Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Ne-am grăbit foarte mult în atac”

Cristian Achim: „Ne-am grăbit foarte mult în atac”

Finala dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca a continuat în fieful clujenilor, care au obținut prima victorie în ultimul act al Ligii Naționale. „Stundeții” s-au impus sâmbătă, 20 mai, cu 80 la 70 și scorul la general este 2-1 în favoarea orădenilor.

Cristian Achim a răspuns întrebărilor venite din partea jurnaliștilor prezenți în BTarena la finalul partidei. Antrenorul lui CSM Oradea a început astfel:

„Între noi fie vorba, sunt două echipe foarte bune și valorile sunt foarte apropiate. E greu de crezut că o echipă va obține trei victorii consecutive. Indiferent care este ea. Ne-am grăbit foarte mult în atac. Am avut decizii foarte proaste. Iar colac peste pupăză, n-am marcat nici aruncările deschise. Cam asta a fost istoria acestui meci. Le-am spus la pauză băieților să avem grijă la sfertul trei și acela a fost până la urmă cel decisiv. Problemele au fost mai mult în atac, nu neapărat în apărare.”

Întrebat dacă nu a existat o încredere mult prea mare în rândul jucătorilor săi după 2-0 la Oradea, Achim a răspuns:

„Poate jucătorii și-au imaginat că vor să încheie această finală foarte repede. Parțial, lipsa de experiență este importantă pentru anumiți jucători din lotul nostru. Cam acestea sunt explicațiile.”

La final, acesta a ținut să laude atmosfera din BTarena:

„Toate aceste meciuri vor fi încleștări mentale și fizice. Azi ei ne-au fost superiori la măcar un aspect dintre acestea două. Atmosfera a apăsat foarte mult. Dar repet, este o plăcere să joci într-o asemenea sală. Cu asta vreau să încep. Am spus-o la Oradea și vreau să o spun și acum. Este extrem frumos că avem asemenea săli de baschet în România. Sunt atât de bucuros că fac parte din fenomen când avem un astfel de public, cum a fost aici la Cluj și cum a fost în cele două meciuri de la Oradea. Mie mi se pare extraordinar că avem parte de așa ceva, sincer. Iar ce vedeam în anii trecuți la televizor, iară că vedem acum în România. A contat în mod evident și atmosfera de la acest joc.”

Meciul patru va avea loc luni, 22 mai, tot la Cluj-Napoca. Jocul va începe la ora 19.00 și o să fie în direct pe Digisport 3, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!