Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Nu trebuie să facem o dramă din această înfrângere”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.10.2015

Formația pregătită de Cristian Achim a cedat aseară la mare luptă confruntarea cu U-BT Cluj, scor final 67-68, într-un meci care a închis runda cu numărul 4 din LNBM. În urma acestui duel cu trupa lui Marcel Țenter, bihorenii au bifat primul eșec din sezonul 2015-2016 și odată cu asta nicio echipă din întrecerea masculină nu mai este invincibilă. 

Cristi Achim, tehnicianul de pe banca roș-albaștrilor, a vorbit despre partida disputată dumincă seara în Arena „Antonio Alexe”, spunând că nici jocul echipei sale, dar nici al Clujului, nu a fost la cel mai înalt nivel.

„Felicit echipa din Cluj, a câștigat pe merit cu toate că sunt de părere că oricine putea să învingă în această seară. În anumite momente importante, din păcate, nu am avut luciditatea necesară. A fost un meci încâlcit așa. Nici noi, nici Clujul, nu am fost la cel mai bun nivel. Au fost două echipe de un nivel mediu, după părerea mea. Nu m-aș fi gândit că vom înscrie doar 67 puncte. Este sub orice așteptări din punctul meu de vedere. Cu toate acestea nu trebuie să facem o dramă din această înfrângere. Este de abia început de campionat. Noi trebuie să ne vedem de munca noastră și de continuarea drumului pe care l-am început.

Faptul că am ratat libere și că am pierdut posesia mingii pe final sunt lucruri care se întâmplă. Nu suntem singurii cărora ni s-a întâmplat. Nu le mai putem modifica acum. Vedem că se întâmplă și la alt nivel. Poate presiunea de care vorbeam ne-a afectat în acest mod. E posibil. Adversarul a jucat în sfertul 4 fără pivot. Noi am dorit să executăm anumite acțiuni, dar nu am reușit. Uneori nu se poate. Asta însă nu înseamnă că noi nu am dorit să jucăm în așa fel încât să expunem acest lucru. De această dată nu am reușit să jucăm în așa fel încât să obținem un avantaj din punct de vedere tactic.

După patru meciuri de campionat și unul de cupă sunt de părere că echipa noastră are potențial și poate să joace mai bine decât în acest meci. Poate am avut un pic prea mare presiune pe umerii noștri datorită faptului că am avut victorii pe linie. Cu siguranță acest lucru a fost resimțit de noi. Ne rămâne să ne concentrăm pe ceea ce urmează, să rămânem pozitivi și să muncim în continuare tot mai mult. Eu cred că putem să ne atingem potențialul”, a declarat Achim în cadrul conferinței de presă de după meci, fiind citat de site-ul oficial al clubului bihorean.

CSM-U Oradea va sta în etapa cu numărul 5, după ce întâlnirea cu Energia Târgu Jiu a fost amânată din cauza participării oltenilor în FIBA Europe Cup. De asemenea, nici U-BT Cluj nu va evolua la mijlocul săptămânii, având în vedere faptul că Steaua evoluează la rândul său în EuroCup. Astfel, următorul meci pentru Cristian Achim și elevii săi se va consemna în weekend, atunci când la Oradea va sosi BCM U Pitești. 

*Foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Spre deosebire de omologul sau care tot o tine sus si tare cu defensiva, Achim isi da seama ca o echipa cu marcatori multi si buni care da doar 60+ puncte are o mare problema. Inca o data dovedeste ca e un antrenor mare si al declaratii si pe teren.

    cu 8 ani în urmă (26.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!