin67:

      bun simt
      Apreciez comunicatul conducerii oradene. Sper sa nu fie sanctiuni drastice. Spre deosebire de tine,ei dau dovada de bun simt. Desi e o calitate care poate aparea oricand,si niciodata nu este prea tarziu,cei sapte ani de acasa sunt esentiali,si daca au lipsit ...

      cu 9 ani în urmă (23.02.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Antonio18 :

    meci
    Bravo Achim, felicitari Energia. Tg-Jiu are cea mai serioasa echipa care practica un joc deosebit. Antonis un atrenor mare care strange echipa in jurul lui in momentele grele , este si un om de caracter care nu este cu nasul pe sus dupa rezultatele pe care le are. Energia este cea mai periculoasa echipa in play-off, sper sa nu picam cu ea, poate face surpriza ajungand in finala.

    cu 9 ani în urmă (23.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!